ŠD Majšperk – KK Rače, 63 – 44

Majšperk, 7.12.2012; Sodnika: Pirtovšek, Močnik;

ŠD Majšperk: Smolej 8, Zupanič, Jazbec 12, Ovčar 11, Lorber D. 4, Čelan 2, Predikaka 16, Galun 10;

KK Rače: Fingušt 3, Lukman 6, Gradišnik 8, Meglič B. 11, Štumberger B. 12, Begič A. 2, Jarc S. 2;

Majšperk je po tednu odmora spet stopil na parket domače dvorane z zavedanjem, da jih čaka težja naloga kot v prvi tekmi proti Dornavi. KK Rače so pač lanski prvoligaši in opogumljeni z zmago nad Adecco Oldstars so najbrž tudi oni upali na uspeh v prvi gostujoči tekmi. Sicer sta obe postavi nastopili nekoliko oslabljeni, gostje s 7 in domači s 8 igralci.

Ekipa Majšperka je dobro odprla tekmo z igro pod koš. Natančna centrska naveza Smolej in Galun je zbrala 10 točk kar je bilo dovolj za prvo vodstvo. Ko so gostje stopili skupaj pod košem se je izkazal Predikaka, ki je prihajal do odprtih metov in jih zadeval. Ekipa Rač očitno ni poznala nevarnosti, ki jim preti od enega izmed dveh 95-letnikov v ekipi Majšperka.  Razlog za visoko vodstvo po 1.četrtini (22:9) je tudi conska obramba, ki je gostom vse do konca delala precej preglavic.

Gostje so tudi v 2. četrtini imeli ogromno težav v napadu, nabrž bi bila tudi številka izgubljenih žog zelo visoka. Da je bil rezultat ob polčasu še znosen se lahko zahvalijo dvema zaporednima trojkama Gradišnika, boljši svoji obrambi in posledično več težavam domače ekipe v napadu. Kljub vsemu ob polčasu presenetljivo visoko vodstvo domačih, 35:18.

Še najbolje so gostje odigrali v 3. četrtini, ko se je razigral Meglič. Kljub vsemu je Majšperk že imel razigrano ekipo in pravega priključka gostje niso našli. Zaključek tekme je minil mirno in hitro. Domači so s potrpežljivo igro počakali na svojo priložnost in povečini zadevali. Spet si je celotna ekipa lepo porazdelila točke, edini brez je ostal Zupanič, ki pa je s opravil pomembno vlogo pri razigravanaju ekipe in branjenju. Na koncu najboljši strelec v izenačeni ekipi Majšperka Sandi Predikaka s 16 točkami. Spet pa je zmagala želja in enostnost celotne ekipe. Zmaga s 63 : 44 je na koncu prinesla kar nekaj dobro volje,  veseli december je uspešno odprt.  Gostje so bili na koncu kar precej razočarani vseeno pa športni in fer na igrišču, najboljša strelca pa spet njihova najuspešnejša v preteklih krogih, Meglič in Štumberger s 11 oz. 12 točkami.  Kot zanimivost še to: Po eni statistiki pa so bili gostje le boljši. Majšperk je v celotni tekmi zadel le 1 trojko (tudi metov vsaj po občutku ni bilo pretirano dosti), gostje pa 2 in še ti Gradišnik v dveh ali treh zaporednih napadih.

Majšperk je odigral še boljšo tekmo kot proti Dornavi, najbrž pa je tudi način igre gostov bil bolj pisan na kožo domače ekipe. Naslednji teden Majšperk gostuje v Mariboru pri ekipi Adecco Oldstars, ki bo najverjetneje močnejša kot je bila v začetku sezone. V Mariboru pač piha nov veter, bolj kot na »gotove« bo mesto mislilo na tiste, ki prihajajo…  in najbrž bodo inspiracijo uporabili tudi pri ekipi OldStars.

BL

 

2 odzivov

  1. LiMuBai pravi:

    Super zapis. Čestitke Majšperku!

  1. 3. 1. 2013

    […] 3. kolo – ŠD Majšperk – KK Rače […]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja