KK Adecco OldStars

55495071_418071848770573_4228369361309532160_n

KK AdeccoIme ekipe: KK Adecco OldStars
Domača dvorana: II. gimnazija Maribor, Trg Miloša Zidanška 1, 2000 Maribor (Tekme: sobota, 17:00)
Barva dresov: rdeča / bela
Trener: Battisti Damir
Predstavnik ekipe: Damir Battisti
E-pošta: damir.battisti@adecco.si
Tel: 051/ 373 030 (Damir)

Spletna stran: kk-adecco-mb.si
FB: https://www.facebook.com/kkadecco/

Registracija igralci:

Adecco Oldstars

0

Jan
Nič

1900 branilec 17.1 ppg | 8 GP
1

Matic
Rakovec

1900 branilec 5.3 ppg | 9 GP
5

Tadej
Fras

1992 branilec 2.4 ppg | 8 GP
6

Goran
Petrović

1987 branilec 0.0 ppg | 0 GP
7

Grega
Mirt

1987 branilec 5.2 ppg | 10 GP
8

Hvalec
Denis

1985 branilec 2.0 ppg | 1 GP
11

Aleš
Petrovič

1974 branilec 8.8 ppg | 13 GP
12

Luka
Boroja

1900 branilec 5.3 ppg | 8 GP
21

Aljoša
Kolenič

1987 branilec 13.8 ppg | 13 GP
22

Jan
Ternjak

1986 branilec 2.9 ppg | 7 GP
23

Timon
Petrovič

2004 branilec 5.3 ppg | 8 GP
24

Žan
Vrečko

1986 branilec 0.0 ppg | 0 GP
25

Jure
Daić

1900 branilec 6.8 ppg | 5 GP
33

Mihael
Prosenjak

1976 branilec 1.7 ppg | 7 GP
45

Tadej
Rojko

1981 branilec 1.6 ppg | 9 GP

Sponzorji:

Adecco Old Stars – Stari 5 let in še vedno “stari”

Pisalo se je leto 2012, ko smo Adeccovci ugotovili, da če želimo v tej ligi narediti kaj več razen životarjenja, moramo spremeniti delovanje ekipe. Prvo sezono v 1. ligi Parkl je bil boj za obstanek v pravem pomenu besede in rečimo temu, da smo ga komaj preživeli. Ekipo Adecco so sestavljali kolegi z dolgo tradicijo druženja. Najti način ohraniti to druženje je bil izziv in to ne samo košarkarski. Porodila se je ideja o ustanovitvi “franšize”, kot je ekipo Adecco Old Stars poimenoval takratni igralec in organizator igre, Sašo Zemljič. In franšiza it is. Skozi hec uporabljamo ta izraz marsikje. In zato ga bomo tudi v predstavitvi ekipe, ki po mnenju mnogih spada v sam vrh tistih, ki na gostovanjih največ zapravijo za jedačo, pijačo in do zadnjega ostanejo. Po domačih tekmah pa raje statistike zaradi vzornega vtisa sploh ne omenjamo.

Ekipa KK Adecco Old Stars v svoji prvi sezoni štarta v 2. ligi Parkl izključno zaradi zabave in rekreacijskega pristopa do košarke. Seveda smo imeli tekmovalni naboj in ga tudi občasno znali pokazati na igrišču. Domače tekme smo praviloma igrali v dvorani 2. Gimnazije v Mariboru v okviru dvojnega Adecco programa. Vodenje ekipe je prevzel stari lukavi lisac Mario Vračko alias Vranac. Posebna naloga je vodenje tekme. Če pri tem govorimo o ekipi Adecco Old Stars, pa še toliko bolj. V premierni sezoni, je franšiza imela spremenljiv uspeh. Gladki porazi od ekipe Črešnjevca in takratnih Čirotovih, ki so se to leto suvereno uvrstili v 1. ligo Parkl. Glavnino ekipe so sestavljali igralci, ki so ekipo Adecco popeljali v 1. ligo Parkl. Kapetan D. Battisti in druščina  so svoj premierni pohod kot franšiza končali bolj pri dnu lestvice. Imeli smo tudi svetle trenutke, ki pa jim je manjkala konstanta. Zagotovo pa smo izpolnili svoj cilj na temo “vsak bi naj igral” in sezono bolj podredili košarkarskemu druženju ob tekmah.

Sezona 2013/14 je bila že malce drugačna. V tej sezoni smo dobili še novo tekmovanje, ki smo ga oldiči zajeli z veliko žlico. Organizirali smo prvi krog tekmovanja pokala Spalding v centru Draš in tako v tekmovanje prvič združili prvoligaške in drugoligaške PARKL ekipe. V tem krogu smo prvič doživeli svoj mali mini uspeh in premagali prvoligaško ekipo PARKLa in jo s tem izločili iz tekmovanja. Šlo je za ekipo iz Starš, ki je tisto sezono nastopala še v prvi ligi. Največja okrepitev ekipe Old Stars to leto je bil najkoristnejši igralec in MVP prejšnjega finalnega turnirja, Žan Vrečko. Žanu obveznosti niso dopuščale večjega angažiranja v košarki in se je odločil za franšizo, kjer smo zadeve nastavili malce bolj sproščeno. Ponovno smo potovali počez in po “planke”. Derbi je bil veselega decembra v Lenartu, kjer so domačini kandidirali za prvo mesto v ligi. Močna, dobra tekma, pred lepim številom gledalcev, se je končala z zmago Lenarta in Oldstarsi so doživeli bržčas usoden poraz pri naskoku na sam vrh lestvice. Tega je dodatno zakompliciral dodaten poraz v Črešnjevcu, na katerega enako kot letos, nismo računali. V Pokalu Spalding je prišlo v drugem krogu do zanimivega clasha. Na prvi uradni in do sedaj tudi edini uradni tekmi, smo se Oldiči pomerili z KK Adeccom. Kaj reči o tem? Provokacije skozi tedne. Zanimiva tekma iz več vidikov, da ne omenimo vidika kapetana ekipe Oldičev, ki je bil razcepljen na vse strani, a vseeno brez vsake milosti garal na terenu. Velja enako za ostale, ki so v prvem polčasu proti prvakom prikazali odlično igro. Kasneje je imel veliko proti Jura Brolih pri KK Adeccu in pospremil Oldiče v garderobo ob  porazu a zadovoljivim vtisom po tekmi. To je bilo to, kar je bilo omembe vredno. No, omembe vredno je bilo tudi gostovanje v Juršincih, kjer smo se nekega četrtkovega večera zbrali vsi člani Oldičev. Tam so bili tudi domačini, zapisnikarji, komisar lige, ni pa bilo sodnikov in signala na mobitelu. Epilog je bil najbrž rekordni promet ene izmed kelnarc v baru v Juršincih.

Sezona 2014/2015 je bila malce nora. Spet smo imeli zanimivo ekipo in neke cilje, ki jih nismo prav definirali. Najkasneje v tej sezoni smo ugotovili, da imamo dva tradicionalna nasprotnika. Ekipo iz Rač in ekipo iz Cirkovc. Kakšne tekme so bile to. Praviloma so se odločale v zadnjih sekundah in o njih bi lahko spisali zgodbe. Oldiči smo se z ekipo Cirkovc srečali na 1/4 finalnem turniru v Rogaški slatini. Tekmo pred tem so Adeccovci položili orožje proti Rogaški in Oldiči smo šli zelo samozavestno v tekmo. Celotno tekmo smo imeli pod kontrolo in to do zadnjega napada ekipe Cirkovc, ki 1 sekundo pred koncem rednega dela zadanejo za tri preko Rojca in izsilijo podaljšek. Seveda, uganili ste, Oldiči so izgubili podaljšek in s tem izgubili lepo priložnost uvrstiti se na zaključni turnir Pokala Spalding. Takih tekem je bilo nekaj. Preveč, če vprašate kapetana Oldičev. V tej sezoni se je v višji rang tekmovanja suvereno uvrstila ekipa Rogaška Rekreativci.

Sezona 2015/2016 je bila prvič v nekih naših očeh ena izmed tistih, ko smo si rekli, da pa bi lahko nekaj konkretnega naredili. V ekipo so se vrnili (prestopili) Miklavčič, Ocepek in Vrečko. Imeli smo sistem in cilje in to ob predpogoju konstante na obiskih tekem. V ligi smo imeli močno konkurenco v ekipi Ruš, Pragerskega in seveda, Cirkovc. Največji nasprotnik sezone je bila polna postava Oldičev. Težko smo se zbrali. A vendar, v novem načinu in sistemu lige, smo se relativno lahko uvrstili v play off zadnjih 4 ekip. Tukaj je prišlo do lapsusa, kjer smo razumeli sistem drugače, kot je dejansko bil. Zaradi 2 x poraza proti ekipi Ruš, smo za tekmo za uvrstitev potrebovali vsaj 3 zmage v krogu 4 ekip. Ker smo izgubili tekmo, seveda uganili ste, proti Cirkovcam doma in 2 x premagali Pragersko, je o vsem odločala povratna tekma v Cirkovcah. Točno na ta dan ostanemo brez najboljšega igralca Vrečka in v odločilno tekmo štartamo kljub temu optimistično. Kaj vse se ni in kaj vse se je dogajalo na tej tekmi?! Ponovno thriller. Z košem dobrih 10 sekund pred koncem, je tekmo za točko dobila, uganili ste, ekipa iz Cirkovc in si tako priigrala kvalifikacije za prvo ligo. Oldiči smo sovojili na koncu tretje mesto, kar je in glede na okoliščine, tudi ni uspeh. Iskali smo krivca in ga nehali po dobrih 20 minutah v bližnji kafani. V pokalu smo se preko zmage nad Ljutomerom ponovno prebili do 1/4 finala, kjer smo bili pravzaprav epsko bitko z ekipo iz Ruš. Tekmo smo žal izgubili v zadnji minuti tekme in tako naredili črto čez relativno uspešno sezono.

Sezona 2016/2017 je prinesla nekaj novih obrazov in veliko optimizma v ekipi. Strokovni štab z trenerjem Vračkom na čelu je pred sezono želel na vsak način odstopit, ampak so nepredvidljive okoliščine na relaciji Šibenik – Vodice – Kornati poskrbele, da si je coach z lahkoto premislil in še 1x ugriznil v franšizo. Pred sezono smo odigrali prvi tradicionalni turnir v Dornavi. Turnir Luka ali čebulni turnir, kjer smo med tremi ekipami rutinirano odnesli prvo mesto in  osvojili prehodni pokal, takoimenovani “dornavski”velik venec čebule. Kot zanimivost in ali opombo naj povemo, da je ta pokal žal zgnil in da ga ne moremo razkazovati v naših vitrinah. Začetek sezone se je začel z nepričakovanim porazom od ekipe Sladkega Vrha. Kasneje je zadeva stekla, a žal so velike razpoke v pogledih samih igralcev večkrat pripomogle k temu, da nismo dali vsega od sebe v sezoni. Nekaj knap tekem in se kak nepricakovan poraz je pomenil sicer vrh severne skupine druge lige, a do zadnjega kola smo trepetali za play off. Ta nam je sicer uspel, a za polfinalnega nasprotnika smo dobili kasnejšega zmagovalca 2.lige, ekipo Ptujske Gore, ki je z pristopom in igro enostavno pometla z našo ekipo, našimi cilji in našimi sanjami. V pokalu Spalding smo najprej opravili z ekipo KD Sobote in ponovno v 1/4 finalu naleteli na premočnega nasprotnika. V lanski sezoni je to bila ekipa MCA, kjer smo nekako dostojno nudili upor, a vendar le do zadnje četrtine. Po sezoni smo bili razočarani in nevoljni. Bodel je pristop posameznikov do kluba, v katerem si enostavno niso zaslužili nastopa. Po drugi strani smo pa le oldiči in vsakega isto mislečega radi vzamemo. Na zadnji tekmi proti Ptujski Gori v Majšperku se je od dresa Oldstarsov in Adecca po 7 sezonah poslovil kapetan, idejni vodja, šef, lastnik in oseba v enem, D. Battisti. S tem smo končali neko obdobje na igrišču in ga v sezoni 2017/2018 začeli ob njem.

Pred sezono 2017/2018, smo uspeli prvič po dolgem času premagati ekipo Cirkovc. Kaj to pomeni? Vse to in še več pa na straneh PARKLa ob prihajajoči sezoni. Štab Oldičev je zapustil trener Vračko in nekaj jih je prišlo. Kdo? Pridite pogledat, a pozor, v klasičnih po tekemskih navadah smo še vedno v sami špici lige PARKL, tako prve kot druge.

KK Adecco Old Stars:

  • 1/4 Pokala Spalding v sezonah 2014/2015, 2015/2016, 2016/2017
  • Play of za uvrstitev v 1. ligo Parkl 2015/2016, 2016/2017
  • Zmagovalci turnirja “Dornavski luk” 2016

Največ odigranih prijateljskih tekem z ekipo KK Adecco Maribor

Najneugodnejši nasprotnik v PARKL-u: Ekipa ŠD Cirkovce

Redna stranka: ekipa Dornava

Se vidimo…