Ptujska Gora – Adecco oldstars, 60 – 52

Majšperk, 8.3.2013

ŠD PTUJSKA GORA : KK ADECCO OLD STARS 60:52 (12:16, 13:12, 21:14, 14:10)

Sodnika: Juhart, Kokot

ŠD PTUJSKA GORA: Frangež 4, Vinkler B. 5, Skerbiš 24, Avguštin R., Avguštin P. 8, Vedlin 7, Vinkler S. 3, Mlakar 7, Strižič 2, Černenšek, Pšajd

KK ADECCO OLD STARS: Bunta 2, Prosenjak, Šketa 7, Battisti 2, Kaučič 7, Krašovec, Antonič, Zupančič, Grgič 12, Radej 22

V petek zvečer so v goste k »haložanom« iz Ptujske Gore prišli »uličarji« iz ekipe KK AdeccoOldStars. Ko smo prvi igralci Ptujske Gore(standardno pozno) prišli v slačilnico, smo najprej zagledali igralce nasprotne ekipe, ki se že polno motivirani segrevajo in nestrpno čakajo, da jim dostavimo žoge. Vzdušje v domači ekipi je na zadnjih tekmah na visokem nivoju, tudi tokrat ni bilo drugače(čudežni napoji nam več kot očitno koristijo). Naša razposajenost pa ima včasih tudi slabe strani, sajpreden smo se uspeli vsaj malo segreti, se je prva četrtina že začela. To se je tudi poznalo na naši igri, saj nismo zadevali niti »zicerjev« niti odprtih metov. Nekajkrat sta sicer naša playa (Frangež, Avguštin P.) odlično prodrla prav do koša, vendar  žoga ni hotela skozi obroč. Igralci Adecca so med tem izkoriščali naše luknje v obrambi in igrali predvsem pod koš, kjer so uspešno izrabljali prednost njihovih fizično močnejših visokih igralcev. Prvi polčas, ki je bil v znamenju nekaj odličnih akcij igralcev Adecca ter strelsko zelo nenatančni domači ekipi, se je zaključil z rezultatskim zaostankom domačinov 25:28. Omeniti velja, da se je pri  domačinih poškodoval R.Avguštin in da brez 15 točk Skerbiša verjetno ne bi uspeli obdržati stika z gostujočo ekipo. Najuspešnejša igralca pri Addecu sta bila centrska naveza Radej(11) in Grgič(9).

Tretja četrtina je standardno problematična za ekipo Ptujske Gore, tudi tokrat je prišlo do rezultatskega preobrata, le da tokrat na pozitivno stran. Končno se nam je odprl met, z nekaj zadetimi meti za 3 točke (Vinkler B., Vinkler S., Vedlin), ukradenimi žogami in protinapadi (Strižič, Skerbiš) smo obrnili rezultat v svojo korist in tega uspešno obdržali do konca tekme. Čeprav je Radej(11) v drugem polčasu še naprej polnil naš koš, pa smo zaustavili strelski učinek Grgiča. Tukaj sta pomembno vlogo v obrambi skozi vso tekmo odigrala Pšajd in Černenšek, ki sta se pogumno zoperstavila »100-kilšekom«, kar se je seveda poznalo na njunem doprinosu v napadu. Tako smo obe  četrtini dobili in sicer 21:14 in 14:10. V zadnjem delu tekme še velja omeniti preudarno in odgovorno igro Mlakarja (njegovim letom in izkušnjam primerno), ki je s 5 točkami v zadnjih minutah poskrbel za mirno končnico in na koncu skoraj »nerealno« razliko +8 za igralce ŠD Ptujska Gora. Z odličnim vodenjem, nasveti, time-outi in menjavami je za našo zmago seveda zaslužen naš trener J.Hazimali.

Če bi se 3. polčas štel med del tekme, mislim da bi bili eni glavnih favoritov za napredovanje v 1. ligo PARKL-a. Žal (ali na srečo) se ne, kljub temu pa ostane po tekmi(ne glede na rezultat) vedno dober občutek, da se podružiš s soigralci, sodniki in navijači. Tukaj nam nikoli ne zmanjka kondicije, tukaj ni predaje, tukaj ni nasprotnikov…tu so le tisti, ki jim PARKL nekaj pomeni, ki ga jemljejo kraticam imena primerno. Igralci Ptujske Gore so to že od ustanovitve lige PARKL in veseli smo, da so se nam pridružili tudi ekipa KK ADECO OLD STARS, saj več kot očitno razumejo pomen lige in znajo poskrbet za dvig njenega nivoja tako na igrišču kot izven njega.

Na koncu še beseda o naših zadnjih nasprotnikih, ekipi ŠD Majšperka, ki si nas je pred prvim obračunom posnela, tudi nekaj članov ekipe si je ogledalo našo zadnjo tekmo. Motivirani so torej že 1 teden pred tekmo, a mi jim sporočamo le, da bo zmagala najboljša ekipa v občini…in mi dobro vemo, kdo je to! 😛

shooter

3 odzivov

  1. Enej pravi:

    Tolko, kot je napisaniga o naših tretjih polčasih bi lahko bli kar ŠD Pivska Gora :)

  2. Battisti pravi:

    Svaka cast na izbiri napitkov :) Mi smo zakljucili pol v Spajzi in naredili se malo prometa lokalnemu okolju. Zal v prvi tekmi na drugi nismo mogli organizirat tretjega polcasa, saj je bila za to tekmo takrat se ena in je bilo potrebno “bit” v organizaciji. Ste pa vabljeni na F4, da popravimo vtis gostitelja :)

  3. shooter pravi:

    Mi bomo zadovoljni, če boste pol tak dobri gostitelji kot mi (torej bo vsaj vsaka druga runda zastojn) 😛

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja