PARKL novinci do prve zmage

KK RAČE : KK Nona LENART

74:85 (32:48) – po četrtinah (16:28, 16:20, 20:19, 21:18 )

sodnika Pirtovšek in Krajnc

gledalcev:10

KK RAČE: Štumberger 5, Begič, Jarc, Sagadin, Gradišnik 12, Meglič M. 2, Meglič B. 7, Fingušt, Hameršak 8, Polšak 6, Repec 34 ( trener Felbar )

KK Nona LENART: Fras D., Farkač 2, Golob, Maguša 5, Fras T. 26, Rožanc 3, Šenekar 27, Klemenšak 3, Dokl, Lovše 8, Erjavec, Zimic 11

 

In je tudi nas doletela čast otvoritve sezone igranja v Parklu ( na tribuni je sedel celo sam vodja).

Račani smo namreč v framski dvorani ( neke notranje občinske zadeve, pač, pa to 😉  ) gostili novinca v PARKL-u ekipo Lenarta, ki nosijo ime sponzorja pizzerije Nona s preverjeno najboljšimi pizzami na tistem koncu.

1. žoga je pripadla lenarčanom, ki so po kratki začetni nervozi na obeh straneh tudi prvi zadeli. Kljub temu, da smo bili opozorjeni na Šenekarja ( hvala žvižgaču ), smo mu s preslabo obrambo na njem dovolili dve trojki, s prodori se mu je pridružil še Fras Tadej, ki je s prodori in prostimi meti v tem delu igre dosegel 11 točk. Pri domači ekipi so voz vlekli Repec, Hameršak in Gradišnik. A slab met iz igre in premehka obramba so botrovali vodstvu gostov, ki ga do konca nismo mogli nadoknaditi.

Sledile so namreč 3 dokaj izenačujoče četrtine. Rezultatsko, obrambno in napadalno.

V 2. četrtini je korak z gosti držal odlični Repec ( na koncu s 34 točkami najboljši strelec na tekmi ) a 16 pik zaostanka ob polčasu ni bilo tisto, na kaj smo računali pred tekmo. Dobro, uspelo nam je ustaviti Zimica pod košem, a njihova osmica in desetka sta nam predstavljala nerešljivo uganko. Ko ni zadel Šenekar, je pa prodiral Tadej F. Na koncu sta bila najboljša strelca in igralca gostov 27 in 26 točkami.

Začetek 3. četrtine je s trojko Repca dal nekaj dodatne nujno potrebne energije domačim in nakazal boljšo igro. To se je tudi zgodilo. Prevzemanja so bila boljša, % iz igre se je popravil, Boško je dodal še trojko, prišli smo na -7. A gostje so ustavili nalet, novega pa več nismo zmogli.

Zadnji del igre je pričel in končal Aleš R., ko je s kakšnih dobrih 8 metrov najprej zadel z leve, na koncu še z desne strani. Vmes so bile minute dokaj enake igre pri obeh včerajšnjih akterjih. Tekma se je tako brez težjih prekrškov ob nekaj vmesnih razburjanjih končala s prvim domačim porazom v naši 13. sezoni ( je lani bilo že huje z – 40 proti Starše Čiro na 1. tekmi :)  ).

Stanč je pohvalil polno klop; mogoče pa je tudi to botrovalo na trenutke nekoliko zmedeni igri. A pri nas igramo amatersko košarko v amaterski ligi in dokler bo tako, bodo tudi vsi, ki pridejo na tekmo, dobili svoje minute. Zato si lahko le želim, da nam kakšne poškodbe ne bodo zdesetkale postave, kot se to rado zgodi.

Začelo se je. Lenart in Bar Kaučič Ut. še 1x dobrodošla – na vas pa je, da se dokažete, da smo se prav odločili, da vas sprejmemo v  PtujskoAmaterskoRegionalnoKošarkarskoLigo.

Prihodnji petek nas čaka iskanje 1. zmage pri Ptujski gori, do takrat pa trening cone ;).

 

pripravil: dLOOKman

 

PS: Lenart – vaša nova blond prijateljica je zjutraj klicala in se pritožila na vami, ker je morala do jutranjih ur preštevati vaš zapitek 😉 . Pri nas je literca nekaj čisto drugega kot pri vas. Več pa ne bom izdal. Face ste.

 

1 odziv

  1. santaiscoming pravi:

    Šenekar pa kot kaže puni koše ko se ne dere v mikrofon 😕

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja