ŠD Ptujska Gora – KMO Dornava, 55 – 46

Majšperk, 7.12.2012

ŠD Ptujska Gora – KMO Dornava 55 : 46 (18:14, 12:10, 11:17, 14:5)

ŠD Ptujska Gora: Vinkler B.9, Mlakar 11, Črenenšek 2, Vedlin 5, Vinkler S., Avguštin P,, Skerbiš 7, Avguštin R. 11, Pšajd 10;

KMO Dornava: Mahorič 10, Metličar 4, Kocjan, Vojsk 10, Veselič, Ledinek 11, Ciglar S., Sok, Zorko 7, Čeh D. 2, Klemenčič 2;

Le nekaj minut pred začetkom tekme je bilo domače igralce kar malo strah kaj se bo dogajalo na tekmi, saj so se pri igralcih Ptujske gore ogrevali le štirje, medtem, ko so gostje imeli zapolnjeno kvoto igralcev. Domačinom je nekako uspelo do polčasa zbrati devet igralcev tako, da smo domačini lažje zadihali.

Prvo četrtino je za domačine odlično začel Blaž »mehka roka« Vinkler, ki je pokazal, da zna zadevati iz vseh položajev, tudi stepback mete v stilu haloškega Kevina Duranta, v tem delu igre je prispeval 7 točk. Tako smo domačini prvo četrtino dobili z rezultatom 18:14. V drugi četrtini nobena ekipa ni prišla do izraza tako se je četrtina končala z nizkim izidom 12:10 za domačine.

Drugi polčas so gostje odprli bolje, po dveh zadetih trojkah Ledineka, ki so bile rezultat slabega pozicioniranja domačih pri conski obrambi so se gostje približali in do konca tretje četrtine izenačili. Po treh četrtinah je bil rezultat 41:41. Zadnjo četrtino sta obe ekipi začeli zelo živčno, kar se je seveda poznalo tudi na igrišču rezultat je dolgo časa ostal pri 41:41. Pri domačinih je nato Vedlin zadel pomembno trojko in takrat se je ptujskogorčanom odprlo, zadnje tri minute so odigrali zelo zrelo in suvereno, gostom niso dali možnosti, da bi prišlo do napetega zaključka. Dornavčani se pa nikakor niso mogli sprostiti in so v tem delu igre tudi zaradi solidne obrambe domačinov dali le pet točk, rezultat zadnje četrtine je bil 14:5.

Po tekmi je sledil prijateljski stisk rok obeh ekip in kljub slabemu vremenu pivo in špricar pred telovadnico.

Gostom želimo obilo uspehov v prihodnje.

JH

1 odziv

  1. shooter pravi:

    Tu smo te čakali Blaž… prav škoda da tega nisem videl (na tekmi, ker na treningih smo že večkrat 😛 )!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja