Pred polfinalnimi obračuni

Organizatorji zaključnega turnirja vabijo vse košarkarske navdušence, da zaključek 15. sezone PARKL-a pospremite v živo v športni dvorani Kidričevo. Zagotovo bo kaj videti.

Že polfinalni dan, v soboto 24. marca,  prinaša dve odločitvi v polfinalih in prvo rundo odločitve v kvalifikaciji za 1. ligo. Poleg zanimivih tekem pa se v teh pomladnih temperaturah obeta tudi prijetno druženje pred dvorano.

Kaj nas čaka na parketu 24.marca?

Začetek dogajanja bo ob 16. uri, ko je na sporedu 1. tekma za obstanek – napredovanje med ekipama KPŠ in Rače. Dvoboj bo odločen v 2. rundah (beri tekmah) Lani so prav v prvi tekmi Račani naredili odločilno prednost in kot izzivalec nadigrali branilce 1. lige (Starše mladi). Kako bo letos? Izzivalec je tokrat ekipa KPŠ, ki je odlično zaključila sezono v 2. ligi. Poleg tega imajo iz lanske sezone tudi pravi motiv, prav Rače so jih v napetem povratnem dvoboju izločile v polfinalu play-offa, po tem ko so Ptujčani že bili v prednosti. Po anketi na spletni strani sodeč so v prednosti ptujski študentje. Po drugi strani pa 1. liga je veliko  močnejša in v kolikor vsi porazi niso pustili negativnih posledic na igralcih Rač imajo tudi oni svoje adute. Vprašanje je, kdo bo stopil v ta dvoboj z večjo željo in odločnostjo. Veliko bo znanega že po 1. tekmi, odločenega pa najbrž še ne.

Ob 18. uri bo na sporedu 1. polfinale »Vinag MCApro – KK Starše« Dvoboj 2. in 3. uvrščene ekipe je že sam po sebi nepredvidljiv. To zna biti tekma, v kateri ne bo milosti. Vsaka od ekip ima v rokah nekaj adutov. Letos so bili v obeh medsebojnih obračunih boljši igralci Starš, a to še ne pomeni prav nič. Tisti, ki se bo prej znebil »polfinalne nervoze« in zadeval v napadu, pri tem pa ne pozabil na obrambo bo najbrž v prednosti. Čeprav je na obeh straneh nekaj odličnih posameznikov bo za zmago najverjetneje potrebna homogena ekipa. Zagotovo je to tekma, ki se jo splača videti.

Ob 20. uri bo na sporedu še 2. polfinalna tekma med Pragerskim in GG Felnarjem. Vloga favorita je jasno na strani Pragerčanov. Good Guysi so že s potrditvijo polfinala storili veliko delo in gredo »ponosno« v to polfinale. Prav Guysi so  tista ekipa, ki je v preteklih sezonah delala največ težav Pragerčanom in jih tudi nekajkrat premagala. Pravijo, da skoraj v vsaki sezoni vsaj enkrat… no letos jih še niso… Če bi se to zgodili ravno v polfinalu bi bilo to veliko presenečenje. V prid Pragerskega govori veliko dejavnikov. V teh 5 letih nastopanja v parkl-u so nabrali izjemne izkušnje, hkrati pa je vsak novi polfinale (in finale) spet nov motiv za ekipo, ki vedno znova deluje homogeno. Na odločilnih tekmah pa je kar nekaj posameznikov sposobno odigrati odločilno vlogo v ekipi. Prvi strelec ekipe je Bojan Novak, ki je hkrati tudi najboljši strelec v 1. ligi s povprečjem 20,82 koša na tekmo. (229 točk v sezoni)

Na drugi strani ekipa GG, za katero marsikdo pozabi, da je bila zadnji zmagovalec v PARKLu pred dobo Pragerskega. Guysi so tudi letos pokazali, da še niso za odpis. Čeprav radi izpostavijo rekreacijo, ko je treba znajo dati tudi vse od sebe. Ena takih tekem jim je uspela proti Kidričevemu. Tudi Guysi so ekipa v pravem pomeni besede. Za pogon te ekipe pa je (vsaj tako se zdi) nujno potreben Boštjan Rojko, ki je odigral odlično sezono. Še posebej v zaključku je bil pravi vodja ekipe. Poleg organizacije igre in vodenja z nasveti je tudi prvi strelec ekipe. Skupaj 250 točk (najboljši po skupnem številu točk 1. ligi parkl-a), ob povprečju 19,23 točke/tekmo.

Pričakovanja pred to tekmo: lepa košarkarska predstava, športna igra in prednost Pragerčanov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja