Prva zmaga aktualnih prvakov

KK Adecco Maribor : KK Ajdas Lenart 85:77 (50:39) (24:17, 26:22, 20:15, 15:23)

KK Adecco Maribor: Horvat 10, Dobrin 14, Mirt 6, Miklavčič, Stojković 21, Vedlin, Želj 9, Demir, Kolenič 14, Ternjak 7, Petrovič 4
KK Ajdas Lenart: Farkaš, Šalamon 23, Kogler 4, Voglar 11, Fras, Šijanec 12, Šenekar 14, Klemenšak, Karlo 9, Lovše, Grušovnik 4

Kraj: Neizmerna večerna milina športnega centra DRAŠ »na ta sredin večer«
Dogodek: 2. Kolo prve lige PARKL
Sodnika: Pirtovšek (Mario), Šket

 

Serbus folk,

Evo, začeli smo tudi Adeccovci z »domačimi« tekmami in počasi tudi z letošnjo sezono lige PARKL…očitno. Lepo smo se zrihtali v belo barvo in ob prihodu Šijanca na teren opazim, da so »Ajdasi« tudi v belem. WTF?? Malo smo se smehljaje pogledali in se obešali na vprašaje nad našimi glavami. Na brzino smo reda radi našli neke markirke v DRAŠu, ki pa bi nekaterim igralcem gostov vse prej kot »bile po meri«. Nekaj modrih črt in modre hlačke pa so vseeno bile dovolj za normalen potek tekme. Takole je šlo. Enajst proti enajst. Nekdo je tam v katakombah DRAŠa bleknil, da smo hudi favoriti. Ma dobro, iz vidika lanskega zmagovalca lige smo, ampak v Lenartu znajo igrat basket, ko hočejo. To pa se ne sme pozabit. Enako kot lansko leto je v ekipi Adecca največji problem ta preklop na PARKL in verjamemo, da bomo hitro »not«. Do takrat pa garanje na terenu in na tej tekmi je se je izkazalo, da je to več kot potrebno.

Ajdas Lenart je ekipa z večjo košarkarsko tradicijo, kot pa si marsikdo misli. V tem primeru tudi z veliko večjo od KK Adecco in to je najprej treba spoštovat. Tudi njihov vstop v ligo PARKL, je iz tega vidika dober za vse ekipe in borci iz Lenarta se ne predajajo nikoli. Če ne, te dotolčejo v tretjem polčasu. Gremo po vrsti. Začetek je bil nekako v slogu »ajmo na brzino« in Adeccovci so hitro povedli in tudi vodili vso tekmo. Tadej Horvat izza črte, akcija Želja z koš faulom, ter ofenzivni Ternjak in obrambni Petrovič so pod vodenjem organizatorja Dobrina hitro našli ritem. Na začetku je to izgledalo kot prestava preveč za goste. Z vstopom Andreja Šalamona – Bauca, pa je zadeva dobila tudi tam rep in glavo in ..gremo. Dobra tekma. Gostje so predvsem grešili z meti od daleč, Adeccovci pa so komplicirali s kompliciranjem tam, kjer se sploh ne da kaj preveč…komplicirat. In tako nekako mine prva četrtina. Trener Čuješ se pri domačih niti vstal ni in to je bil dober znak za občutke na klopi. V drugi četrtini odprti ogenj na obeh straneh. In prav tako veliko zapravljanja na obeh straneh. Rotacije v Adeccu in nekaj poskusov »nečesa« niso obrodili želenega. Bauc je še naprej trpal za goste, Šijanec je sledil, pri domačih pa je Robi Stojković naštelal svoj »nišan« Nihanje igre Adecca je kot v lunaparku v Prateru. Ima svašta, gore dole, hiša strahov, labirint, tobogan, go card in prav tako ogromno rezerve. Hja, ampak tak je šport in vsako opuščanje se kaznuje. Prvi polčas se je končal z 11 točkami prednosti za domače. Odmor smo malo skrajšali in udarili naprej. Ajdasi so dobro držali tempo. Niti niso bili obremenjeni preveč in to se je v igri poznalo. Domači smo potrebovali zmago in zato še dalje delali napake. Pero Š. pri gostih je sicer poskušal, ampak cilja ni bilo. »Manjkal« je tudi doprinos Frasa, Šalamon pa je gural kar do konca tekme. Domačini so se v nasprotju s tekmo prvega kola dobro odzvali in zadržali nalete gostov. V žaru borbe je padlo marsikaj, kletvice, malo provokacij in sodnika sta dobila dodatno delo. Mi pa smo v ekipi dobili sponzorja za pijačo. Tadej Horvat je poskrbel že za drugo rundo pijače in tokrat še za 20 € cehe PARKLu pred naslednjo tekmo. V zadnji četrtini pa se je neverjetno, iz popolne neučinkovitosti pri Ajdasih, zbudi Pero D roker Šenekar in začne zadevat. Ampak, malce prepozno. Domači so kontrolirali tekmo in predvsem tudi sebe med tekmo. Važno je bilo vknjižiti točke in zato je bilo malce ostrega glasu pri couchu Čuješu. Na koncu koncev, zmaga domačih je OK. Tekma dobra, pa spet ne tako dobra, da bi dolgo govorili o tem. Razlika na koncu tekme je bila hkrati najmanjša za goste od prve četrtine naprej in s tem smo si segli v roke in zaključili sredo na igrišču. Po videnem bi si upal trditi, da so gostje Final 4 ekipa. Odvisno bo le, kdo bo prisoten na tekmah in potem bo marsikomu težko.

Zmagovalec tretjega polčasa pa je bil center DRAŠ, kjer so Ajdasi obrnili nekaj rund. Rekli smo kakšno in se pohecali, kot se spodobi.

Luči v DRAŠu so se ugasnile, šank se je zaprl, gostje pa so ostali. Pa če to ni fajn?

Adeccovci se v naslednjem kolu srečamo z Čirotovimi mladci. Komaj čakamo in..se vidimo.

Mojster Oli je bil s kamero na mestu. Fotke iz tekme:

http://kkadecco.blogspot.com/2014/11/kk-adecco-kk-ajdas-lenart.html

Iz večerne idile DRAŠA za PARKL:

 1. Battisti

3 odzivov

 1. Battisti pravi:

  Nekaj zelo pomembnega sem pozabil dodati. Na igrišče se je po neugodni poškodbi vrnil Miki Miklavčič in osebno je to za mene bil eden 2 highlightov tekme. Drugega pa bomo pripravili v izrezanem posnetku. Leteči Pero P, v blokadi, ki se je ne bi sramovali v nobeni ligi. Kmalu :)

 2. kocimoci pravi:

  Lepo napisano! thx!

 3. Battisti pravi:

  Vabljeni h ogledu rubrike “play of the day”
  Iz nase tekme proti Ajdas Lenart – Air Duplek v akciji!
  https://www.youtube.com/watch?v=XdhzgRshQ6c&index=1&list=PLwkbqq8DWoGlUgd8eFneaQx21K71_WYJA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja