Adecco Oldstars – Črešnjevec, 75 – 89

Maribor; 2.3. 2013

Športna dvorana ll. Gimnazija

KK Adecco old stars : KK Črešnjevec 75 : 89 (33:41) (16:26, 17:15; 15:27, 27:21)

KK Adecco old stars: Zemljič 9, Šketa 10, Battisti 4, Bunta 2, Krebelj 6, Antonič 2, Radej 26, Krašovec, Grgič 16

KK Črešnjevec: Košir 8, Dolenc 2, Hauptman 26, Florjančič 28, Gajšt 2, Rozman, Kocjančič 21, Ozvaldič 3, Kuhl

Zadnja domača tekma za oldiče in v gosteh vodilna ekipa Črešnjevca. Nekega posebnega razmišljanja in filozofije nismo imeli , saj če pride v goste prvouvrščena ekipa druge lige in povrhu še brez poraza, pol je vsako »wanna be Einstein« razmišljanje, povsem odveč. Greš igrat, špilaš po najboljših močeh in pol na koncu rezultat ne bo lagal. In točno tako je bilo. Pri oldičih je pomembno, kako vstopimo v tekmo in tokrat je kar šlo. Težave sta povzročala Florjančič in Hauptman, pod košema je bilo nekje egal v skokih, učinkovitost pa na strani Črešnjevca. Ta preciznost je naredila razliko v prvi četrtini, kjer smo domači preveč »zmetali mimo«. Cona Črešnjevca ni bila tako dobra, da ne bi prišli do izdelane situacije, a saj veste, če ga ne daš..je vse ostalo brezveze :) . Vodstvo Črešnjevca za 10 po prvi četrtini zasluženo.

V drugi četrtini je pri oldičih vstopil naš letošnji ABRAHAMSKI snajper Šketa. Za deda pri 50tih je superiorno naštelal roko, dobro prihajal izza bloka, pomagal mu je še Radej in pri samo  (ponovno in spet in že tolikokrat letos povedano :)) treh strelcih pri gostih, nam je uspelo dobiti drugo četrtino in na polčas oditi z 8 točkami razlike. Bilo nas je devet srčnih, a treba je rečt, da smo s kisikom malo drugače razporejeni, kot gostje iz Črešnjevca.

Tretjo četrtino smo gladko izgubili, a ne toliko zaradi kisika, kot zaradi napačne »štelaže« koordinatov na naših rokah pri izmetu. Beri: letelo je mimo! Še snajperistu Šketi je uspelo »mimo vrečt«, tak da smo spet izgubili priključek. Nam pa na vsaki tekmi, no skoraj vsaki, uspe nasprotnikom prodati kako rutinirano akcijo iz učbenika. Tudi tu je bilo tako in zato še nismo za odpad.  Valjda..pa gostje niso popuščali in »oni trije« so pritiskali po gasu in še kar polnili naš koš. Razmišljali smo o kakem »rutinskem« prijemu from old school«, da vsaj dva od treh »malo odstranimo«, ampak Skyfall so že posneli, mi pa smo vseeno bili na igrišču zaradi basketa. Pa še pubeci so v redu in tako smo ob visoki prednosti gostov stopili v zadnjo četrtino. Tam se je utrgalo našemu Radeju, ki je« sploh ne vemo točno od kje« dal gostom kar 14 pik! ???!! Včasih pač, ne vidiš vsega J. Rotacija pri gostih nam je dala malo zraka in tudi pri domačih smo imeli v zadnji četrtini kar sedem različnih strelcev. V letošnji sezoni se pri nas »še« ni vpisal Krašovec in včeraj je imel 10000% zicer. Ampak ni šlo. Morda pa v petek? No, nekako takole smo končali včerajšnjo zadnjo domačo tekmo.

Sezona je bila na domačem parketu zanimiva, a smo mnenja, da sta bili dve domači zmagi absolutno premalo. Na dan žena »gremo po rože« v Majšperk, kjer bomo poskušali v zadnji tekmi sezone osvojiti Ptujsko Goro. Pa še ženskega spola je :) . Ni nemogoče :). Po zadnjem gostovanju tam, smo dvignili samozavest in nivo igre. Ekipi Črešnjevca čestitke za zmago in uvrstitev v prvo ligo PARKL. Tega zdaj fantje več ne morete zapraviti. Tam se spet srečamo, ampak samo z imenom. Za vse ostalo pa so špricerji v Črešnjevcu in pivo na IIgi.

Še slike našega mojstra Olija, ki pa je brez dvoma N1 v PARKL-u…se ve..

http://kkadecco.blogspot.com/2013/03/kk-adecco-oldstars-kk-cresnjevec.html

Over and out from »druga«

#7 – Battisti

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja