Rače – KPŠ, 66 – 89

Zaključni turnir – POLFINALNI DAN
1. tekma za obstanek / napredovanje;
Kidričevo, 24.3.2012;
Sodnika : Juhart, Pirtovšek;

KK RAČE  – KK KPŠ, 66 : 89 (20:30, 16:24, 14:13, 16:22)

RAČE : Bauman 33, Felbar 4, Jarc 2, Lukman 3, Gradišnik 5, Meglič , Fingušt 4, Majal 3, Štumberger 12;
KPŠ : Đalapa , Ferme 6, Hrga 1, Ferme 20, Novak , Rus 29, Šömen 2, Kotnik 16, Novak I 15 ;

V otvoritveni tekmi FINAL 4 PARKL lige v Kidričevem se je odvijala tekma za obstanek oz. napredovanje v 1. PARKL ligo.
Pravico nastopa so si kot drugo uvrščeno moštvo v 2.PARKL ligi zagotovili mladi fantje iz Ptuja, ekipe KPŠ. Na drugi strani so bili neposredno na srečanje uvrščeni igralci iz Rač, ki so v 1.PARKL ligi končali na predzadnjem mestu.

Od samega začetka srečanja so tekmo v svojo korist vodili igralci Ptuja, ki so z agresivno obrambo, nekaj prestreženimi žogami in hitrimi protinapadi polnili koš nasprotnikov. Odlično so prodirali pod koš (Rus) , zadevali trojke (Kotnik) in počasi nabirali razliko.
Na drugi strani so veliko vneme po zmagi sicer kazali igralci Rač, vendar premoč v igri je bila prevelika. Bauman sam je bil premalo za razpoložene Ptujčane, poznala se je odsotnost Megliča.

V nadaljevanju podobna predstava obeh ekip, razigrala sta se še Novak Iztok in pa Ferme Marko in zanesljiva zmaga KPŠ ekipe pred povratnim srečanjem je bila dosežena. Kljub vsemu Račam čestitke na borbi, tega jim en moremo zameriti, upajo lahko, da bodo popolnejši na povratni tekmi.

Naj omenim, da je tekma potekala v izredno fer in sproščenem vzdušju, tako da je bilo vse lažje tudi tokrat odličnima Juhartu in Pirtovšku.

KPŠevci so naredili prvi del posla brezhibno, svežina in večje košarkarsko znanje sta odločili. Razlika 23 točk pa tudi daje neko zanesljivost za povratni dvoboj, ki se bo zgodil  31.MARCA OB 16 URI!

Vabljeni!

Gregor S

2 odzivov

  1. David pravi:

    Hvala Gregor za zapisno ( se ne rabimo mi mučit, če smo se že na tekmi 😉 ).
    KPŠ pošteno zmagal, a mi, kot vedno, ne mečemo puške v koruzo. Se vidimo v soboto.

  2. grega pravi:

    That’s my job 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja