Zadnji, 14. krog

Sezona je tik pred koncem, vsaj za tistih 10 ekip, ki ne bodo sodelovale na zaključnem turnirju. V 1. ligi je pred zadnjih krogom odločeno skoraj vse. Stvari se lahko ponovno zapletejo le ob morebitnem presenečenju v Framu. Če Račam uspe v sredo presenetit Good Guyse,  bo odločitev padla v petek v Kidričevem. Favoriti so, po uspehu v prejšnjem krogu, zagotovo Good Guysi, a spet ne tako veliki, da bi bilo presenečenje izključeno. GG smo letos že znali narediti kak kiks, pa tudi v prvi tekmi z Račami jih niso ravno nadigrali.

Verjamem, da se bodo Rače po svojih močeh potrudile za zmago, čeprav jim na lestvici nič ne pomaga. Rače bodo v vsakem primeru sodelovale na zaključnem turnirju na tisti nehvaležni popoldanski tekmi, ko bo potrebno potrditi status prvokategornika. Z morebitno zmago v zadnjem krogu bi si najbrž priigrali kakšno gajbo na račun domačinov zaključnega turnirja. Le ti so v prejšnjem krogu odigrali eno slabših tekem, v nepravem trenutku. V zadnji tekmi sezone v Kidričevo prihaja ekipa Starš. Kakšen pomen bo imela tekma bo odvisno predvsem od sredinega razpleta. Za Starše bo to dobra “aklimatizacija” na dvorano v Kidričevem, saj jih že čez en teden čaka tam tudi polfinale.

Skoraj zagotovo bo polfinalni nasprotnik Starš ekipa Vinaga. V zadnjem krogu ne bi smeli imeti težav s Cirkovcami, a glede na formo Cirkovc in “nepomembnost” tekme za Vinag bi se znalo zgoditi tudi presenečenje. Enako vlogo favoritov nosijo tudi prvaki, ki bodo doma pozdravili sproščene Adeccovce. Le ti so zmagali najpomembnejšo tekmo sezone in tako lahko zadnje kolo odigrajo “za dušo”. Prva prvoligaška sezona se jim je izšla solidno. Upi, da lahko lanski drugoligaš poseže v boj za prvo polovico lestvice so bili preoptimistični.

V 2. ligi je odprto pomembno 2. mesto. KPŠ sicer ima lepo prednost, a kako hitro se lepa prednost zapravi so v prejšnjem krogu pokazali Kidričani. Prva tekma KPŠ-ja in Čiro Starše se je končala s 13 točkami prednosti za Ptujčane.  Če bodo hoteli domači v zadnjem trenutku skočiti na 2. mesto potrebujejo zmago za 14 točk.  Nemogoče ni, a mora se jim poklopit vse. Imajo dolgo klop, mladostno kondicijo in izkušenega trenerja. Ptujčani pa kljub mladosti več izkušenj s PARKL-om.  V vsakem primeru se nam v petek ob 20:15 obeta lepa tekma.

Za ostala mesta sta se že udarila Črešnjevec in Majšperk. Z zmago je Črešnjevec končal za 4. mestu, Majšperk pa mesto za  njimi. Baje sta ekipi odigrali dober 3 polčas. Tudi zato še ni poročila o tej tekmi…

V zadnjem krogu bodo imeli čast pozdraviti zmagovalca 2. lige (NKBM) v Dornavi.  Najbrž bodo znali domačini pripraviti lep zaključek sezone, ne glede na razmerje sil na igrišču. Od sezone, ki ni bila najbolj uspešna se bodo v Majšperku poslovili tudi Pragersko veterani v tekmi s Ptujsko Goro. Zmagovalec bo zasedel 6. mesto, poraženec pa mesto za njimi.  Ptujska Gora je neugoden nasprotnik, a veterani se najbrž veselijo gostovanja tudi zaradi bližnje picerije, kjer jevsaka zmaga še slajša in poraz manj boleč.

Napovednik 14. kolo

1. LIGA

KK Rače – Good Guys Felnar; 14.3. ob 20:15 – Fram

KK Pragersko – KK Adecco; 15.3. ob 19:50 – Pragersko

ŠD Kidričevo – KK Starše; 16.3. ob 20:44 – Kidričevo

Vinag MCApro – TED ŠD Cirkovce; 17.3. ob 15:00 – Fram gostujoča ekipa je odpovedala tekmo zaradi drugih obveznosti igralcev!

 

2. LIGA

ŠD Črešnjevec – ŠD Majšperk; 12.3. ob 20:20 – Črešnjevec

KMO Dornava -Nova KBM; 16.3. ob 18:50 – Dornava

KK Starše Čiro – KPŠ; 16.3. ob 20:15 – Starše

ŠD Ptujska Gora – Pragersko veterani; 17.3. ob 20:00 – Majšperk

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja