Bar Kaučič ni bil kos Noni iz Lenarta

Bar Kaučič utd. : NONA Lenart :  58:74 (22:21), (6:17), (14:17), (16:19)

Bar Kaučič utd.: G. Bien 26, Mahorič 9, Vojsk 8, Jakomini 8, Vodušek 3, Trunk 2, Čeh 2, S Bien., Traper,
NONA Lenart: Šijanec 20. Grušovnik 13, Fras 13, Kogler 8, Klemenšak 8,Maguša 6, Šalamun 4, Dokl 2, Farkaš, Erjavec

Sodniki: Kereži, Pitovšek M.
Gledalci: cca 10

Domačini so tekmo pričakali v sproščenem vzdušju, z mislijo in prepričanjem, da se lahko Lenartu oddolžijo za poraz na gostovanju in tako prekinejo niz zaporednih porazov, ki traja že kar nekaj zadnjih tekem. Poudariti gre tudi, da je bilo tokratno sojenje sodnikov korektno in na zelo visokem nivoju.

Domačini so tekmo začeli dobro in ves čas držali priključek, ob koncu prve četrtine pa celo prešli v vodstvo za točko. Najbolj sta se izkazala Gregor Bien, ki je prispeval 12 od svojih 26 točk, na domači strani ter Fras na strani gostov, ki je dal v uvodni četrtini 7 od skupno 13 točk.

Na začetku drugega dela prvega polčasa je domači ekipi nekoliko padla zbranost tako v napadu kot tudi v obrambi, kar so gostje dodobra izkoristili in drugo četrtino dobili za 11 točk, tako, da je njihova prednost ob polčasu znašala 10 točk. Najvidnejšo vlogo pri preobratu je imel Šijanes, ki je bil strelsko razpoložen celotno srečanje in je v drugi četrtini domači ekipi nasul 8 od skupno 20 točk, ki jih je dosegel na tekmi.

V tretji četrtini so domači igralci ves čas držali priključek z gostitelji, vendar njihovega vodstva nikakor niso uspeli ogroziti. Prišli so na zaostanek 9 točk, za kaj več pa jim je zmanjkalo moči. Ponovno je na strani domačinov vidno vlogo igral Gregor Bien, ki je v tej četrtini dosegel 11 točk.

V zadnji četrtini so gostje rutinirano zadržali vodstvo in mirno pripeljali tekmo do konca, ter zasluženo zmagali.

Domačini so na tekmi pokazali veliko želeje, borbenosti in predvsem pravi karakter, saj se niso predali in se borili do konca, kar pa tokrat ni bilo dovolj za zmago.

Druženje po tekmi se je nadaljevalo v baru domače ekipe, kjer je bilo za igralce obeh ekip, tako kot po vsaki tekmi ekipe Bar Kaučič utd., lepo poskrbljeno, tako s pijačo, kot tudi jedačo, za kar gredo zasluge sponzorju domače ekipe Baru Kaučič. 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja