NKBM – MCAPro, 64 – 84

Kidričevo, 27.11.2012;

NKBM: Marguč 6, Brumec 6, Brodnjak 4, Kaučič, Zapušek 5, Šijanec 10, Smaka 22, Sedmak, Bilič 11, Madžarac;

MCAPRO: Košak 8, Baltič 11, Črešnik 2, Bujagič, Železnikar 17, Kneževič 11, Novak 8, Tadina, Planinšec 4, Toplak, Auer 23, Kočevar;

Ekipa NKBM oz. »bankirji« so tudi prvo domačo tekmo v Kidričevem izgubili s precejšnjo razliko. Ekipa MCAPRO je prišla v goste s precej močno in izkušeno zasedbo in tako dala že na začetku vedet,da se prišli v Kidričevo z jasnim ciljem.

Začetek tekme je bil dokaj izenačen, saj si nobena od ekip ni priborila večje prednosti. Pri domačinih je bil razpoložen predvsem Šijanec. Kasneje je gostujoča ekipa vendarle, po zadetih trojkah Baltiča in Košaka, hitro prešla v vodstvo za 10 točk. V 2. četrtini so bile razmere na igrišču podobne, kjer sta precej težav domači ekipi povzročala Auer in Železnikar, v kateri sta oba dosegla po 8 točk. Nepovezana igra domače ekipe, ki je posledica neuigranostiigralcev, je omogočila, da so igralci MCAPRO-ma končali 1. polčas s prednostjo 13 točk.

V začetku 2. polčasa so se »bankirji«zbrali in predvsem po zaslugi dobre obrambe ter nekaj koših Smake znižali razliko na vsega 2 točki razlike. Tako je ob koncu 3. četrtine, v kateri so gosti dosegli le 10 točk, kazal rezultat 48:56 za ekipo MCAPRO. Tako je upanje na razburljivejšo zadnjo četrtino še vedno obstajalo. To se ni zgodilo, saj je gostujoča ekipa stopila na plin in predvsem po zaslugi izkušenejših igralcev pripeljala tekmo v varno končnico, kjer so dobili priložnost vsi igralci.

Kriza pri »bankirjih« tako še vedno traja in le upamo lahko, da je po recesiji že nastopila depresija ter da sledi faza konjunkture oz. okrevanja. Prej pa bo seveda nujno potrebna dokapitalizacija točk in angažiranosti s strani vseh igralcev.

Mitja

2. četrtina tekme (1/2)

[youtube id=”Qrs2cHh2SNo” width=”600″ height=”350″]

2 odzivov

  1. marko pravi:

    odličen komentar tekme!

  2. @dLOOKman pravi:

    Če me spomin ne vara, je bilo podobno že lani, zato pozivam vodstvo, da izreče ( tudi vsem drugim, ki bodo tako “zgovorni”) resni opomin, kateremu naj sledi sankcija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja