Rače v drugo boljše, skupna zmaga za KPŠ

2. kvalifikacijska tekma za 1. ligo;

Kidričevo, 31.3.2012;

Sodnika: Fajt, Ledinek;

KK Rače – Klub ptujskih študentov, 65 : 58 (18:14, 13:21, 17:7, 17:16) (1. tekma – 66:89)

KK Rače: Bauman 25, Felbar 3, Bunič 8, Gradišnik 6, Meglič B. 8, Fingušt 2, Štumbergar 9, Jarc 4;

KPŠ: Đalapa 2, Kramberger 3, Ferme P. 2, Hrga 9, Rus 14, Kotnik 9, Novak I. 19;

Na 1. tekmi finalnega dneva FINAL 4 PARKL lige, sta se v povratnem dvoboju za napredovanje oz. obstanek v ligi pomerili ekipi Rač in KPŠ-ja. Spomnimo prva tekma, se je končala z rezultatom 66:89 v korist študentov iz Ptuja.

Pa vendarle, fantje iz Rač so v tekmo vstopili z veliko energije, željni zmage, v ekipo se je po odsotnosti iz prve tekme vrnil tudi Meglič, igra je bila veliko bolj razgibana in prva četrtina je pripadla prav poraženi ekipi iz prvega srečanja . Sem ter tja je razlika že znašala blizu 10-ih točk. Potrebna je bila kakšna minuta odmora, da so se KPŠevci zbrali in nadaljevali bolje. Hitro so zniževali rezultat preko Rusa in Novaka, ki sta sledila predstavama na prvi tekmi .

Na drugi strani je bil ponovno izredno razpoložen Bauman, na prvi tekmi 33 , tokrat 25 točk . Velja omeniti , da so vodstvo Račani držali brez zadete trojke ves prvi polčas, kljub vsaj 10-im poskusom.

V drugem polčasu so ponovno pritisnili Račani, dobili 3. del igre z 10-imi točkami razlike, pa vendarle do končnega uspeha so potrebovali še slabih 20 točk, kar je bila do konca tekme seveda prevelika naloga, da bi jo lahko uspešno opravili. Zadovoljiti so se morali z povsem zasluženo zmago na povratni tekmi.

V seštevku obeh tekem pa so se v 1. PARKL ligo uvrstili igralci KK KPŠ, za kar jim velja čestitati!

Dopadljiva tekma, pa je že napovedovala, da se bosta kasneje odigrali še dve, še dopadlivejši, še kakovostnejši.

Gregor S.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja