No, pa začnimo!

Leto je naokrog in spet bodo na podravskem območju škripale superge. 16 ekip bo pomerjalo svoje moči na dveh nivojih tekmovanja. 8 ekip v prvi in prav toliko tudi v drugi PARKL ligi.

Spremembe, spremembe!

Druga liga je letos doživela kar nekaj sprememb. Največja opazna sprememba je, da se slednja ne deli več na dve skupini, ampak da imamo enotno drugo ligo. Spremenil se je tudi tekmovalni sistem, daj bo letos redni del lige odigran po enokrožnem sistemu. Najboljše 4 ekipe druge lige, se bodo v medsebojnih povratnih tekmah pomerile za zmagovalca druge lige, ki bo napredoval v prvo ligo, drugo uvrščeni, pa se bo na zaključnem turnirju boril za napredovanje v prvo ligo. Ekipe od 5. do 8. mesta bodo odigrale eno medsebojno tekmo, za končno razvrstitev. Iz druge lige se je letos poslovila ekipa KK Ptuj, ki prenavlja člansko sestavo, v prvo ligo pa sta napredovali ekipi ŠD Ptujska gora in KK Sladki Vrh. Tekmovanju se je letos pridružila tudi nova ekipa iz Majšperka, KK Haloze, ki je prinesla še eno pomembno spremembo v samo tekmovanje, saj je z njihovim prihodom bila sproščena omejitev igranja igralcev pod 18 let, ki nastopajo v ligaških tekmovanjih KZS.

Tudi v prvi ligi bo letos nekaj novosti. Prva sta prej omenjena novinca, ki sta zamenjala ekipi iz Lenarta in Rogaške Slatine. Druga pa je nov tekmovalni sistem ob zaključku rednega dvokrožnega dela. Namesto dvodnevnega zaključnega turnirja, se bodo prve štiri ekipe po rednem delu, v dveh tekmah borile za finale in tekmo za prvaka lige PARKL. Prvo uvrščeni bo odigral dve tekmi s četrto uvrščenim, na enak način pa se bosta pomerila tudi drugo in tretje uvrščeni. Zmagovalca z boljšim izkupičkom na dveh medsebojnih tekmah, bosta zaigrala v finalni tekmi na zaključnem turnirju, poraženca, pa se bosta takrat borila za tretje mesto.

V obeh ligah se je nekoliko premešal tudi igralni in trenerski kader, sezname igralcev pa lahko pregledate pri predstavitvah ekip (povezave v zgornjem meniju). Tudi spletna stran se je nekoliko posodobila. Spremenili smo prikaz prihajajočih tekem ter omogočili izvoz razporedov tekmovanj v koledarje kot so iCalendar, S Planner ali Google Calendar s klikom na ikono koledarčka, poleg napisa “Poglej vse tekme”. Za tiste, ki še niste veterani v spremljanju PARKL tekem, bo lažje najti tudi dvorane, v katerih se bo igralo, saj so lokacije tekem (povezave ob znaku @ pri razporedu tekem) opremljene tudi s povezavo do Googlove navigacije (ikona maps).

Kaj nas čaka v prvem tednu?

Ligo bosta danes, v ponedeljek, otvorili ekipi KK Črešnjevec in Adecco Oldstars, v Črešnjevcu, ob 20.20. Videli bomo, če so v drugi ligi že pripravljeni na sezono ali pa so razpoloženi še bolj poletno in čakajo z dvigom forme.


V sredo bo pestro v prvi ligi, kjer bodo odigrane kar tri tekme. Prvi se bodo pomerili pravki lige 2016/2017 MB Vikingi s tretje uvrščenim lansko sezono ekipo RAMS. Se jim bo ekipa RAMS maščevala za lanski poraz v polfinalu ali pa bodo Vikingi znali izkoristiti pridobljeno samozavest in nadaljevati z zmagovalno mentaliteto? Definitivno bo to tekma kola, ki jo boste lahko spremljali na II. Gimnaziji, s pričetkom ob 19:45.


Nekoliko kasneje bosta svoji prve tekmi v prvi ligi odigrali novi ekipi. Ptujska Gora bo gostovala pri podprvakih KK Adecco, KK Sladki Vrh pa bo gostil borce iz Ruš. Uvod v Martinov vikend bo v petek zvečer, kjer bodo odigrane kar štiri tekme. Kolo iz prve lige bosta v Kidričevem zaključila stara znanca ŠD Kidričevo in KK Starše Čiro, v drugi ligi pa bodo odigrane preostale tri tekme, in sicer med novinci KK Haloze in KK Dornavo, KK Staršami in ŠD Cirkovci ter KK Beltinci in Hurikani Basket.

Vjudno vabljeni k spremljanju lige in k ogledu tekem prvega kola.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja