Prvaki 2. lige! Starše Čiro – KK Črešnjevec, 78 – 70

Parkl 2. liga

14. kolo

Datum: 19. 03. 2013.

Kraj: Starše

Starše – Čiro : KK Črešnjevec  78 : 70 (16:14, 29:24, 14:22, 19:10)

Sodnika: Grošelj, Juhart

Za  Borut Besedič – Čiro so igrali: Denis, Tine, Tjaž, Andrej-pomožni trener, Goran P., Uroš., Goran Z., Niko, Ermin, Aljaž, Luka (za knjigami), Matija (na kavču).                              Doseženih košev ne morem pripisati, ker se na zapisniku ne vidi skoraj nič.

*** Število doseženih košev za obe ekipi dodaja administrator :) ***

Starše Čiro: Šalamon 15, Manjevič 26, Pjevič 22, Dakovič 3, Karahmet 12;

Črešnjevec: Dolenc 5, Hauptman 12, Florjančič 29, T. Kocijančič 11; A. Kocijančič 13 , Gajšt, Krajnčič, Kugl;

No, pa od začetka! Odkrito povedano – te zmage smo si zelo želeli in vse od poraza s Ptujsko Goro razmišljali in sledili, ali bo ekipa Črešnjevca naredila kiks in nam tako spet odprla nekaj možnosti za »svetlejšo prihodnost«. Vse tekme smo odigrali zavzeto, a proti koncu kar obupovali, kajti Črešnjevec je rutinirano nizal zmago za zmago. Kot nalašč pa se je zgodil njihov poraz z Majšperkom– njihova smola je bila tokrat naša športna sreča. Oddahnili smo si, kajti spet smo imeli škarje in platno v svojih rokah – odvisni smo bili le od svoje igre: zmagati bi morali za več kot 4 točke. Potem so izgubili, glej ga zlomka, še eno tekmo, in sedaj smo potrebovali le še zmago.

A ni bilo tako lahko, kot se sliši zadnji stavek. Žreb nam je bil naklonjen, odločujoče je bilo zadnje kolo. Seveda smo razmišljali o njihovi igri in ekipi. Izkušenejši, pa prav tako mladi in hitri kot mi. Na vseh pozicijah smo približno enako pokriti, naša prednost je bila nekoliko daljša klop, četudi brez Luke in Andreja, pa tudi to, da so to fantje iz naše košarkarske šole, ki se že vrsto let pravzaprav dobro poznajo. Priključila sta se le Uroš in Tine, ki pa sta le dodala zrno soli naši igri. Njihova prednost – več izkušenj.

Tekma v dvorani v Staršah. Nekaj slabe volje zaradi Andrejevega gležnja, vendar je Tine zatrjeval, da je v življenjski formi. Ni nam preostalo drugega, kot da mu verjamemo.

Tekmo smo lepo začeli, povedli, vendar so nas po nekaj »žutih minutah« ujeli. Pogrešali smo Urošev šut, ki je ostal nekje med trsi v Kungoti. Šlo ni niti Goranu P., vendar je dobro ustavil Benota,  oba z Urošem sta garala v obrambi.

Tekma je bila vseskozi izenačena. Večino tekme smo sicer vodili, enkrat se nam je uspelo odlepiti celo za 14 točk, vendar so nas spet dobili in celo povedli. Do konca je bila tekma napeta in nervozna, vendar korektna, a tudi zaradi dobrega sojenja vseskozi pod kontrolo. Igralci so bili precej utrujeni, oboji so dali vse od sebe, igra je bila raztrgana in prav nič privlačna za gledalce, kar pa je značilno za takšne tekme.

Na koncu smo več športne sreče imeli domačini, tudi ob pomoči zveste publike in se tako skupaj z njimi veselili zmage.

Tekmo je ovekovečil Vlado, zapisničarska miza je zelo dobro opravila svoje delo, se pa na zapisniku pozna, da se je tudi Žuli tresla roka, ni našel prave moči, da bi pritisnil pisalo in da bi lahko razbrali strelce na tretji kopiji zapisnika. J Seveda se je po tekmi skupaj z Vladom in podporo žene odkupil z odličnimi dagnjami in prvovrstnimi čevapi.

Samo še to – v soboto pridemo na F4, navijat za Črešnjevec, ker si fantje s svojo igro zaslužijo prvo ligo.

koč Čiro

4 odzivov

 1. MK #9 pravi:

  Čestitke Čiro in celotni ekipi

 2. bojan pravi:

  Najprej čestitke obema ekipama, Čirotu pa čestitam za uvrstitev v 1.ligo.
  Ogled s tribune je bil res ekstazičen,tudi hišnik je opravil dobro delo.
  Se vidimo v soboto!

 3. Čiro pravi:

  Hvala za čestitke. Prav vsi si jih zaslužijo, ki so vsaj delček naše ekipe. Hvala tudi vodstvu prve ekipe iz Starš, ki nam stojijo ob strani in nam sodelovanje v Parkl ligi omogočili.

 4. dLOOKman pravi:

  Čestitke v imenu vaših sotekmovalcev iz Rač. S Črešnjevcem ste letos resnično izstopali, zato upam, da se tudi njim uresniči želja po igranju z elito.
  V vsakem primeru pa bo tudi 2. liga v naslednji sezoni s takšnim ali drugačnim naborom ekip postregla z dobro košarko.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja