Komu bo december prinesel največ radosti – pred 4. kolom

Neporaženih ekip med prvoligaši ni več. Prvaki so v vse boljši formi, med ekipami, ki so “in”  pa je spet tudi Kidričevo.  Z zanimanjem pričakujemo še zadnje  kolo pred decembrsko – novoletnimi počitnicami. Morda bo za koga košarkarski december kar prekratek, zato je vsaka tekma še toliko pomembnejša.

Kaj je prinesel prejšnji teden? Po pričakovanjih je prva mariborska ekipa, ki je letos gostovala na Ptuju odnesla zmago. MCAPRO Rams je razorožil Ptujčane tudi brez Goljoviča. Kako si preberite v poročilu s tekme. Tokrat sta strelsko vlogo prevzela Pihlar s 23 in Zahaj z 21 točkami. Pri domačih se je enakovredno kosal le najizkušenejši Marko Ferme, 24 točk, tudi sicer drugi najuspešnejši strelec 1. lige v prvih 3. kolih.

Točko več v strelskem seštevku prvih treh kol je zbral Andrej Mesarič, trenutno najboljši strelec 1. lige. Tudi po njegovi zaslugi je ekipa Kidričevega drugič zapored zmagala, tokrat jih je v pomembnem obračunu proti Veselim oblačkom prispeval 20. Preobrat in odločilno prednost je ekipa naredila v drugem delu igre, kako jim je uspelo pa si preberite v poročilu. Druga zmaga jih uvršča med vroče ekipe, a po seriji domačih tekem jih v nadaljevanju čakajo gostovanja. Prvo že naslednji teden v Lenartu. Nov prvoligaš sicer še ni uspel zmagati, a ima le dve odigrani tekmi in zagotovo bodo v prvi domači tekmi lahko računali s podporo gledalcev, ki jih je krasila že lansko leto. Ekipa Kidričevega bi z morebitno tretjo zaporedno zmago pričakala novoletno pavzo v zelo dobrem položaju, kljub spodrsljaju v 1.kolu. KK Lenart – Kidričevo (petek, 5.12.)

Trenutno vodstvo na lestvici (a le zaradi koš razlike) je prevzela ekipa Adecca, ki je v neposrednem obračunu in derbiju kroga (fotoreportaža s tekme)  premagala prejšnji teden še vodilno ekipo Čiro Starše. Domači so bolje začeli, a kmalu so gostje pokazali svoje izkušnje. Najboljši strelec gostov Horvat je v 2. polčasu prispeval 17 točk, skupaj 24 kar je bil pomemben delež pri končni zmagi za 12.  Že prihodnji teden gredo Čirotovi na gostovanje v Fram k Račam (sreda, 3.12.). Na prvi pogled lažje gostovanje.  V 2. kolu je zmago Rač nad Ptujčani prinesel Repec, z njim v postavi je ekipa veliko nevarnejša, če bo to dovolj za Čirotove izbrance pa bomo videli v sredo.

Že prva tekma prihajajočega tedna bo na Ptuju, KK Ptuj – Adecco (ponedeljek, 1.12.). Še ena zahtevna tekma Ptujčanov proti favoritu iz Maribora. Adecco je v formi in vlogi favorita, domači pa bodo poskušali presenetiti. Glede na to, da se ekipi poznata tudi iz dveh pripravljalnih tekem bo to težka naloga.

Naziv derbi kroga lahko podelimo tekmi med Veselimi oblački in MCAPRO Rams (sreda, 3.12.). Že v lanski sezoni smo videli nekaj zanimivih obračunov med obema ekipama, v rednem delu in na zaključnem turnirju. Najbrž bo razmerje moči odvisno tudi od popolnih postav na eni in drugi strani. Še tretji zaporeden poraz Veselih oblačkov, bi zagotovo skalil decembrsko “veselo” vzdušje v ekipi. Pomembna tekma, za stanje na lestvici in zagotovo tudi prestiž.

2. liga

Rezultati:

KK Rogaška rekreativci – Črešnjevec; 70 – 54
TE ŠD Cirkovce – KK Pragersko; 65 – 67

Vse bolj jasno se oblikuje razmerje moči v južni skupini 2. lige. Do druge zmage je dokaj zanesljivo prišla ekipa Rogaške rekreativcev. Tokrat so v prvi domači tekmi nadigrali Črešnjevec. Dve tekmi, dve zmagi, vsaj na prvi pogled odličen začetek debitantske sezone v ligi. A v nadaljevanju jih čakajo težji nasprotniki, Pragersko in Cirkovce sta se v dosedanjih tekmah pokazala za močnejša nasprotnika. V medsebojni tekmi, ki je nismo zastonj poimenovali za derbi 2. lige je Pragersko uspelo odnesti dve točki z gostovanju v Cirkovcah. Končni rezultat 65 : 67 in najbolj tesen obračun kola v PARKL-u, hkrati pa so to že pomembne točke, ki se bodo najbrž prenašale v zadnji del tekmovanja 2. lige.

V prihodnjem tednu nas v skupini JUG čaka tekma na Pragerskem, kjer bo svoj prvi pravi test doživela ekipa Rogaške, v dvorani, ki je mnoga leta veljala za najtežje gostovanje v PARKL-u. V tekmi začelja se na Črešnjevec odpravlja Ptujska Gora. Kdo bo leto zaključil s prvo zmago in kdo bo ostal brez.  Zagotovo je že jasno, da čaka oba v prihodnjem koledarskem letu veliko dela, v kolikor se ekipi še želita vmešati v boj za mesta med prvimi tremi ekipami.

Še čakamo na nove tekme v SEVERNI skupini. Že v sredo se bosta pomerili ekipi Sladkega vrha in Adecco Oldstars v prestavljeni tekmi prejšnjega tedna. Sledi še obračun med Staršami in Bar Kaučič v petek.

LigaKoloDvoranaDatumUraEkipa 1RezultatEkipa 2
14Gim. Ptuj1.12.201419:45KK Ptuj:KK Adecco MB
2A3OŠ Sladki Vrh3.12.201420:30KK Paloma:Adecco Oldstars
14OŠ Fram3.12.201420:15KK Rače:KK Starše Čiro
14OŠ Rače3.12.201420:40Veseli oblački:MCA PRO Rams
2B4OŠ Pragersko4.12.201419:50KK Pragersko:Rogaška Slatina
14OŠ Lenart5.12.201418:00KK Lenart:ŠD Kidričevo
2A4OŠ Starše5.12.201420:20KK Starše:Bar Kaučič
2B4OŠ Črešnjevec8.12.201420:20KK Črešnjevec:KK Ptujska Gora

Za tiste, ki jih zanima nekaj statistike. Lestvico najboljših strelcev si lahko ogledate tukaj, celotno pa tudi tukaj.

Vsi ste tudi ta teden vabljeni k naši igri napovedovanja rezultatov – PARKL nostradamus. Nekaj več kot 10 uporabnikov je že prijavljenih in že poskuša srečo z napovedmi. Prejšnji teden se je najbolj izkazal uporabnik “srna”, ki je pravilno napovedal zmagovalce na prav vseh tekmah, hkrati pa na dveh od petih tekem zadel tudi točno koš razliko. Zmore kdo bolje?

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja