Ajdas Lenart nad Oblački

AJDAS LENART : VESELI OBLAČKI 70 : 50 (23:14, 14:10, 11:12, 22:13)

Ajdas Lenart: Jurančič, Šalamun 13, Maguša 7, Voglar 14, Lovše, Šenekar 9,Klemenšak 3, Karlo 10, Grušovnik 14
Veseli oblački: Marguč 7, Smaka 8, Pahlinja 2, Ribič 9, Pantelič 7, Premuž 9, Kolmanič 3, Repina 4, Kaučič 1

Športna dvorana Lenart
Gledalcev: 50
Sodnika: Juhart, Zdravkovič

Tekma se je za našo ekipo pričela z treningom v sredo, kjer se nas je zbralo kar 19. Saj ne moreš verjet, 19 igralcev. Po treningu je imel trener težko dilemo, koga sploh uvrstiti v ekipo 12 za petkovo tekmo. K sreči 4 niso imeli časa, tako da je bila odločitev nekoliko lažja. Ob pivu po treningu je trener naredil spisek. In ko smo vsi pričakovali, da bomo v petek kompletni……glej ga zlomka. 20 minut pred tekmo se nas ogreva 5. Hvala bogu tudi na drugi strani bankirji (Veseli oblački mi še vedno ne gre v glavo) niso ravno številčno briljirali. Nato so igralci ene in druge ekipe počasi začeli prihajati v dvorano, tako da sta bili ekipi 5 minut pred začetkom tekme kar popolnjeni. Prišla sta tudi sodnika…in gremo v akcijo.

O tekmi ni kaj veliko za povedati. Kvalitetna ravno ni bila, na obeh straneh veliko mučenja in zgrešenih metov. Domači smo bili ravno toliko boljši, da smo tekmo nadzirali od prve do zadnje minute. Pod košem sta dobro igrala Grušovnik in Karlo, svoje je z dobro organizacijo igre dodal Šalamun, Voglar je svoje oddelal v obrambi in protinapadih, svoje pa so dodali tudi bankirji, ki so proste mete izvajali res porazno.Že to, da v njihovi ekipi ni nihče dosegel več kot 10 točk pove dovolj. Tekma je bila ves čas športna, pa tudi sodnika sta svoje delo opravila zelo korektno.

Sledil je tretji polčas, kjer so se izkazali tudi bankirji. Začelo se je v domači garderobi, kjer je za svoj jubilej (40 let – čestitke) Karlo presenetil z gajbami. Nato se je druščina obeh ekip preselila v bife, kjer se je začelo. Najprej pivo, potem gin tonic, pa špricer,pa wisky,……… Obdelali smo vse: od tečaja Evra, do kreditov v švicarjih, slabe banke, vojne v Iraku,………..seveda vse ob bučni podpori žlahtne kapljice. Tukaj sta se obe ekipi izkazali z odlično pripravljenostjo………nekje tam krepko čez polnoč so se začeli delati novi plani. O teh žal ne smem govoriti, saj smo podpisali aneks, da to ostane med nami. A ne, Sebastjan Repina…… 😉

Tako da….lepo preživet petek v Lenartu.

Zapisal: D.M.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja