ŠD Kidričevo – KK Adecco, 70 – 79

Kidričevo, 8.9.2012

ŠD Kidričevo – KK Adecco 70:79 (18:28, 22:14, 15:18, 15:19)

ŠD Kidričevo: Turk 10, Bek 3, Mesarič 22, Školnik 15, Vujinovič 17, Luthar 3.

KK Adecco: Ocepek 10, Želj 16, Brolih 4, Vrečko 27, Miklavčič 2, Stojkovič 10, Ternjak 10, Kolenič, Šerbinek, Kolac, Pantelič, Vedlin.

Sodnika: Gselman, Juhart.

Tokrat se je Doktor fig odločil, da bo na večer praznika, ki ga posvečamo prav njemu, kar preprosto prepisal scenarij prve tekme med tema dvema ekipama. Ampak za genija se plagiatorstvo seveda ne spodobi. Zato je najprej zamenjal vloge moštvoma v tistih trenutkih, ko se je tekma dejansko odločala in se s tem poigral z obema udeležencema PARKL lige za v naprej – če nam seveda usoda nameni še ogromno medsebojnih tekem.

Adecco je začel silovito. Vendar. Razliko ustvarjeno z njihovo hitro, energično, lepo in ekipno košarko, ŠDK-jevci vztrajno in s potrebnim prebujenim gibanjem po parketu, skorajda izničimo do polčasa (40:42). V drugem polčasu je kljub tudi našemu kratkotrajnemu vodstvu ali kratkotrajni popolni izenačenosti, Adecco večji del časa vodil z zelo majhno razliko. Če se izrazim karseda preprosto: Nobena ekipa se ni mogla “odlepit”.
Zato pa vedno na tovrstnih tekmah pride do minute ali dveh minut v katerih se v nekaj potezah odloči zmagovalec. Košarkarji Adecca so v zadnjih treh štirih minutah konstantno in pametno vztrajali v igri po globini z nezaustavljivim Vrečkotom na čelu. Le ta je ali realiziral ali pripravil svojim soigralcem klasične šolske situacije, ki so jih fantje z lahkoto izkoristili. To je ena zadeva. Druga je ta, da so pričeli izvajat presing na prenos žoge s hkratnim podvajanjem v obrambi ob sredinski črti.
Na obe kategoriji smo ŠDK-jevci odreagirali napačno. Predvsem smo razočarali sami sebe pri reakciji na tisto drugo zadevo. Ravno preprostost pri potezah kadar gre za tako agresivno obrambo – pa čeprav sta dva na “tebi”, nam je prinesla zmago na prvi tekmi.

Čeprav koš razlika ni bila velika, se je še pred pričetkom zadnje minute vedelo kdo je zmagovalec.
Zaslužena zmaga najboljše ekipe (po lestvici sodeč tako in tako in hkrati po mojem mnenju) v dosedanjem odigranem delu naše lige.
ŠDK-jevci smo po porazu odrinili na priprave v Športno rehabilitacijski center Atila. Tam v nekaj urah izveš vse resnice o tem plemenitem športu kakor tudi o vseh ostalih igrah z žogo.

Živela košarka!

Alpi

 

6 odzivov

 1. Battisti pravi:

  Bravo Alpi. Ni kaj dodat. Bravorozno povzeto, bi pa me zanimalo tisto z Atilo in resnicami :). Vredno poskusit?

 2. LiMuBai pravi:

  Zadnja misel mi je super!
  V soboto nas je bilo prisotnih na tekmi kar nekaj predstavnikov ekip, kar je pričalo o tem, da smo se nadejali dobre košarke. In dejansko je bila igra gledljiva.
  Opis tekme lepo oriše, kaj se je dogajalo.
  Z eno besedo – Vrečko.
  Moje osebno mnenje je, da je naveza Vrečko – Želj v tej naši ligi 1A.

 3. TV pravi:

  Lepo napisano.

 4. dLOOKman pravi:

  Bravo komenta(to)rju.
  Tako malo je potrebno, pa je liga bolj “na dlani”.

 5. TV pravi:

  Vprašanje za ŠD Kidričevo. A nam lahko vaš fotograf, ki je slikal na tekmi, posreduje nekaj lepih fotografij za našo spletno stran? Lahko preko Dropboxa ali kakšnega drugega oblaka, lahko pa tudi na email info@kk-adecco-mb.si. Hvala.

 6. TV pravi:

  Sem mislil, da bo kakšen odziv, pa sem se očitno motil…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja