Pragersko z visoko zmago nad GG v svoj 5-i finale

Zaključni turnir – POLFINALNI DAN

Polfinale

Kidričevo, 24.03.2012

Sodnika: Gselman, Fajt;

KK PRAGERSKO  – GOOD GUYS FELNAR, 67 : 38 (20:7, 20:3, 13:17,  14:11)

KK PRAGERSKO: Jeršič, Ravnihar 15, Kozar , Šalamun 2, Leskovar 1, Prelog 11, Drame 8, Borkovič 10 , Bunta , Godec 3, Novak 17 ;

GOOD GUYS: Bojnec 8, Ilijevec 4, Jagarinec 2, Majal 7, Pihler 2 , Ladič , Rojko 4, Arnuš, Gojčič 2, Drevenšek 9;

Še zadnja tekma 1. polfinalnega dne FINAL 4 PARKL lige se je odvila med ekipama Pragerskega, ki so zanesljivo osvojili 1. mesto po rednem delu, in pa med ekipo Good Guys, ki si je praktično zadnja dva kroga pred koncem uspela izboriti zadnje prosto mesto za ta turnir.

Vloga favoritov je absolutno pripadala Pragerčanom, kar pa ni nič novega za to izkušeno ekipo, ki s tem bremenom nastopa vsaj zadnjih 5 let. Z izredno agresivno obrambo, predvsem na Rojku so nakazali, da tokrat gre za res ! Ob izjemno kolektivni igri v napadu, ter šibanju žoge okoli obrambe, so Pragerčani izkoriščali te svoje prednosti in jih vnovčevali v rezultatu. Vsem v dvorani je bilo jasno, da so enostavno v tej tekmi premočni in že po prvi četrtini visoka prednost 20: 7.

Najboljšega igralca GG Rojka so odrezali od igre, pod košem so zapirali Majala in ostale, dominirali so v vseh prvinah igre in tako vodili igro skozi celotno srečanje. Do polčasa 40 : 10.

Skromna igra GG se je nadaljevala do konca srečanja, za to je kriva predvsem agresivna obramba domačih na tej tekmi, kajti niso popuščali, kar se obrambe tiče. Tako se recimo na napad niso več toliko ozirali in GG so dobili preostali četrtini, vendar še zdaleč je bilo to do končnega zmagoslavja. Razgibana, všečna igra Pragerskega, ki jim je tako zagotovila ponovitev lanskega finala.  GG pa bodo boljši dan in novo priložnost iskali v tekmi za končno 3. mesto proti Staršam.

Za vse tekme je veljalo, da so se končale z visokimi razlikami, če potegnemo črto, pa večjim problemov ni bilo, tudi sodniki so bili povsem na nivoju.

Dogajanje se nadaljuje v soboto 31.marca na istem kraju ob istih urah!

Od 16. ure naprej povratna tekma med ekipa Rač in KPŠ (66:89)

Sledi tekma za 3 mesto ob 18:00 med KK Starše : Good Guys

Veliki FINALE in zaključek PARKL sezone pa ob 20.00, ko se bosta udarili ekipi Pragerskega in VINAG MCApro!

Vljudno vabljeni vsi simpatizerji in podporniki lige PARKL na še zadnje dejanje te sezone, z bogatim spremljevalnim programov!

Gregor S

 

16 odzivov

 1. Glinik pravi:

  Vse lepo in prav, ampak priimke igralcev bi lahko pravilno napisal 😉 Npr: Ravnikar, Koza in Rojsko … kje si našel te tipe :)?

  • bostjan pravi:

   Hvala za opozorilo in opravičilo omenjenim. R pri Kozarju je po pomoti zbrisal admin (jaz) pri vstavljanju. Se opravičujem!

 2. GG#7 pravi:

  Tu pa ni bilo šans, pa če bi igrali še kak dan ali dva. Glede vsega kar smo se dogovorili, smo izpolnili samo eno stvar; točke v napadu smo si nekako enakomerno razdelili; le vsakemu jih je zmanjkalo +5. Pragerčani so res igrali obrambo kot je treba. Finale bo pravo, v polfinalu pa upam da bomo nekako prikazali nekaj več. Nikoli se ne ve.

 3. Bili pravi:

  To pa moram napisati. GG so odlična ekipa (pa to že itak vedo (oz. so skusile) mislim da vse ekipe v ligi), ki je slabo odigrala prvi del polfinala oz. je Prg. igralo res neverjetno obrambo, 2.polčas je bila čisto enakovredna. Vsak izmed njih korektno opravi svoje delo in vsi znajo igrati. Rad pa bi poudaril še nekaj. Niti ene situacije se ne spomnim (mogoče tudi nisem bil v bližini), ko bi protestirali ob sodniški odločitvi. Pa bi kdaj lahko. Eni in drugi. Res ne velikokrat ampak bi lahko.
  To pa je v tako pomembi tekmi res nekaj IZJEMNEGA. Bravo vsem, tudi sodnikoma.

 4. grega pravi:

  Kot že rečeno … v gužvi napisal marsikaj slovnično napačnega

 5. Battisti pravi:

  Spremljal sem obe tekmi v zivo. Tukaj mogoce ni razvidno, ampak polcas zgoraj omenjene tekme je bil 40:10 za Pragersko. To je res, neverjetno. Osebno me je ekipa GG malce razocarala, saj sem pricakoval nek pravi fajt “med dedi”….se temu reče. Ok, ni bilo suta od dalec, ampak vseeno. Kot da vam je GG malo zelje, žara, volje manjkalo. Kako to? Povem samo, kako je izgledalo iz tribune in postava ekipe Pragersko je lahko v drugem polcasu mirno igrala v raznih rotacijah. Da se malo naigrajo vsi, bi rekel :). Kakorkoli, zaslužena zmaga, a ne morem se znebit občutka, da bi prav GG po načinu igre skozi sezono enostavno morali dati v tem polfinalu nekaj več. Pa lep pozdrav vsem.

 6. jongG pravi:

  38 pik na zaključnem turnirju? Smešno… Bo pa pravi finale, komaj čakam!

 7. GG#7 pravi:

  38 je res malo; je pa vseeno bilo v rednem delu dovolj košev in smo bili na FF. To je smešno, glede na ambicije in sanje ekip nekaterih ekip za nami. To je smešno!!!

 8. bostjan pravi:

  Tudi v finalu Eurolige 1997–98 (oziroma takrat še FIBA-variante) jih je AEK dosegel le 44. Potem teh 38 v polfinalu PARKL-a ni več tako smešnih.
  Nagradno vprašanje. Najmanj doseženih točk v finalih PARKL-a? A kdo ve? …. Nagrada sledi na zaključnem turnirju…

 9. jongG pravi:

  @bostjan: Euroliga je nekaj drugega kot Parkl. Tega ne gre primerjati.
  @GG#7: Meni je to pač smešno, ker me spominja bolj na rokomet kot košarko. Ne vem če kdo sanja o Parkl F4, mislim da velika večina igra zaradi rekreacije, hobija in pa nekaj zdrave tekmovalnosti. Vi ste sanjali o F4?

 10. GG#7 pravi:

  Ne mi. Mi smo svoje v PARKL že naredili. Eni drugi.

 11. GG#7 pravi:

  Ja, pa zdrava tekmovalnost enih ni niti srečala, ene pa že zdavnaj zapustila.

  • jongG pravi:

   Se strinjam, da je nekaj takšnih in ti žal povem, da tudi tebe štejem mednje (sklepam po vzdevku, da si FM iz GG?); vsaj takšno sliko kažeš na parketu. Sem pa še vedno mnenja, da so najhujši tisti, ki z nepremišljenimi (ali celo premišljenimi – kar je še huje) dejanji povzročajo nepotrebne poškodbe, udarce ipd., in jim je košarka drugotnega pomena. Tudi teh je žal nekaj malega v tej ligi. No, v to drugo skupino pa te ne štejem, da ne bo pomote :)

   • bostjan pravi:

    Zdaj pa bo počasi čas da zaključimo to neproduktivno debato, obtoževanje kdo sodi kam, itd….
    Če ima kdo kaj komu povedati lahko to stori že v soboto v Kidričevem in ne izbrabljat teh komentarjev za tole.

 12. Battisti pravi:

  Neverjetno, koliko zaljenja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja