NKBM – KPŠ 84 – 72

Tekma 5. kola – 2. liga

Kidričevo, 19.12.2011;  Sodnika: Topolinjak , Pirtovšek ;

NKBM – KPŠ  84 : 72  (19:21, 23:12, 25:18,17:21)

Nova KBM (trener Peter Filipič): Marguč 25, Smaka 24, Rogina 12, Maučec 11, Šujica 7, Kavčič 5

KPŠ (trener Sašo Kramberger): Novak I. 19, Ferme 15, Novak M. 10, Hrga 9, Šömen 8, Đalapa 6, Lončarič 5

Igralcem KPŠ je ustrezala slaba conska obramba bančnikov, tako so z lahkoto dobili prvo četrtino z 21:19. V 2. četrtini je NKBM prišla v “mož-moža” obrambo in naredila delni rezultat 13:0 in tako pobegnila nasprotniku.

Tudi v tretji četrtini se je prednost povečevala, zdelo se je, da je nasprotnik potolčen in tekma dobljena, a je prišlo do zapleta ob samem koncu. ko je igralec NKBM (Šujica), zaradi dvomljive sodniške odločitve le-tega spotaknil, ta pa ga je izključil.

Presenetljivo se je začela zadnja četrtina z šestimi prostimi meti in z žogo strani, KPŠjevci so zadeli trojko in znižali rezultat na sedem točk razlike. Po minuti odmora so domačini strnili svoje moči in z izkušeno igro tekmo mirno pripeljali do konca.  Čestitam nasprotniku za FAIR igro, ki je bila od začetka zelo zanimiva, na koncu pa je zaradi incidenta izgubila na tekmovalnosti in lepoti.

Tokrat ne moremo pohvaliti sodnikov, saj se mi zdi, da že od vsega začetka nista bila dorasla igri. Sodila sta povsem brez občutka za igro. Sodnik Pirtovšek je že na začetku tekme deloval zelo nerazpoloženo, vsako neodobravanje igralcev je vračal z zgožnjami s tehnično napako. Mislim, da so sodniki tudi zmotljivi in da lahko to tudi priznajo, ne pa da gledajo na igralce z veliko mero ignorance.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja