Prva zmaga Rogaških rekreativcev

ŠD PTUJSKA GORA-KK ROGAŠKA 59:77(17:21;18:15;18:22;6:19)

ŠD Ptujska Gora: Frangež 3, Rakovec 4, Zupanič, Avguštin R. 7, Avguštin P. 5, Kamenšek 7, Vedlin 2, Pšajd 8, Skerbiš 4, Galun, Sledič 19
KK Rogaška: Čonžek 8, Kosovec 15, Jugovar 10, Vrdelja 16, Pevec 7, Markovinovič 10, Mlakar 2, Erjavec 9

Kraj: Športna dvorana OŠ Majšperk
Število gledalcev:27
Sodnika: Zdravkovič, Juhart

No pa začnimo! Po visokem uvodnem porazu v Cirkovcah, smo v to tekmo krenili odločneje, za četo Tihomirja Tabaka pa je bila to prva tekma v ligi PARKL.

Prva četrtina, rezultat 17:21. Že sam rezultat pove, da so igralci iz Rogaške dobri strelci, mi pa lenuhi v obrambi. Pri gosteh se je uspelo vpisati med strelce 6 igralcev že v prvi četrtini. Najuspešnejši je bil Vrdelja Boris (7 točk). Pri domačih je blestel novinec v PARKL ligi Žiga Sledič (10 točk). S svojo višino in “kilami“ je bil prava nerešljiva uganka za goste.

Druga četrtina, rezultat 18:15. Par ostrih besed Jazbeca in že smo se prebudili. Naj omenim ime 2. četrtine. Oseba, ki je presenetila vseh 27 navijačev v dvorani, celotno domačo klop, vse tri zapisnikarje in še po mojem mnenju sodnika Juharta –Boštjan Pšajd. Dosegel je pomembne 4 točke v tej četrtini. Mnogi bi si mislili, da to ni nič takega, ampak ne! Boštjan je bil 100% uspešen izvajalec prostih metov (na koncu 4/4). Boštjan, tak uspeh lahko ponoviš le na nekaj let (smeh).

Ob polčasu je bil rezultat 35:36 za goste.

Tretja četrtina, rezultat 18:22. Po zelo slabi predstavi v Cirkovcah, kjer smo v celotni 3. četrtini dosegli le 2 točke, smo jih tokrat dosegli kar 18. Vau! Vendar smo tudi tokrat igrali toplo–hladno. Po prvih 6 minutah je bil rezultat 16:12 za nas. Tri izjemne pick & roll situacije, v katerih sta imela glavno vlogo Žiga Sledič in Peter Avguštin, trica Robija Avguština in že smo se odcepili od nasprotnika. Zadnje 4 minute pa je našo ekipo zajela hladna fronta. Približal se je snežni vihar v obliki Boris-Saša (Vrdelja-Kosovec) z Markom (Čonžek) na čelu. Bum, dve trici, par prostih in zicer. Delni rezultat za goste 10:2.

Četrta četrtina, rezultat 6:19. O tej četrtini nimam kaj dosti za povedat. Vihar nikakor ni prenehal. Čonžek je dal v najvišjo prestavo, stisnil našega organizatorja (Avguštin P.), 7 točk Sebastjana (Pevec) in bili smo mrtvi. Nezbranost v napadu in razlika je rastla.

Igralec tekme pri domačih (pri nas) je nedvomno bil Žiga (dosegel 19 točk), pri gostih pa bi izpostavil dva igralca. Borisa in Markota (Vrdelja in Čonžek). Marko je skozi celotno tekmo razigraval svojo ekipo, Boris pa je z zelo natančnim metom veš čas ohranjal svojo ekipo pri »življenju« (dosegel 16 točk).

Ekipi iz Rogaške čestitam za borbeno in fer tekmo in jo ob tej priložnosti lepo pozdraviljam v novem okolju, ki se imenuje liga PARKL.

Jan Z.

1 odziv

  1. bostjan pravi:

    Jan, tebi pa čestitke za super poročilo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja