ŠD Kidričevo – TED ŠD Cirkovce 82 : 73

Kidričevo 18.11.2011
Sodnika : Kereži, Zdravkovič ;

ŠD KIDRIČEVO – TED ŠD CIRKOVCE 82 : 73 (18:25, 14:10, 25:18, 25:20)

ŠD KIDRIČEVO: Vogrinc B , Turk S 21, Horvat I 6, Hojnik E , Kačarevič D 4, Bek M 16, Mesarič A 14, Kovačič D , Bedrač K, Sevšek G 16, Luthar D 5 ;

TED ŠD CIRKOVCE : Unuk I , Frangež M , Ocepek I 13, Gornjak J 2, Širovnik A , Berič M 12, Holc S 28, Radič D 6, Kirbiš A 3, Dobrajc G 9, Dobnik S ;

Z novo sezono PARKL lige smo začeli tudi v Kidričevem in z lokalnim derbijem proti Cirkovčanom krstili novo večnamensko dvorano v Kidričevem v tem tekmovanju .

Sam začetek tekme je postregel z nekoliko nervozno igro v domači zasedbi, kar so s pridom izkoristili gostje, ki so zadeli kar nekaj metov iz pol distance! Dovolili smo jim 25 točk, kar smo hitro popravili v 2 četrtini in do koca prve polovice srečanja znižali na 32:35. Holc je že nabral 19 točk na svojem kontu točk do tega trenutka !

V drugem polčasu je sledila še zavzetejša igra Kidričanov v obrambi , z nekoliko hitrejšo igro, prebijanji prve linije v napadu , ter veliko prevzemanja in medsebojne pomoči v obrambi, smo Cirkovčane omejili na vsega 10 točk . Tekma se je prevešala v zadnji del igre, vse pogosteje je žogo iskal Ocepek , ki pa sam ni uspel zrežirati preobrata , Radič in Berič sta zapadla v težave z osebnimi napakami. Zadnji poskus cone je Cirkovčanom pomagal, da so se približali, vendar smo Kidričani ohranjali mirne živce in solidno zadevali proste mete. Istočasno smo domačini prekinjali številne napade z osebnimi napakami, Holc je prednjačil v izsiljevanju le teh.

Solidna udeležba tudi na tribunah , kar je botrovalo zanimivi tekmi vse do zadnjih sekund tekme . Pohvaliti velja obe moštvi za prikazano in pa sodnika na korektno opravljenem delu. Domačini smo seveda zadovoljni z uvodno zmago, ki je le ena na poti do želenega FINAL 4, Cirkovčani pa so dokazali, da bodo s podobnimi predstavami trn v peti marsikateremu favoritu v ligi.

Gregor S