Adecco zmagovalno

KK Adecco Maribor : KK KPŠ 87:67 (41:30) (23:13, 18:17; 20:19, 26:18)

KK Adecco Maribor: Ocepek 20, Ensar 4, Kolenič 14, Mirt 12, Miklavčič 4, Stojković 18, Vedlin, Črešnar, Brolih, Želj 15, Grgič
KK KPŠ: Rus 5, Novak 2, Kanlič 15, Koprivc 3, Romylos 2, Horvat 9, Kotnik M.  6, Novak I. 18, Kotnik A. 7

Maribor 19.1. 2014
Dvorana športnega centra DRAŠ
Sodnika: Kereži, Pirtovšek

 

Nadaljevanje nedelje v DRAŠU po tekmi II.lige in nespremenjeni pogoji. Še vedno je zunaj deževalo, domači so si ogledali prvo tekmo, ki pa se je dokaj hitro končala in zato so malce dlje ogrevali dlani. Gostje so prišli okrog 16h v polni postavi na igrišče. Malo sem zakompliciral sam, ker nisem pravilno sporočil oz. ločil terminologije »termin in začetek tekme«. Se opravičujem a hkrati zahvaljujem gostom za izredno korektno dogovarjanje o izvedbi tekme. Pri domačih smo vpisali v zapisnik nekatera imena, ki sploh niso bila prisotna. Upali smo, da jim uspe zadnji čas. No na voljo je ostalo 8 Adeccovcev, ki so vsi imeli enak cilj. Nov par točk. Iz preteklosti vemo, da KPŠ ni ekipa, ki bi se kadarkoli prišla vnaprej predat in naše tekme so bile vedno izredno športne, fer in recimo ..hitre. Slednje sem moral omeniti, ker ta tekma je bila prav takšna. Po dobri obrambi je vedno sledil hiter prenos žoge, ali kontra in hitro vračanje enih ali drugih. Tempo je res bil dober in do gostov vedno gojim posebne simpatije. So ekipa, ki vedno pride igrat! Tako je prav. Domači so dobro začeli. Gostje so namreč pustili v uvodnih minutah domačemu kapetanu Ocepku malo preveč prostora. »štirka« je to izkoristila in prva občutna prednost je nastala ravno po tej seriji in po dodanih 7 točkah s strani Matjaža Želja. Ptujčani so borbeni in srčni. Vedno se vračajo. Prodali so nam kako foro pod koš, v kombinaciji s kako trojko in evo, vedno smo bili tu nekje. Nadaljevala se je hitra igra na obeh straneh. Z hitro igro se pojavijo tudi tehnične napake, ampak vseeno..zehalo se v DRAŠU ni nikomur. V drugi četrtini so se med strelce uspešno vključili »iz domače klopi«. Veseli povratek Stojkovića po nedavni bolezni in doseženih 7 točkah v drugi četrtini. Ob polčasu razlika takšna, kot je bilo realno dogajanje na igrišču. Domači še naprej v rotaciji 8ih igralcev kombinirajo in pri tem včasih malo zakomplicirajo. Ptujčani se znajdejo v vsakem položaju. Upal bi si trditi, v imenu gostov, da jim igra Adecca morda bolj ustreza, kot ekipe z počasnim in zaprtim tempom. No, samo ugibam. Prvaki so lepo »delali«. Ni bilo lahkih košev. Treba je bilo oddelati vse, da se pride do uspešnega meta. Tudi rezultat tretje četrtine in samo točka razlike v tej četrtini je bil odličen dokaz, da KPŠjevci še niso podpisali kapitulacije. V zadnji četrtini ponovno na sceno stopi Stojković in uspešno zaključi nekaj konter. Štiri trojke domačih in šele v finišu tekme nastajanje končne razlike.

Zaslužena zmaga domačih, ki se vračajo v PARKL ritem. Sledijo angleški tedni v PARKLu in treba bo dati vse od sebe, da se zagotovi dovolj točk za Final 4. Goste ob takšni igri vsekakor vidim kot kandidate za Final 4. Brez dvoma. V DRAŠU smo gledali res dobro tekmo.

Po tekmi je v garderobi ostala hladilna torba od Oldičev. Nekaj tistega, kar je bilo noter, so modeli spili na brzino. V četrtek nas čaka ponovitev zadnjega finala in zelo težko gostovanje v Pragerskem, kjer vsaka gostujoča ekipa vsaj po mojem mnenju ni nikoli favorit.

Pa lep pozdrav iz DRAŠa.

 

Mojster Oli pa tudi na tej tekmi ni počival:

http://kkadecco.blogspot.com/2014/01/kk-adecco-kk-klub-ptujskih-studentov.html

1 odziv

  1. Battisti pravi:

    Robi Stojković je dal 5 tock vec. Se opravicujem, ker sem povrsno sestel. Mora pa uradno bit prava cifra. 18 tock. Sori Stanč. Lp
    —-
    Urejeno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja