ŠD Majšperk – KK Starše Čiro, 63 – 82

Majšperk, 4.1. 2013;

Sodnika: Fajt, Ledinek;

ŠD Majšperk – KK Starše Čiro, 63 : 82 (14:23, 22:17, 16:20, 11:22)

ŠD Majšperk: Vuk 2, Lončarič 1, Lorber D. 8, Zupanič 6, Jazbec 26, Korez, Smolej 4, Čelan 4, Predikaka 3, Galun 9;

KK Starše Čiro: Zelenko, Kaube 1, Šalamon 5, Manjevič 31, Dover 8, Pjevič 26, Valcl 5, Karahmet 4, Dakovioč 2;

Zaostala in hkrati zadnja tekma 5. kroga v 2. ligi se ni izšla po željah domačinov. Novoletna pavza je pri Majšperčanih očitno pustila posledice in mlada gostujoča ekipa KK Starše Čiro je na svojem drugem gostovanju v Majšperku (prvič proti ekipi Ptujske Gore) prišla do zanesljive in zaslužene zmage.

Za razliko od prejšnjih tekem so tokrat domačini slabo odprli tekmo. Ob nanatančnem napadu tudi obramba še zdaleč ni bila na nivoju prejšnjih tekem. Gostje prav veliko težav proti slabi conski postavitvi domačih niso imeli. Manjevič je hitro zadel svojo prvo trojko in jih do konca tekme dodal še nekaj. Največja slabost igre domačih pa so bile izgubljene žoge. Še dobro, da ne vodimo tovrstne statistike, ki bi bila najbrž šokantna. Gostje so kar nekaj ukradenih žog spremenili v lahke koše, ne le v 1. četrtini – tudi v nadaljevanju tekme. Uvodna četrtina se je končala s 9 točkami prednosti za goste.

Nekaj upanja na boljše nadaljevanje je prinesla 2. četrtina v kateri so domači vzpostavili ravnotežje in jo celo dobili za 5 točk. Rezultat ob polčasu je tako dajal realne upe na boljše nadaljevanje, a to je bil »račun brez krčmarja«

Gostje so ostali zbrani in še naprej izkoriščali preštevilčne napake domačih. Čeprav so tudi sami izgubili nekaj žog so so nekajkrat lepo izigrali obrambo domačih, tako pod košem kot na zunanjih položajih. Slaba igra je pri nekaterih domačih igralcih pustila kar nekaj posledic tudi na psihi kar je vodilo do hitrega konca. Že nekaj minut pred koncem zadnje četrtine je bilo jasno, da Majšperk te tekme ne more dobili. Zadnje minute so tako bile le že za statistiko. Najboljša strelca skozi vso tekmo sta bila pri gostih Manjevič 31 točk in Pjevič s 26-timi. Pri domačih je strelesko izstopal le Jazbec, 26.

Čestitke gostom za zasluženo zmago, najbrž pa se sami že ozirajo pri 7. kolu, ko jih čaka derbi za vrh lestvice z ekipo Črešnjevca. Nič kaj lahko nadaljevanje januarja ne čaka  ekipe Majšperka, ki je po uvodnih dveh zmagah doživela že drugi poraz, sledijo pa še tekme s Črešnjevcem in Ptujsko Goro.

BL

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja