ŠD Majšperk – KK Čršnjevec, 79 – 108

Majšperk, 11.1.2012; Sodnika: Močnik, Fajt;

ŠD Majšperk – KK Črešnjevec  79 : 108 (16:25, 16:28, 15:23, 32:32)

ŠD Majšperk: Korez 1, Vuk 15, Lorber 4, Jazbec 11, Ovčar 11, Zupanič, Predikaka 15, Galun 22;

KK Črešnjevec: Gmeiner, Dolenc 3, Hauptman 37, Florjančič 36, Gajšt 1, Rozman, Kocijančič 22, Kugl 4, Košir 5;

Kaj napisati po tekmi v Majšperku… Domačini so pred tekmo upali, da lahko presenetijo še neporažene goste. Vsi upi pa so se razblinili že kmalu po začetku in najkasneje ob polčasu, ki so ga gostje dobili za 21 točk.

Dobra sezona Črešnjevca se vidi že v njiihovi postavi. Poleg 9 igralcev še fizioterapevtka in delegacija na tribunah :)

Prvo žogo so dobili gostje in hitro povedli s trojko Hauptmana, ki je do konca  1. čet. nanizal še 3 . Majšperska cona je bila kot povabilo najbolj nevarnima gostujočima igralcema.  Na srečo v začetku tekme še ni steklo Florjaničiču, ki pa je vse nadoknadil v nadaljevanju. Ekipa Majšperka je bila v uvodu uspešna predvsem z igro pod koš, a glavni problem v napadu so bile izgubljene žoge, ki jih je kradla gostujoča obramba. Če je bila številka tako izgubljenih žog visoka v prejšnji tekmi je bila tokrat najbrž še višja. Prva minuta odmora po 5 minutah ni prinesla ničesar. Črešnjevec je še naprej zadeval in vmes povedel že s 15 točkami razlike.

V 2. četrtini se je Hauptmanu pričakovano pridružil še Florjančič in 21 točk prednosti ob polčasu ni bilo presenečenje. Pomagala ni niti posamična obramba, ki jo je po dolgem času aktiviral Majšperk. Le ta ni prinesla nič drugega kot nekaj lahkih lepo izigranih košev s strani gostov. Gostje so zanesljivo zmago potrdili že v začetku 3. četrtine, dodali še nekaj k visoki razliki in zadnja četrtina je bila le za statistiko.

Prvič v zadnjih krogih Florjančič, kljub 36 točkam, ne bo prvi strelec kroga v 2 ligi. Bo pa to njegov soigralec Hauptman s 37. Odličen strelski večer Črešnjevca je pod košem dopolnil še Kocijančič s 22 točkami.  Ob 95 točkah treh igralcev ostali seveda ne morejo strelsko izstopati, so pa prav vsi pomemben člen v dobro delujoči obrambi.

Pri domačih sta tokrat največ košev dosegla »izkušena« centra Vuk in Galun s 15 in 22 točkami.  Žal to ni bilo dovolj za prav nič veselja po tekmi. Po treh porazih je normalno, da vzdušje v ekipi pada, a kljub vsemu je to PARKL in tukaj še bolj velja, da je veličina ekipe vidna tudi in predvsem ob porazih.

Čestitke gostom in veliko sreče v ponedeljek, ko bodo igrali morda že prvo odločilno tekmo s KK Starše Čiro za sam vrh lestvice 2. Lige.

BL

1 odziv

  1. rok pravi:

    No da še tu povabim, na tekmo med KK Starše Čiro in KK Črešnjevcem, po tekmi pa na “tretji” polčas, da vidimo ali bomo pili na zmago Starš ali Črešnjevca, v vsakem primeru pa na mojih 30 let

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja