Tudi ekipa Čiro Starše prvič poražena

KK Starše Čiro : Adecco 67 : 79 (18:15, 15:19, 19:24, 15:21)

KK Starše Čiro (trener Borut Besedić): Zelenko , Kaube 24, Šalamon 6, Rotman , Manjevič 13, Dover 18, Pjevič 2,Karahmet 2, Valcl, Dakovič 2.
Adecco ( trener Battisti):
Horvat 24, Dobrin 9, Kolenič 8, Mirt 4, Ternjak 12, Stojkovič 12, Vedlin, Petrovič, Brolih, Želj 10, Demir.

Starše, 28. 11. 2014
Sodnika: Kereži, Močnik

Pozdrav vsem, ne samo akterjem na tekmi. Začel bi z neprijetnostjo in v razmislek. Če sem sprovociran, potem povem. Že nekaj let poslušamo na vsesplošno stanje pri nas s strani medijev slabe novice, črno kroniko, v službah nam grozijo z raznoraznimi sankcijami, odpovedi itd. Nič prijetnega. Včasih se mi zdi, da nas »gor drži« še kakšna rekreacija in dobra družba, kar Parkl liga nedvomno je. Pri vseh opravilih, ki jih moramo postoriti, doma, v službi, tekma s časom na vsakem koraku…, da si lahko zagotovimo del prostega časa, da gremo po nabasanem tednu lahko s prijatelji na rekreacijo – tekmo, te še tam udarijo po glavi. Ne vem, pišem v imenu tistih, ki se s tem nekako srečujejo, drugi mislijo morda drugače in jim je ta rang rekreacije zelo pomemben, kar tudi spoštujem. Samo…. po krasnem večeru, lepi tekmi in druženje po njej z ekipo, v mislih pa verjetno vsak že s svojimi obveznostmi , ki ga čakajo naslednji dan. Nekako zgleda, da se opravičujem za kazen, ki smo jo dobili zaradi neposlanega poročila iz tekme. Če razumete tako, se motite. Ni težko (zaenkrat) plačati KAZEN, vendar bi ne glede na dogovor, ki smo ga imeli pred začetkom lige, imeli odgovorni malo posluha s temi rečmi. Ogromno nepravilnosti se dogaja med samim tekmovanjem in kršenjem pravil , ki smo se jih dogovorili, pa nekako greš mimo in si misliš, saj pa je samo rekreacija, popiješ pivo in greš. Naj povem, če nekateri ne vejo. V Račah smo temo odigrali brez semaforja , pa se ni nič zgodilo. Dobro, da na koncu ni bilo izenačeno. No pa smo z Veselimi oblački skupaj popili pivo, se družili in si izmenjali nekaj besed tudi na račun lige. Vodja Veselih oblačkov mi je potožil kake borbe ima s samim vodenjem ekipe, koliko časa mu vse skupaj vzame. Ni edini verjamem. PA SMO ŠE VEDNO TU, KER IMAMO RADI TO IGRO. Razumel sem stanje, v kakršnem so se znašli (ukradli so jim semafor al kaj), si rekel, eh saj je ok, saj pa je to le rekreacija.

Mislim, da ima vsaka ekipa toliko odgovornosti, kot poznam fante, da bo poslala poročilo o tekmi, morda ne v določenem času in zadostil »točno določenim pravilom«. No jaz ga nisem utegnil, ker sem imel v soboto 3, v nedeljo pa 2 tekmi z mlajšimi (to je moja služba) in sem komaj čakal, da se doma vsedem in spijem eno pivo. Danes pa bilten, ki me je malo razočaral.

Naj preidem na tekmo. V obeh ekipah, ki sta se zbirali v Starša je bila prisotna mala nervoza. Krasno, to je recept za dobro tekmo. Pa še res je bila. Naj dodam. Moja žena pravi, da so tekme Parkl lige dosti bolj dinamične in bolj gledljive kot naša prva Telemach liga.

Nekako imata obe ekipi podobne igralce na mestih, ki se lahko pokrivajo. Bi rekel, da smo imeli to tekmo malo prednosti pod košem, saj so gostje prišli brez Petroviča in Miklavčiča. Imeli pa so več izkušenosti in to je na koncu tudi odločalo. Res je tudi, da smo zelo slabo metali iza črte (le dve trojki) in poldistance, skratka šut je bil slab. Kljub temu smo bili skupaj celotno tekmo, v zadnji četrtini pa so nas izkušenejši gostje v lepi moški tekmi zasluženo premagali. Kako smo oboji igrali, se vidi po četrtinah (rezultat). Kaj spremeniti v naši ekipi nebi govoril J. Vem pa le to, da lahko v ligi vsak vsakega premaga in ni favoritov.

Čestitam gostom za zmago in sodnikoma za dobro opravljeno delo.

Zapisničarska miza pa si zasluži posebno pohvalo v svoji povedi. 😉

Hvala in se vidimo na naslednjih tekmah!

ČIRO

4 odzivov

 1. Battisti pravi:

  Čiro, ne sekiraj se. Kot si rekel, je le rekreacija, tekma pa je bila res dobra, trda in s pravo mero tekmovalnosti. Iz mojega zornega kota..Ekipa Čiro Starše je zelo dobro uigran Team. Ni tuakj če, ali, kako in s čim. Vse se ve in fantje obvladajo v nulo. Izredno korektna ekipa, ki predvsem zna iskreno in korektno odigrati in v vsakem primeru čestitati nasprotniku ob koncu tekme. Čas ekipe Čiro Starše še zagotovo pride in to veliko prej, kot je marsikdo pred to sezono upal napovedati. Hvala dečki za dobro tekmo.

 2. Čiro pravi:

  HVALA !

 3. srna pravi:

  Hja, ko sem pa jaz lani pisal o tem, kaj pomeni oziroma bi morala pomenit črka “R” v besedi paRkl, pa sem bil kar osamljen. Sicer morem rečt, da si bil Čiro ti med redkimi, ki so mi dali prav, zato tudi jaz zdaj tebi dajem +! 😉
  Sicer se boš pa navadil, ali pa boš tako kot jaz samo še prišel na parket odigral basket, spil pivo (dva ali tri) in šel domov. Brez obveznosti! Zaenkrat mi paše! 😉

 4. Battisti pravi:

  S temi Rji in ostalimi provokacijami na temo PARKl ste eni malo dosadni. Zato so sestanki in se o tem pogovarjamo. Vsak klub ima svojega. Pravila smo občutili vsi in pri poplavi klubov je tudi dobro, da so. Včasih upravičeno, včasih ne, a generalno jih pač moramo upoštevat vsi. Vsak tale R gleda malo po svoje. In nikjer ne piše, da je ravno tistega R, pravi R. Meni osebno je užitek druženje po tekmah, bodisi v prvi, bodisi v drugi. In tako tudi vedno končamo vsepovsod, globoko v noč. v vseh prelepih krajih tega Rja. Če kdo tako ne čuti, pač ne čuti. Pravila pa..je..i ga..morajo biti. Tudi če sodnik pride 2 minuti pred tekmo in s tem dela živčne akterje in rekreativce v drugi ligi, ni prav in to je to. Čiro je imel samo smolo, da ima poln program in pri tem vzgaja še marsikakšnega bodočega košarkarskega upa. in kapo dol. Pač zmanjka časa včasih. Enostavno se pozabi. A vemo vsi, da če enemu popustiš, se drugi pritožuje. Pa ne zaradi tega, kar je pozabil ali naredil narobe, ampak ker je nekaj moral naknadno in ker je nekdo nekaj mel, drugi pa ne. SLOVENČKANJE pač. Nikoli ne bo ok. Sami v naši ekipi smo do 3.kola lepo sfinancirali letošnji PARKL z tehničnimi in pač ..najprej moramo sami spucat, preden bomo udarjali naprej. Še zaključek. Hotel sem samo izpostaviti, da skoraj 300 igralcev v tej ligi vsak po svoje gleda na vse skupaj. In prav je tako. Za en klasičen R nas je potrebnih 10 v eni telovadnici. Nič več kot to. Če pa se naredi malo pogleda v prihodnost za generacije, ki prihajajo v PARKL, pa ni popolnoma nič slabega, da spoznajo pravila. Nekega dne mi več ne bomo igrali, oni pa bodo.
  Če pa kdorkoli želi, da bi v tej ligi bilo kaj drugače in bi rad sodeloval s kupom predlogov izboljšav ali sprememb, pa je vljudno vabljen. Ker, na sestankih se gledamo vedno eni in isti. Zmagovalci, ki jim dobro gre, so načeloma tiho, poraženci pač ne. Ampak, a ni to smisel in point športa, smisel, da nas odpelje malo stran od vsakdana, Janš, Ravnateljev, Cerarja, Kmetije, Gostilna išče šefa itd.? Vsako leto ob tem času se pričnejo polemike. In prav je tako. Zato pa vsak lahko pove kaj misli, še najbolje na igrišču. Sam klasičen R pa ne bi zmogel niti spletne strani, kjer bi si lahko to pisali. Ajde mejte se vsi. Poseben poudarek na koncu pa: Tole pisanje NI NAMENJENO nobenemu posamezniku ali klubu. Je pač 10 minutno razmišljanje v popoldanski pavzi in dejstvu, da bo Čiro z svojo ekipo sprašil še marsikatero rit, pa tud če ne bo poročila pravočasno. LP

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja