Adecco – KPŠ, 90 – 64

Maribor; 23.2. 2013

Dvorana II. Gimnazija

Sodnika: Kereži in Pirtovšek

KK Adecco Maribor : KPŠ 90 : 64 (51 :41) (28:21, 23:20; 26:8, 13:15)

KK Adecco Maribor: Ocepek 21, Ternjak 8, Brolih 7, Vrečko 11, Miklavčič 2, Stojković 13, Želj 9, Pantelić, Šerbinek, Kolac 12, Vedlin 5, Glinšek 2

KK KPŠ: Ferme 10, Novak M. 16, Sajko 15, Podhostnik, Novak I. 19, Šomen 4

Najprej zahvala gostom za športno sodelovanje pri urejanju prestavitve terminov. Najbrž je tudi njim nekaj zagodlo, glede na to, da jih je bilo v sobotnem večeru samo šest. Kljub temu je takoj na začetku treba povedat, da je to bilo močnih in pogumnih šest KPŠjevcev, ki so prišli iskat svoje točke. Vstop v tekmo močan, hiter, učinkovit in ekipa KPŠ se je na izkušnje iz prve tekme osredotočila na nevarnost izpod koša. Včasih celo trojna obramba na Vrečku in veliko prostora za met od zunaj, kar sta v prvi četrtini dobro izkoriščala Adeccovca Stojković in kapetan Ocepek. Tekma je bila dokaj izenačena, Adecco je pokasiral nekaj konter zaradi neprevidnosti in hitrosti Iztoka Novaka,  ki me uspe vedno znova navdušit s pristopom in igranjem tekem. Nevarni Sajkotovi prodori so poskrbeli, da je trenerju Čuješu rahlo izstopila žila na vratu, če veste kaj mislim… Na to je bilo potrebno odreagirat v obrambi in tukaj smo iskali pravo rešitev. V napadu je pravzaprav Adeccu teklo po načrtih. Rotacija in točke s klopi, so poskrbele za deset točk prednosti ob polčasu. Navodila ob polčasu so bila jasna. Boljša obramba, koncentracija v napadu in hitrejša igra. Adeccovci so v drugem polčasu spreminjali obrambo. Malo cona, malo mož na moža, malo presing in ekipa KPŠ-ja ni imela več pravega odgovora na vse skupaj. Tretja četrtina se je končala kar z 18 točkami razlike za Adecco. V zadnji četrtini so tako dobili priložnost igralci, ki v sezoni malce manj igrajo in je bilo teh zadnjih deset minut priložnost za uigravanje nekaterih zadev. Tudi kakšna smešna situacija na takih tekmah poskrbi za nasmehe na obrazih v obeh ekipah. Trk Sajkota in »The Rock« Miklavčiča je bil eden teh trenutkov, kjer je naš Miki dokazal, kako močno ga še držijo noge. Seveda vse v športnem vzdušju. Kaj več pisati o tekmi, kjer obe ekipi radi igrata ta šport in jima izraz Fair Play ni tuj? Škoda za številčni deficit pri gostih. Vemo, da iščejo točke, ki bi jim omogočile nastop na Final 4 in s pristopom iz prvega polčasa jih bodo zagotovo osvojili.

Še zaključna misel. Tudi s to zmago, se je ekipa Adecco distancirala od morebitnih špekulacij na koncu prvenstva. Razumemo, da je borba težka, a sami imamo svoj tempo, ki pač nima veze z ostalo lestvico, prepuščanjem točk ali drugimi zajebancijami. Ekipa ima rada igro, to je vse. Verjamem, da se bodo na koncu na Final 4 uvrstile ekipe, ki si bodo to najbolj zaslužile. Šport ne laže. Enkrat vzame, enkrat da. Na koncu je seštevek točno to, kar si.

V KK Adecco se bomo potrudili organizirati dober Final 4 z veliko programa. Pa naj bo to praznik košarke in druženja, debat in športa. Tenzije v tej fazi tekmovanja so v ligah kar napete, zato bo sprostitev na koncu toliko lepša.

Za dodatne info veste, kje me najdete. Mnenja in sugestije močno dobrodošle.

Lep pozdrav,

Damir Battisti

Foto: Oliver Kolenič (fotogalerija s tekme tukaj)

16 odzivov

 1. Battisti pravi:

  V komentarju sem pozabil omeniti eno zelo resno zadevo :). Med time outi se je predstavila plesna skupina 7 Ways. Skupina bo do Final 4 programapripravila nekaj tock, do takrat pa jim zelimo vso sreco na tekmovanju Slovenija ima talent, kjer so se vedno “v igri”. Kot drugo..soocamo se s tezavo Live Streama in ta teden bomo delali na tem, da bi nam uspelo prenasati tekmo s Starsami v soboto. Jah..vcasih se pac zalomi. Opravicilo tistim, ki ste cakali na prenos.
  Se link do slik nastopa plesne skupine:
  http://kk-adecco-mb.si/1-parkl-liga-12-kolo/1080

 2. TT pravi:

  Čestitke za zmago. Razmislite o tekmovanju vaše ekipe na višjem nivoju…

 3. Battisti pravi:

  PARKL je zanimiv nivo. Razmerje med stroški in porabljenim pa optimalno. Višji nivo ne prinaša dodane vrednosti. 3. liga je pod PARKLOM krepko. Druga je hudo draga, motivi in druženja so majhna, kaznovanje za to, ker imaš pač rad ta šport, preveliko (izkusnja z TN na tekmi z Tajfunom kot primer). Razgubila bi se sinergija, druženje, želja po igri ZARADI igre. Pa še veliko bi lahko našteval. In najpomembnejše, na teh nivojih je marsikdo že igral in se ne bi vrnil, saj je predvsem zaradi oblik v teh nivojih, za nekaj časa zasovražil ali pa opustil šport. PARKL omogoča popolnoma drug način uživanja v tej igri, ki se lažje kombinira z službami igralcev, družinskim življenjem itd. TN napake v 4. ligi, stroški tekem, organizacija, potovanja..za en tako sla nivo igranja…žal ne. Niti treja ni boljša. Al pa druga, če pogledamo samo kvaliteto MB Branika. Sami porazi, stroški, kvaliteta ekipe nižja od naše. Le zakaj? No ta vprašanja so prava vprašanja. Sori za “kratek” odgovor, a sem malce napisal, ker me veliko ljudi to sprašuje.

 4. Tosh pravi:

  Nekaj je na tem zagotovo, ampak kje najti motiv čez leto, dve, ko osvojiš vse znova in znova in to razmeroma z lahkoto? Menim, da ste popestritev lige in v mnogih pogledih kazalniki kako bi naj stvari delovale (organizacijsko, tekmovalno…). In kljub temu, da ste ok in vredu (mogoče vas ne marajo le kakšni GG, ki so večkrat izrazili mnenje, da nimate tu kaj iskati, a mislim da to izhaja predvsem iz njihovih lastnih problemov in nemoči ipd.) in da nasprotniki nimajo z vami slabih izkušenj, pa si pomoje vsi potihem želijo, da vas v prihodnje več ne bi bilo zraven :) No, sam sicer nisem takšnega mnenja, je pa verjetno večina. Noja kakorkoli, res me zanima kje najti motiv za nadaljevanje takšne zgodbe, če si dosegel vrh in to z lahkoto? Lp,

 5. nejco pravi:

  Se strinjam za 4SKL., ampak tretja pa ni vec taki hec. Tam bi bili objektivno vi nekje med 4 in 6 mestom, ampak tako kot si rekel in nastel vse prednosti igranja v parklu in s tem se absolutno strinjam.

 6. Battisti pravi:

  Saj vem, da 3ja ni hec. In je rezerva v treningih. Ekipa z tremi ali stirimi resnimi treningi zagotovo kandidira za vrh tretje lige. Ampak prednosti PARKL-a spoznas ravno takrat, ko zaigras v PARKl-u :)

 7. LiMuBai pravi:

  Objektivno bi bili komot v tretji takoj pri ali za vrhom. Je pa res ravno to, kar je Damir napisal – cena, cena in cena? In kaj dobiš za to?
  da si omenjen na KZS? Še kaj?
  Predrago.
  Parkl je tu svetlobno leto naprej…racionalizacija…

 8. TT pravi:

  Bom napisal kar v angleščini…you missed the point…

 9. marko pravi:

  Velika slabost 3. in 4. lige je tudi razkropljenost ekip po Sloveniji. Slednje namreč drastično poveča količino potrebnega časa, da odigraš predvidene tekme. Mene osebno bolj moti to, kot višji stroški, ki so seveda tudi velik minus. Parkl z svojim omejenim regijskim območjem in tudi nizko ceno udeležbe nima nobene konkurence. Nivo igranja se bo zaradi tega vedno bolj dvigal, razen če bo KZS kaj bistveno spremenila, da bi ekipe in igralce spodbudila k igranju v njihovem neprijaznem sistemu. Dokler KZS ne dojame, da se profesionalne košarke ne igra niti v 2. ligi, saj za to ni denarja za plačilo igralcev in zadev bistveno ne prilagodi trenutni situaciji, bodo te lige (2-4) v klavernem stanju. Še najbolj pametno bi bilo, da KZS prepozna tovrstne organizirane lige kot “dobro” za košarko in jih na nek način poskuša vzpodbujat, jim pomagat ter jih v končni fazi tudi vključiti v tekmovalni sistem. Potem mislim, da bi v majhni Sloveniji bili čisto dovlj 2 ligi in pa regionalne lige, skozi katere bi bilo potrebno napredovati. Še komentar na tekmo, močna, za nas težka tekma, saj smo fizično šibkejši, kot tudi slabše pripravljeni. Do polčasa je bilo še nekako kulturno, potem pa je sledil pri nas velik padec koncentracije, ter borih 8 točk v tretji četrini. Met tudi ni služil, kot je tudi navada v zadnjih nekaj tekmah. Adeccu želim veliko uspeha na FF, kjer po moji oceni ne bodo imeli večjih težav. Sami pa upamo na ugoden razplet nadaljnjih tekem, saj bi tako lahko naše moči pomerili še enkrat.

 10. TV pravi:

  @TT
  Bolj realna je opcija dvignit PARKL ligi na višji nivo. Na nivo 2. lige.

 11. santaONsteroids pravi:

  ne vem zaj o moči tretje slo. lige. vem samo da sta v drugi ligi vsaj dve ekipi ki se v prvi PARKL ligi ne bi uvrstili na final4.

  Ok, mogoče imate/imajo nekateri problem z ekipo Addeca, samo meni osebno je prav fajn, rabiš enega take človeka kot je nesojeni MB župan Battisti, ki dviguje ligo na višji nivo. Ekipam ki to paše bodo ostale v prvi ligi, ostale pa šle v drugo ligo ni neke panike. Poveča se tekmovalnost, organiziranost ob tem da se so stroški tekmovanja bistveno nižji kot v drugi ali tretji košarkaški ligi.

 12. LiMuBai pravi:

  Tako enostavno je to =)

 13. Glinik pravi:

  Kako zanimivo je brat vse tole. Prav lepo se vidi kdo je s katerega pola 😉 Eni sekajo takšne, da bi jih najprej vprašal po starosti, šele nato bi nadaljeval z debato … Ni čudno, da je vse v k., če smo si že v takem lokalnem tekmovanju vsi v laseh … Tako malo v razmislek.

  Lp

 14. Seba pravi:

  Aueru že ne moreš v lase skočit, pa Karlotu mislim, da tudi ne! he, he, he!
  …Pa to je forum, tak da je temu primerna tudi globina debate.
  Ta prave debate in IDEJE se pa rojevajo v Cantante-ju! ;-))

 15. nejco pravi:

  Seba tota je malo pod pasom,ker se čutim delno nagovorjenega:)offtopic…hvala ptujcanom za prestavitev tekme in da so bli toliko fer.zdaj jih za kako tono pisekov na f4 spustimo;)

 16. Seba pravi:

  Se opravičujem vsem. Pač črni humor.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja