50 odtenkov bele!

Maribor: 13.2.2015
Dvorana OŠ Bojana Ilicha
10.krog 1.lige PARKL
Sodnika: Pirtovšek N. , Juhart A.
Zapisničarji: Klasan & Klasan
Časomerilec: Bubnjar
Gledalcev: 30 na tribuni za Čirotom in 9 na tribuni za Adecco klopjo + nekaj vmes

KK Adecco Maribor : KK Starše Čiro 77 : 59 (43:33) (19:17,24:16; 22:10, 12:16)

KK Adecco Maribor: Horvat 14, Dobrin 3, Mirt 7, Miklavčič 2, Stojković 10, Vedlin, Petrovič 21, Želj 8, Demir 2, Kolenič 10
KK Starše Čiro: Zelenko, Kaube 6, Šalamon 14, Rotman, Manjevič 7, Dover 23, Pjevič, Fras 4, Dakovič 5, Karahmet

50 odtenkov bele!

Tokratni obračun 10.kroga prve lige Parkl Peak je istočasno nosil tudi predznak derbija prvo in drugo uvrščene ekipe na lestvici. Najprej zahvala Čirotu, da smo lahko tekmo odigrali na Ilichu. Domača dvorana našega nasprotnika je bila malce “drseča”, ampak pogoji za igro so bili na obeh straneh enaki. Kako se pripraviti na Čirotov team? Najbolje tako, da z njimi delite skupaj garderobo pred tekmo in hitro ugotovite, da gre tukaj za resnično super “pjebe”, ki imajo prav tako radi košarko, kot Adeccovci. Ko je pred tekmo vstopil Adecco coach Č, mu najprej ni bila jasna gužva in izraz na obrazu je nekje med smehom in presenečenim. No dejstvo je, da točno takšna športna atmosfera daje tisti pozitiven športni naboj in je bila priprava na tekmo pač…takšna, malce drugačna.

Adeccovci smo torej bili domača ekipa v gosteh in zato smo nastopili v 50 odtenkih bele barve. Z veseljem bi razdelili teh 50 odtenkov bele tudi po tekmi, a je verjetno bil problem v tisti “kemijski” reakciji telesa, ki belo naredi prozorno. Ni bilo inetersentov.

Kakorkoli, tekma se je začela po želji Manjeviča, ki je ustrelil za 3 kar v prvem napadu. Adeccovci z malo run and guna iščejo neko pot do koša in tipajo nasprotnika po njihovih “luknjah” ta večer. Poosebljeno luknjo je v enem izmed prvih napadov našel Želj, ki je s prodorom pod koš našel Aleša Petroviča. Ta je rutinirano zadel. In…zadel je v tej prvi četrtini izpod koša še nadaljnjih 6 x in tako pristal pri kar 14 točkah v prvi četrtini. Na koncu tekme season high z 21 točkami. Z igro “dol” so Adeccovci mučili nasprotnika, ki je kljub vsemu v napadu igral hitro in domiselno. V obrambi so pa Čirotovi malce prelahko dopuščali igro pod koš. Od 19 točk Adecca v prvi četrtini še Stojković 6 in Želj 2. In to je pomenilo, da neka rezerva še vedno obstaja, a kljub temu 2 točki prednosti za Adecco. V drugi četrtini potem rotacija pri domačih in wake up ostalih strelcev v beli opremi. Na drugi strani je bilo slabše, kot v prvi četrtini. Izjemna borca Dover in Šalamon sta bila premalo za nalet Adecca, ki je prvi polčas končal z 10 točkami prednosti.

Ob polčasu ni bilo kaj spreminjati. Pričakovali smo juriš modrih in zavedajoč se tega, ponovno malce premešali peterko. In ja, coach Č je bil nenavadno miren, Tedi je iskal svojo flaško z vodo in delal živčnega avtorja tega teksta, ki se je za trenutek ukvarjal z drugimi rečmi. A začetek ni bil nič drugačen od konca polčasa. Oba organizatorja igre pri Adeccu sta odigrala pravo ekipno tekmo. Dobrin in Ensar sta še naprej izkoriščala podajo “dol” in “okrog” in tako je seveda tudi “padalo”. Pohvaliti velja tudi igro v obrambi. Tekma je konec tretje četrtine tudi v naših očeh na klopi dobila tisto mirnost in kontrolo rezultata. Ne moremo reči, da Čirotova ekipa ni želela. Imeli so svoje trenutke, katerim pa je manjkalo konstante. Ko sem prebiral njihova poročila s tekem, sem ta stavek zasledil tudi s strani trenerja Besediča. Kontrola in nekaj včasih brezpotrebnega divjanja tudi včeraj..in vse skupaj je šlo na roko Adeccovcem. Ti so se držali “game plana” in do konca igrali po navodilih. V zadnji četrtini smo pogrešali kakšno domiselno akcijo z obeh strani..recimo nekaj za publiko. Andrej Dover je še enkrat dokazal, kak potencial je in se ga ne bi branila nobena ekipa daleč naokoli. Žal so bili akterji preveč osredotočeni na sam potek in tako smo to tekmo včeraj pripeljali do konca. Bila je expressna tekma. Zdi se mi, da smo končali že 10 čez 21to. Oli Kolenič je začudeno komentiral, da je vse skupaj nekam hitro šlo. Ali pa…ali pa smo pač vsi bili not v tekmi.

Zmaga Adecca je zaslužena, Čirotovi pa si več kot zaslužijo F4. Tekma je bila izredno fer in brez vsakih nepotrebnih vložkov.

Hiter in učinkovit večer na Ilichu torej.

Hvala za dobro igro in gostoljubje. Gremo dalje.

Foto Oli pa spet v stari formi in to je to!

Spisal: Battisti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja