Adecco lažje do zmage

KK Adecco Maribor : KK ŠKD Kidričevo 72 : 56 (38:26) (17:10, 21:16 ; 14:17, 20:13)

KK Adecco Maribor: Horvat 23, Dobrin 2, Miklavčič (cap) 2, Stojković 7, Vedlin, Petrovič 7, Brolih 4, Demir 10, Kolenič 13, Ternjak 4
Trener: Čuješ

ŠKD Kidričevo: Turk 10, Vujinovič Miloš 10, Bek (cap) 13, Mesarič 14, Dovečar, Školnik 9, Vujinovič David, Sevšek R.
Trener: Jordan

Maribor; 24.1. 2015
Dvorana II. Gimnazije
Gledalcev 50
Sodnika: Pirtovšek, Jazbec
Zapisnik: Muršcec, Klasan &Klasan

Na drugi gimnaziji v MB je bil v soboto zvečer ponovno čas za pravi PARKL blockbuster. Dve ekipi, dva rivala, dve različni zgodovini in ena žoga. Najprej popravek Boškotu Leskovaru. Poraz od peterice Šumarjev, je ekipa Adecco doživela v prvi šampionski sezoni, kar se je izkazalo kot dobra šola in edini poraz v prvenstvu 2012/2013. Revanš-ov je od takrat bilo kr nekaj in statistika je bila pred tem sobotnim duelom na strani domačih Adeccovcev v belih dresih. Takšne statistike pa ni moč kr tako čez koleno nadaljevati proti Kirdriškim Bullsom. So ekipa, ki se odkrito postavi po robu vsakemu nasprotniku in brez kalkuliranja vzame odprto, moško košarkarsko borbo. In tudi tokrat ni bilo drugače.

V prvi četrtini smo bili od prve minute priča pritisku domačih. Tedi Horvat in Čupa Kolenič sta bila pri domačih tista, ki sta poskrbela za prednost. Slednji je Ensaru “pokvaril še kakšni dve dobri asistenci..no in še kdo drug pri domačih tudi. Kaj lahko bi bila prednost višja, a je manjkalo nekaj učinkovitosti. Trojki Beka in Meskota sta samo ublažili tale nalet v prvi četrtini.

Druga četrtina je postregla z malce bolj racionalno igro na obeh straneh. Pri gostih smo še vedno pogrešali Alpija, ki se je odkljukal s trojko nekje proti koncu polčasa, Samo Turk pa je počasi našel smer roka – koš in tako so gostje dobili 5 strelcev in končno našli pot nazaj v tekmo. Borbenosti jim ni manjkalo. Pri domačih Tedi Horvat show. V drugi četrtini 11 doseženih točk, od tega tri trojke. Ja, ko gre, pač gre. Bili smo priča nekaj lepim uigranim akcijam domačih in ob polčasu je treba vpisati naslednje: nizek rezultat in 12 točk prednosti za domače.

Med polčasom sem ujel zvoke Boba Marleya na II.gi in ujela jih je tudi ekipa domačih, ki je preveč dobesedno vzela refren “dont worry about a thing, cause everything is gonna be alright”.. Šumari so strnili svoje vrste, domači pa nekako s prestavo nižje začeli drug polčas. Sledila je serija črnih kar 11:0. Minuta odmora in popolnoma razkurjen coach Č. Igra mimo vseh napotkov in če hočete”preko moškega spolnega organa”. Ostre besede so zalegle, a četrtina je bila izgubljena.

V pričakovanju zadnjega juriša so se Adeccovci zbrali in racionalno polnili koš gostov. Ti so hitro prišli v bonus in v težave z osebnimi napakami. Kratka klop je tukaj prišla do izraza in tekma se je počasi dokončno odločala. Veliko prostih metov domačih in določene interne “fore” na klopi Adecca, so avtorju tega besedila malce popestrile zadnje minute tekme. Kljub vsemu se mora napisati, da je bila zmaga domačih zaslužena, a še zdaleč ni bila zlahka pridobljena.

Hvala na korektni tekmi tudi Šumarjem. Ni skrivnost, da obe ekipi odlikujejo odlični medsebojni odnosi in Adeccovci vedno navijamo za Šumare. Pri tem jim želim veliko uspeha v borbi za F4. Z malo sreče jim ne more uiti.

Domače čaka MB derbi v soboto. Saj veste, kdo. Veliko napisanega je bilo in še bo o teh tekmah. Vseeno pa je lepše to videti v živo in vabljeni na II.go na zadnji januarski dan ob 20h.

Do takrat pa sem spremljal, se trudil, malo sekiral in povzel…iz II.ge..

Battisti

P.S. Mojster fotografije Oli je podlegel napadu angine, a je vseeno poskrbel za substituta za objektivom. Hvala Oli.

http://kkadecco.blogspot.com/2015/01/kk-adecco-mb-sd-kidricevo.html

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja