Pragersko – Adecco, 60 – 79

Pragersko, 31.1.2013;

Wave Block Pragersko –  Adecco 60 : 79 (16:14,  25:26, 15:22, 4:17)

Pragersko: Čelan , Miklavčič , Ravnihar 14, Kozar 17, Šešerko 2,Drame 14, Borkovič 6, Prelog 4, Mohorko 3

Adecco: Ocepek 30, Kolenič 6, Ternjak 8, Vrečko 11, Miklavčič 1, Stojkovič 10, Glinšek, Želj 10,Šerbinek , Kolenič 3, Pantelič,Vedlin

Popolna ekipa Adecca in šest Pragerčanov + trije veterani je dalo slutit , da tekma tokrat ne bo enakovredna. Pa za dobro košarke ni bilo tako.

Odlična obramba na obeh straneh je prinesla v peti minuti rezultat 4:2. Pri Pragerčanih je bil v tej četrtini razigran Drame, ki je dal 10 točk, gostje pa so držali priključek iz prostih metov. Pragerčani so do 13 minute držali  rahlo prednost. Dosojeno tehnično napako in izključitev so gostje dobro vnovčili in prvič povedli. Odlično odigrala Ocepek in Kozar z desetimi  doseženimi točkami. Kljub temu Pragerčani odidejo na odmor z prednostjo 41:40.

Začetek drugega polčasa prinese do 46:46 enakovredno igro, nato pa Adecco naredi rezultat 13:0. Po koših Ravniharja domači znižajo na  -6. Vse do 35 minute je nato razlika enaka, ko vstopi v igro Miklavčič Senior in z nekaj dobrimi skoki pripomore k končni razliki. Pa tudi utrujenost domačih in igra brez centrov je razlog , da je razlika na koncu prevelika in ne kaže odsev dogodkov na igrišču. Na koncu smo videli tudi malo družinskega dvoboja med Miklavčič senior in junior, ki pa ga je z nerazumno potezo prekinil trener Čuješ, kljub temu, da je bila razlika že +15. Še stavek o sodnikih:

Žal je moral  Grošelj tekmo odsoditi skoraj sam, saj Pirtovšek ni zmogel kaj več, kot kakšno sporno odločitev na obeh straneh, tehnično napako ali pa grožnjo z njo.

 

Foto: Oliver Kolenič (klik n alink za celotno galerijo)

12 odzivov

 1. GG#7 pravi:

  No končno nekdo, ki še upa napisati kakšno o sojenju posameznih gospodov v tej ligi. Eden takšnih je bil tudi včeraj na naši tekmi. Piskal je pač kot je (razne lovske na obeh straneh), ni pa znal nič pametnega obrazložit. Samo grozit z tehničnimi (eno je tudi dal gostujočemu igralcu totalno brez veze), če ne bomo tiho in pač igrali, kot bo on piskal. Najin “košarkarski” odnos je po desetih letih dvignil na višji nivo. Včasih: “…če ne boš tiho, ti bom dal tehnično” Včeraj: “… če ne boš tiho, ti bom dal tehnično, potem pa še eno, da te izključim”. Menim, da nekateri pretiravajo s temi tehničnimi; zadnja leta pozabljejo določeni sodniki, da če mi igramo za veselje, anj oni tudi piskajo za veselje (+ dobijo plačano) Konec koncev, kdo je na tekmi zaradi koga?
  Oprostite, da sem pisal pod to tekmo.

 2. TV pravi:

  @GG#7, to sojenje na tekmi je omogočilo tudi uspešno dramsko uprizoritev, vsaj za kakšen Sundance festival, kar pa je v poročilu seveda izpuščeno 😉 :)

 3. TJ pravi:

  Tekma je bila takšna kot je bila. Sodniki so tekmo odsodili solidno, vsekakor boljše kot če sodi gospod G. Je pa res da je “Pragerčane” vmes nekoliko zaneslo. Eno je moška igra, drugo pa je umazana igra, namerno držanje, kakšen komolec ko sodnik ne gleda….itd…tega pač ni potrebno…

 4. Smesko pravi:

  Res je, Pragercani niste navajeni, da kdo proti vam piska…zato je vsekakor zelu cudno in neposteno, ce vi ne zmagate in sodniki ne sodijo “polovicnih” zog, v vaso prid. Pocistite najprej pred svojim pragom, potem se dajte na sodnike izgovarjat!

  • veteran pravi:

   Če nisi dobro prebral poročila, ga preberi še enkrat!
   Nobenega govora v njem ni o čudnem, nepoštenem ali sojenju v našo škodo.

 5. LiMuBai pravi:

  Sem čakal, če se bo kdo obregnil v ta stavek, pa se ni =)

  “…Popolna ekipa Adecca in šest Pragerčanov + trije veterani je dalo slutit , da tekma tokrat ne bo enakovredna.Pa za dobro košarke ni bilo tako…”

  Se pravi lahko pričakujemo finalno tekmo v popolni postavi in da boste drugi vzeli skalp Adeccu po Kidričevem.
  Super – napaljeni ste, tekma bo (upam da) tudi temu primerna. =)

  • srna pravi:

   Hja, s tem bo treba še malo počakat!
   Najprej se moramo uvrstit na FF, nato nas čaka polfinalna tekma in šele nato lahko govorimo o finalni tekmi.
   Se bomo pa potrudili, da bi vsaj tekmi FF odigrali v popolni postavi. 😉

 6. LiMuBai pravi:

  No, se vidimo na finalni tekmi 😉

 7. Battisti pravi:

  Jaz bi kot predstavnik ekipe, ki je v tej tekmi bila pač boljša..morda malo umiril žogo. Tisti, ki so tekmo videli oz. smo videli, hitro ugotovimo, da je bil atežka in drugačna od ostalih. Danes pisati o finalu predvsem ni športno in fer do vseh ostalih ekip v ligi. Pritiskov smo mi vajeni, saj stanje na lestvici sedaj kaže, da smo trenutno v najboljšem položaju. A vsak teden je nova preizkušnja in sedaj nas čaka Kidričevo, ekipo Pragerskega pa MCApro. Veliko se lahko še zgodi in ni vredno hvalit dneva pred večerom. Neumno bi bilo, da se kdorkoli preda, preden zasliši zvonec za konec runde. In prav je tako in sami se tega še najbolj zavedamo in zato pač, uživamo ob igri iz tedna v teden. Špekulacije pa so dobre za dvig tenzij in zanimanja do konca lige. Ekipa Adecco je trenutno v formi, morda čez mesec ne bo več. Kdo bi vedel..in zato je vse skupaj zanimivo. Vsekakor pa imajo nasprotniki svoje računice in super je to. Lp

 8. LiMuBai pravi:

  @Battisti – a ti si zdaj kakšen alibi delaš? Če slučajno ne bo šlo? Lej lej lej ti taktizerja 😉
  Se boste zlomili pod pritiskom? 😀
  Prave ekipe morajo zdržati tudi to. Če ne boste, pač še niste potem iz pravega testa – al kako?
  Malo šale ampak lej, če imate vlogo favorita – se je ne otepajte ampak ga upravičite. Drugače veš, kaj bodo vsi na koncu sezone rekli….

 9. TV pravi:

  Zmagali bomo … brez debate … One Team | One Mission :) 😉

 10. Battisti pravi:

  Jaz vem, kaj bom sam na koncu sezone rekel, ne glede na rezultat. “Best year of my life”..in tega nihce ne bo vzel :) Paljevina pa je res prava postala :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja