Črešnjevec – KPŠ 67 – 82

Tekma 1. kola – 2. liga;

Črešnjevec – KPŠ;  Rezultat: 67 – 82 (18:17, 26:17, 19:15, 4:33)

Strelci:

Črešnjevec: Boštjan Dolenc 4, Vito Hauptman 15, Blaž Košir 7, Luka Rozman 2, Tomaž Kocjančič 8, Uroš Kugl 2, Beno Florjančič 29;

KPŠ: Peter Ferme 5, Denis Hrga 2, Miha Rus 29, Marko Ferme 20, Jan Šomen 4, Iztok Novak 22;

KPŠ so začeli tekmo v visokem ritmu in hitro povedli 14:4 (ali 6), vendar smo jih domači z nekaj uspešnimi meti in trdo obrambo do konca prve četrtine ujeli in končali prvo četrtino s točko prednosti.
Druga četrtina je potekala tako kot konec prve, domači smo zadevali in s trdo obrambo poskušali zaustavit KPŠ in kar nam je tudi zelo dobro uspevali, saj smo v določenem trenutku vodili že za 17 točk, vendar so ptujčani razliko do konca prvega polčasa zmanjšali na 10 točk.

V drugem polčasu smo pričakovali trdo obrambo ptujčanov in to se je tudi zgodilo, vendar pa smo še imeli tudi domači “kr nekaj lufta”, tako da smo tretjo četrtino odigrali neoodločeno.
Pred četrto četrtino smo slutili da se bo nekaj zgodilo, vendar si niti najmanj nismo mislili da bo kaj takega. Ptujčani so začeli prodirat in zadevat, domači pa smo jih lahko samo opazovali in se držali za glavo.
Naša obramba je popustila, noge so bile težke in meti niso šli več v obroč, tako da je bil na koncu rezultat 33:4 v zadnji četrtini in s tem tudi zmaga Ptuja, ki so zadeli edino trojko na tekmi v zadnji sekundi tekme.

Ptujčanom čestitamo za odlično in zelo korektno tekmo, ter da se niso predali do konca. Domači pa se bomo poskusili zbrat, do naslednje tekme z Dornavo.

Rok