Starše ostajajo v prvi ligi!

KkStarse_7290resKot je že znano, tekma je morala biti odigrana za zaprtimi vrati. In po vsej verjetnosti, če se bo liga to sezono sploh lahko odigrala, bo enako veljalo za ostale tekme. Po vsej verjetnosti… Mogoče je to celo edina tekma do konca leta, ne vemo… Odigrat tekmo danes pa ne pomeni samo zapreti vrata dvorane za “zunanje” ampak še en cel kup drugih zadev. Organizacija tekme v teh časih je mali čudež saj je potrebno upoštevati en kup pravil in napotkov NIJZ-ja. Med drugim popis vseh v dvorani, razkuževanje rok ob vsaki menjavi, obvezne maske za trenerje in zapisnikarje cel čas, sodnike ob pavzah, brez tuširanja, samo en vhod/izhod,… Na tem mestu bi se rad zahvalil našemu Suadu za potrpljenje in skrb, da je vse bilo tako kot more biti, kar sta opazila tudi sodnika. Suad, HVALA!

Začetek in praktično skozi celotno tekmo se je videlo, da manjka vsem stik z žogo, igriščem, uigranost… V teh časih kaj druga niti ni za pričakovat. Smo pa obojni stopli v tekmo resno, čeprav število igralcev na obeh straneh to ne govori. Ampak kot že rečeno, v teh časih je veliko preprek (poškodbe, karantene, samoizolacije,…) katerim ne moremo ubežati. Zato je bilo treba strnit vrste in izpolnit cilj. Nervozen začetek na obeh straneh. Ko so se roke malo “naštelale” pa kar solidna četrtina. Borba na obeh straneh, nam je manjkal predvsem skok pod košem kar so gostje kar lepo izkoriščali. Je pa lepo da je pri domačih že cela prva peterka uspela dosečt koš, pravi teamwork. (21:16)

V drugi četrtini manjša prevlada domačih, čeprav tudi gostje niso veliko slabše igrali. Mogoče je prišla do izraza malo boljša pripravljenost domačih ali pa izkušnje prve lige, ki je vseeno močnejša od druge. To ne pomeni, da so gostje in ostale ekipe v drugi ligi slabe, da nebo kdo jemal zdaj tega za nevem kaj in delal cirkus. Mamo dovolj tega trenutno v državi 😛 Sta pa v tej četrtini eksplodirala Husić in Drame, gostje so pa si točke kar lepo potalali med samo. Mogoče jih je malo mučila neučinkovitost ampak smo se domači morali pošteno potruditi za naše koše. (30:19) (51:35)

Razlika ki je nastala je dajala že nek občutek varnosti. Sploh po kar dobrem začetku drugega polčasa, ko smo vmes že pobegnili za več kot 20+ točk. Ampak kot se nam skoz dogaja da popustimo iz neznanega razloga, se je zgodilo tudi tokrat in gostje so to znali hitro kaznovat. Neučinkovitost na naši strani je dovolila gostom, da so se vmes približali na okrog 10 točk razlike s čimer so pokazali zakaj si zaslužijo tekmo za napredovanje. Četrtino so zaradi naših napak tudi dobili. (15:19)

V zadnjo smo vstopili z 12. točkami prednosti. Je nekaj, ni pa dovolj za miren zaključek. Zato smo domači stopili kar se da resno v zadnjo in odigrali tako kot treba. Razlika je naraščala že zaradi utrujenosti gostov, pa par ukradenih žog,… Še ta nešportna ki je padla je padla zaradi prekinitve kontre. Nič resnega. Tekmo smo na koncu vendarle pripeljali varno do konca in si zaslužili obstanek v prvi ligi. Izstopali so Drame, Husić in Fideršek, Pesek je presenetil s tricami, Stepišnik  in Kadrič sta svoje dodala pod košem, Trifkovič in Dobnik sta pa tokrat “počivala” za prave tekme 😀 Pri gostih kot že prej povedano so si pike lepo raztalali, barve Ptujske Gore pa so prišli branit Kropec, Krošelj, Avguštin, Vedlin, Predikaka ter Černenšek. (27:14) (93:68)

Pohvala vsem za lepo, športno, pošteno odigrano tekmo. Dokaz, da se lahko tekme odigrajo tudi brez prepirov in pritiskov na sodnike, ki sta svoje delo opravila vrhunsko. Gostom preboj višje ni uspel, smo pa si mi zagotovili obstanek v prvi ligi, čeprav gre to nekaterim pošteno v nos. Ampak pustimo politiko 😛

STARŠE OSTAJAJO V PRVI LIGI!!!

Over&out
WaterShek

IMG_20201016_232156

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja