Adecco – Kidričevo, 81 – 89

Maribor; 8.12. 2012
Dvorana II. Gimnazije Maribor
Sodnika: Kereži, Zdravkovič

KK Adecco Maribor : KK Kidričevo, 81 : 89 ( 27:16, 22:29; 13:18, 19:26)

KK Adecco Maribor: Ocepek 7, Kolenič 6, Brolih J. 13, Ternjak, Miklavčič 2, Stojković 22, Želj 19, Glinik 5, Šerbinek, Kolac 5, Pantelić 2, Vedlin

KK Kidričevo: Turk 17, Jordan, Bek 21, Mesarič 17, Školnik 11, Vujinovič 23

Ob začetku tega poročila vas vabim najprej, da pogledate postavo gostov. Ni tiskarski škrat. Gostov je bilo na klopi vsega 6, na igrišču pa konstantno 5. In gostje so več kot zasluženo dobili tekmo. Z zornega kota moje malenkosti, ki piše to poročilo s tekme, je bila zadeva že na samem začetku tekme dokaj nenavadna. Velika rotacija domačih in praktično peterka gostov. Le kako bo potekala ta tekma? No..za dobro tekmo pač moraš imeti igralce z nekaj več med nogami, če me razumete, kar hočem povedati. Za točno takšno tekmo moraš imeti take igralce, ki imajo pred sabo željo in cilj in to so več kot zagotovo igralci iz Kidričevega v soboto zvečer bili. Kapa dol za prikazano igro, borbenost in v bistvu popolnoma enostavno košarko.

Pri Adeccu ni šlo. Ni steklo popolnoma nič. V prvi četrtini se je kazal nek krč, ampak ta se kaže že od samega začetka lige. Tekma je sprva kazala na večer Stojkovića, ki je hitro povedel ekipo domačih v vodstvo. Ampak neko mučenje žoge s strani Adecca in enostavni koši pri gostih, so obeležili prvo četrtino. Ta je bila tudi edina od vseh štirih, ki so jo domači dobili. Srčna borba gostov skozi ves prvi polčas je bila dovolj za štiri točke zaostanka ob polčasu.

V slačilnici Adecca smo poskušali dvignit tisto, kar nas je krasilo do sedaj. Obrambno igro in zanesljive napade. Ampak po prihodu na igrišče je svoje račune imela tudi peterica iz Kidričevega. Sam se si nadel očala, da ne bi kaj pomembnega spregledal in pozabil omeniti v poročilu. In videl sem še dalje pet zagnanih tipov v rdečem, ki enostavno niso popuščali. Pri domačih je bil krč in na nič od nič od šuta, skokov. Enostavno slabo. Na drugi strani so me gostje spominjali na ekipo, ki je prišla igrat basket za žur, ker enostavno niso imeli kaj izgubiti. In uživali so v tem, kar počnejo. Polnijo koš Adecca namreč. In to iz vseh strani. Pet trojk Beka, tri trojke Školnika, skupno devet trojk gostov. Še bolj neverjeten je podatek, da gostje niso bili obremenjeni z osebnimi napakami skozi vso tekmo. In na koncu več kot zaslužena zmaga gostov.

Ekipa Adecco Maribor je tako doživela prvi poraz v letošnjem tekmovanju. In s takim pristopom zagotovo ne bo zadnji. Košarka je igra, ki jo krasita napad in obramba. Če eno zataji, morda lahko z drugim popraviš. Ko pa zataji oboje, pa je treba malce razmisliti in vsak pri sebi v zelo kratkem času odpraviti faktor napak in slabega razmišljanja.

Z spremenjenim citatom iz filma V For Vendetta, bom zakončal poročilo in ga namenil igralcem Adecca za popotnico v naslednje kolo, kjer se bomo v mestnem derbiju pomerili z ekipo MCApro.

 »Remember, remember, the 8th of December, the Gun powder, Teason and Plot, I know of no reason, why the Gun powder treason should ever be forgot«

Battisti D.

Foto: Oliver Kolenič (več fotografij tukaj)

17 odzivov

 1. VETERAN pravi:

  NI VSE V DENARJU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. LiMuBai pravi:

  Presenečenje kola.
  To je samo dobro za Ligo.

 3. Battisti pravi:

  Veteran, prosim, ce se vzdris takih komentarjev in gres frustracije drugam izzivljat! Ce nimas pojma, na kakem principu deluje nas klub, pol idi raje kickat ali pa brisat ostanke, ti ze ves cesa. Vedno sem bil za sportne komentarje in za kosarko. Za gluposti pa si organiziraj svoj forum in ne nakladat neumnosti in ne podajaj zalitev, ker s tem predvsem smesis sebe. Pa ker vsi vemo, kdo si, bi se lahko podpisal z imenom in ne jokat brezveze. Ce fausija bi gorela..saj poznas tisto, a ne?

 4. VETERAN pravi:

  Očitno ne veš kaj pomeni PARKL. Pa saj nimate vi plačanega trenerja, priprav, fitnesa za igralce….. . Kapo dol pred tabo, ki najdeš toliko denarja in volje, vendar se idi raje dokazovat v SKL.
  Vedi pa nekaj: KLAPE SE NE DA KUPITI.

 5. marko pravi:

  V Sloveniji se igra amaterska košarka tja do 1.SKL, pa še tam je ogromno igralcev “amaterjev” (ni rednih plač, pa je treba še kaj zraven delat).

  Parkl pa že dolgo ni več rekreacijska liga, tak da tvojih frustracij Veteran,žal ne razumem. 1. liga Parkl pa je na nivoju ene 3. SKL lige po kakovosti igre že nekaj sezon, zakaj pa nebi bila še po organizaciji… Vsaka čast Adeccu, da majo stvari tak dobro organizirane, zavist mislim da tukaj ni na mestu.

 6. nejco pravi:

  Pa starejsi veterani bi morali nam mlajsim bit za vzor ne pa da furstracije dalje na druge generacije prenasajo:) S takim nacinom se dolgo ne bo fausija izkoreninjena v Sloveniji. Na koncu pa se ta kvazi tolazba samemu sebi, da ziher niso klapa…samo nasmejis se lahko:)

 7. RoSeR pravi:

  Veteran, tudi možganov se ne da kupit. Za zaščito predlagam kapo, da še to ne pobegne.

 8. Battisti pravi:

  Veteran, ti mas res neke resne probleme sam s sabo. Klape se ne da kupit :):):).. Zmagovalna :)

 9. bostjan pravi:

  Dajmo malo zaustavit to debato, ki gre v napačno smer. Škoda, da tako jemljemo pozornost ekipi Kidričevega, ki si mogoče tudi zasluži kako besedo za njihovo predstavo.
  Ti komentarji pod poročili o tekmah naj ostanejo v povezavi s posamezno tekmo prosim.

  Sicer pa vidim, da potreba po forumu še obstaja, zato ga bo treba spet akrivirati.

 10. Battisti pravi:

  Se strinjam. Mi smo bili in bomo fer do vsakega in vsakemu damo maksimalno dobre pogoje za igro pri nas.In najmanj mi je do debilnih komentarjev. V Adeccu ne žalimo nikogar in ne podcenjujemo nikogar. V kometarju sem dobro zapisal, kaj si mislim o zmagi Kidricevega, ki je bila prava, sportna, borbena in zasluzena. Neumnosti na tej strani, ki je namenjena komentarjem tekme, pa res ne potrebujemo. Če pa bi eni vedeli, kakšna klapa smo, pa ne bi sami hodili tekem gledat. Ave..končal s temo.

 11. VETERAN pravi:

  Opravičujem se vsem prizadetim igralcem ekipe Adecco Maribor. Prosil bi vas, da pa ne kličete iz skrite številke mojega prijatelja Borisa, saj nima on nič s tem.

 12. Battisti pravi:

  ??? eh, brez komentarja. Gremo se posvetiti raje basketu.

 13. LiMuBai pravi:

  P.Broliha ste pustili?

  Škoda za vas.

 14. Battisti pravi:

  Ze pred sezono smo vedeli, da se to lahko zgodi. In super za Primoza, da se je tako izteklo. Smo vsi pomagali, kolikor smo lahko, od njega pa smo se veliko naucili. Primoz ostaja nas v prihodnosti in se ga bomo videli v PARKL-u. Ekipa pa je tudi brez Primoza dovolj dobra, da se poteguje za final 4. :) :)

 15. hrcek pravi:

  Ne se jezit, naredli ste vrhunski rezultat z vrhunskim trenerjem. Na tej tekmi je bil že vaš maksimum. Če bi bla stavnica že na tej tekmi, bi bla kvota za vašo zmago 16 samo zaradi vašega trenerja ki ima vrhunske rezultate. Idite si zdravit komplekse kam drugam…

 16. hrcek pravi:

  P.S.: Bojim se da takih vrhunskih rezultatov nebote več dosegli ker bo vam trenera potegnila kaka španska ekipa ker je tolko znan :)

 17. Seba pravi:

  17 fotka od 21 je zmagovalna!! Izraz PRAVE želje za odbito žogo! (http://kkadecco.blogspot.com/2012/12/kk-adecco-kk-kidricevo.html)

  lp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja