Adecco – Starše, 105 – 87

Maribor; 2.3. 2013

Športna dvorana ll. Gimnazija

Sodnika: Pirtovšek, Zdravkovič

KK Adecco Maribor : KK Starše 105:87 (43:42) (29:17, 14:25;27:22, 35:23)

KK Adecco Maribor: Ocepek 24, Želj 14, Brolih 9, Vrečko 21, Miklavčič 8, Stojković 11, Glinšek 2, Kolenič 1, Šerbinek, Kolac, Ternjak 12, Vedlin 2

KK Starše: Trifkovič P., Bandelj 4, Zahaj 25, Besedič 10, Kac 17, Ploj 25, Trifkovič V., Potisk 6, Dobnik

Zadnja tekma rednega dela na domačem igrišču na ll.gi za KK Adecco. Naštelali smo luči, kamero, ekipa se je pridno ogrevala, gostov pa od nikoder :) . No..saj so prišli, a tako..lagano sportski, bi rekel :) . Sem Trifkota moral vprašat, če so z biciklom, al kak? :) . No, kar lepo število gledalcev je čakalo na najbrž zanimivo tekmo. In niso bili razočarani. Live Stream mojstri so rekli, da »zadeva špila« in vse je bilo nared za majhno generalko, kar se mulimedije in Final 4 turnirja tiče. Predstavitev ekip in gremo.

Močan začetek domačih. Trojka Ocepek, trojka Vrečko, še ena Ocepek, zabijanje Vrečko..sem si mislil, no halo! Kaj pa te danes je?? Igralcev Starš pa,  seveda rutinirano,  nič ni vrglo iz ritma. Počasi so »naštelali« merilne naprave in tekma je postajala vedno bolj zanimiva. Zaradi močnega začetka domačih, je tudi prva četrtina pripadla KK Adeccu z 12 točkami razlike. V drugi četrtini je bil igralec gostov Ploj prvi v vrsti štirih strelcev pri ekipi Starše, ki se ni ravno strinjal s tem, da je tekma za goste izgubljena. Izredna četrtina Starš, kjer so nadoknadili vse izgubljeno, tudi povedli in bili zelo nevarni. Močni moški dvoboji double M Miklavčiča in izkušenega Besediča, je bil nekaj za prefinjene sladokusce, ki prisegajo na fight po košema. Na koncu Miki 8, Besedič 10..a tudi s 5timi osebnimi veliko pred koncem tekme. Pri domačih je prišlo do veliko rotacije in iskala se je peterka, ki bi lahko dodala nekaj gasa v tekmo. Posledično smo jo namesto tega spreobrnili gostom v korist.

Med polčasom »thunder« v garderobi domačih in po enih podatkih nekaj več kot 30 gledalcev na Live streamu. Drug polčas se je začel trdo in gostje niso dopustili naleta domačih. Nasprotno. Prebudil se je še Zahaj in tekma je bila res prava, dobra, moška in gledljiva. Nato končno peterka domačih, ki je nagnila tehtnico. V njej pa Matjaž Želj s tremi zaporednimi trojkami v tretji četrtini. Od tu naprej domači niso več dopuščali presenečenja. Gostje so brez Besediča izgubili igro v globino, Kac pa se je razstrelil v zadnji četrtini. A tudi pri domačih se je v zadnji četrtini »od nikoder« pojavil Ternjak in naredil hudo serijo skokov v napadu in seveda stresel mrežico. 10 točk Ternjaka v zadnji četrtini (Where have U been Bro?), prednost je rasla, Stojković je zadel za »gajbo – beri 100tka« in konec. Prijateljski stisk rok, komad od Nede za domače in mahanje v kamero. No..saj ne :) Neda že, a zavedamo se, da nas čaka še gostovanje v Cirkovcah in potem najpomembnejša tekma sezone. Do takrat pa, hvala za obisk na ll.gi v rednem delu sezone. Trudili smo se vsem ekipam zagotoviti dobre pogoje igranja in potrudili se bomo, da bo zaključni turnir PARKL fešta.

Še slike našega popolnega Olija in še link do ogleda tekme.

http://kkadecco.blogspot.com/2013/03/kk-adecco-kk-starse.html

http://new.livestream.com/zivo/kkadeccomb1

Konec!

Pripravil: Battisti

 

13 odzivov

 1. dLOOKman pravi:

  Adecco sem v tej sezoni že 1x gledal, Starše prvič in nisem mislil, da bodo gostje nudili tak odpor. Vsekakor pa je bila pri njih prekratka klop (od 9 mislim, da 2 celo nista stopila na parket ). Pri domačinih na drugi strani 13 igralcev ( ja, enega celo niso mogli prijaviti) in 3 iz strokovnega štaba.
  Kot rečeno, so me Starše pozitivno presenetile z borbenostjo. Na drugi strani pa menim, da ima, sicer po priimkih in posameznikih dobra ekipa Adecca, preveč nihanj, ki jih proti kakšnemu številčnejšemu in še bolj motiviranemu nasprotniku lahko stane tega, da ostanejo brez glavne nagrade na F4, po sicer uspešni sezoni.
  Prepričan sem, da bi PG z veseljem napravilo dodatne stroške ligi z nakupom novega prehodnega pokala.

 2. Battisti pravi:

  No.. :) tekmo smo zmagali z 18 točkami prednosti. Če bi bila še ne vem kakšna nihanja, je to vseno velika razlika :), a ni tako? :). Ni nihanj, brez skrbi. So le taktične zamisli, ki se včasih ne obnesejo najbolje :). Pred nami je še gostovanje v četrtek, nekaj prijateljskih in potem polfinale. Kot podatek za statistiko: V sezoni 2012/2013 je ekipa KK Adecco odigrala 23 tekem. Tudi po PARKL-u se nas cakajo obveznosti igranja vse tja do junija. Turnirji na vec krajih po Sloveniji in potem nekaj pocitnic :) Kar naporno za amatersko ekipo. Uzivamo se naprej in veseli smo, da lahko ponudimo kaj novega. Live stream je to zagotovo bil. V prihodnje so tudi taki prenosi..enostavno tisto, kar naredi ligo zanimivo.

 3. nejco pravi:

  jaz sem vam rekel, da bodo to druge Starse kot pa tiste, ki ste jih za premagali za 50, ker takrat ni bilo vec kot polovico nosilcev njihove igre na parketu. In kot se je izkazalo so lepo parirali skoraj do konca. Se lahko kje pogleda ta tekma se 1x glede na to, da je bila v zivo???

 4. dLOOKman pravi:

  Damir, moj komentar je bil daleč od kakšne negativne kritike, zato upam, da ga nisi tako razumel.
  Zgolj kontruktivno opažanje in razmišljanje – za obe ekipi.
  Seveda vem, da se morajo uigravat različne kombinacije ( in takrat po navadi pride do nihanj), drugače ni napredka in z njim povezanega odstopanja.

 5. Battisti pravi:

  Ma kake zamere. Daj no :) Eh..samo povem, kaj je bilo. Ni panike. Nejco, se vedno si lahko celo tekmo ogledas gor. Najlazja pot…klikni link na tej strani..pod tekma tedna v zivo in te direkt preusmeri. :). Gledam na lestvico in se zdaj se nam sanja ne, koga dat na plakat za turnir…bemti :)

 6. dLOOKman pravi:

  Leskovarja in Jazbeca ; )

 7. TV pravi:

  @nejco
  Tekmo si je možno ogledati vedno, do nadaljnjega, na znanem linku.

 8. nejco pravi:

  Sem nasel oz. ni tu blo kaj zaj nadit, ker je vse pred nosom samo brat treba:) Hvala in lp do f4!;)

 9. Battisti pravi:

  Nejco, kaj ..pridete vi na F4 ? :)

 10. nejco pravi:

  Ves da pridemo.ze treniramo mete iz sredine,ki bodo baje organizirani za gledalce;)

 11. santahatesharlemshake pravi:

  Jerko v petek se dobimo eno uro pred tekmo imamo trening meta iz polovice! tisti ki zamudi more gajbo placat!

 12. Seba pravi:

  Kaj pa tisti, ki zadene??!!?? Ma, da vse spije??!!?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja