3/3

Fram, 19.11.2014

KK RAČE 68:65 KK PTUJ (21:17; 13:18; 15:16 ; 19:14)

KK RAČE: trener: Lukman;   Frešer 8, Felbar, Majal 3, Repec 27, Gradišnik, Bobnarič 7, Begič, Polšak, Hameršak 10, Sagadin, Miklavčič, Bauman 13;
KK PTUJ: trener: Damiš;   Rakovec 7, Damiš, Brkč 8, Znidarič 7, Marin 1, Pogladič 12, Rus 3, Kotnik 5, Ferme 13, Šomen, Likavec 4;

sodnika: Pirtovšek N., Selekovič N.,   gledalcev: 10
Proti KPŠ smo si namreč »Rače f4 PARKL 2014« z dvema zmagama izborili I. ligo PARKL, sedaj pa še prvo zmago v tej sezoni…. no, 3/3 z opombo. KPŠ se je namreč okrepi z igralci KK Ptuj in prevzel njihovo ime. Pa gremo lepo po vrsti.

Ob naši prvi letošnji zmagi bi v rumenem tisku verjetno zapisali, da so nas gotovo podžgale žaljive in krepke opazke ene od »zvezd med (nad?) oblaki« po prejšnji tekmi, ko so VO sicer zasluženo slavili na srečanju, ki je za KK Rače prestavljalo vrnitev v 1. ligo. A mi nismo rumen tisk in bom tukaj navedel nekaj dejstev…upam, da ne preveč in nam nekaj adutov ostane za še kakšno presenečenje. Vsaj po našem mnenju smo sinoči v Framu pripravili prvega.

Zaradi nižjega povprečnega EMŠA pri gostih s Ptuja, smo sredi tedna pričakovali krajšo klop gostov( študentje, pa to), a ogrevanje je pokazalo da bo imelo možnost stopiti na parket vseh 24 igralcev, kolikor jih je pač mogoče registrirati za tekmo. Da se ne bi ponovila slaba predstava prejšnji teden, smo se odločili za resnejši in čvrstejši pristop. Nekoliko premešana ekipa je nudila številne menjave ( ja, tudi v I. ligi nadaljujemo s tradicijo, da zaigrajo vsi prijavljeni igralci ). Ravno tukaj smo našli aduta in tako vztrajno utrujati tekmeca ter jih silili k napakam v napadu. Pričeli in končali smo s cono, ki je ptujčanom kljub 6. zadetim trojkam (domači le 4) povzročala nemalo preglavic.

Končni (in vmesni) rezultat kaže na izenačujočo predstavo čez celotno srečanje. Večje prednosti kot kašnih 5-6 točk si ni priigrala nobena ekipa,

Pri račanih so dvomestno številko v nasprotnikovem košu unovčili trije igralci; veselila je predvsem ponovno dobra predstava povratnika Repca, ki je polovico svojih točk vknjižil s prostimi meti, saj je pod nasprotnikovim košem bil prevečkrat nerešljiva uganka ( vsi gostje skupaj so jih npr. zadeli 7 ). Frešer se je s koristnimi nasveti ob in dobro igro na parketu izkazal za pravo okrepitev, v napadu pa so poleg Repca »vlekli voz« še Bobnarič, Hameršak in seveda kapetan Bauman.

Ob tem pa želim pohvaliti slehernega, ki je sinoči stopil na parket v oranžnem dresu, saj nas je krasila dobra obrambna igra, ki je na koncu jeziček na tehtnici prevesila v našo korist.

Gostje so nas sicer nadskakali, zanimiv pa je tudi podatek o prekrških: ptujčani so jih storili 28 ( dva sta predčasno sedla na klop ), domači le 11, prav noben igralec pa ni storil več kot dve osebni.

Tako, kot smo se vsi strinjali, da sta sodnika zrelo in odgovorno sodila srečanje, smo tudi z njune strani prejeli podobne komplimente za igro obeh ekip.

Mlada, a izkušena ekipa Ptuja se je pokazala kot močan in fer tekmec, a po stisku rok je bilo sinoči bolj prešerno vzdušje v domači slačilnici.

S svojo prisotnostjo nas je v 1. polčasu počastil celo sam g. komisar, a žal prehitro zapustil napeto srečanje, s tem pa na prepraznih tudi tribunah zamudil prekrasen mehiški val treh članov našega ŠD. Fantje, bilo je nepozabno … res… 😉 .

pripravil: dLOOKman

6 odzivov

  1. Battisti pravi:

    Čestitke!

  2. veteran pravi:

    Ptujčani so vam že mušterije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja