NKBM – KK Pragersko, 71 – 60

Kidričevo, 15.1.2013; Sodnika: Topolinjak, Pirtovšek N

NKBM – KK Pragersko Wave block,  71 : 60 (17:15, 17:13, 13:15, 24:17)

NKBM:  Marguč 16, Madžarac, Repina 7, Rogina, Šijanec 23, Smaka 16, Kaučič 1, Bilič 8

KK WAWE BLOCK Pragersko : Miklavčič, Weiksler 2, Ravnihar 12, Čelan, Leskovar, Šešerko 1, Drame 18, Borkovič 8, Prelog 5, Godec 5, Mohorko 9

Bankirji smo v torek  gostili aktualne prvake ekipo KK WAWE BLOCK Pragersko. Obe ekipi sta bila precej oslabljeni, saj sta pri NKBM manjkala Brumec in Brodnjak, pri ekipi iz Pragerska pa Kozar in Novak. Pri NKBM nas je malce skrbela kratka klop, vendar pa smo zato prvič v sezoni imeli v ekipi »Twin towers« v visokem Biliću in Repini. Na tribunah je tekmo spremljala naslednja zasedba…naši zvesti navijači ekipa Kidričevo, parklovi twiteraši in »skavti« iz Adecca;)

Tekmo so bolje začeli gostje iz Pragerskega, kjer je Mohorko že v začetku zadel 2 odprta meta za 2 točki in kasneje še trojko. Vendar so se bankirji zbrali in preko Šijanca (8 točk v tej četrtini) in Marguča uspeli vzpostaviti ravnovesje in končali 1.četrtino s košem prednosti.

V 2. četrtini se je razlika ves čas gibala nekje med 6 in 8 točk za bankirje. Obramba je bila dobra, »Twin towers«in Kaučič so dobro skakali in zapirali raketo, v napadu se je prebudil Smaka, ki se je do takrat že sprijaznil, da ta večer ne bo mogel igrat njemu ljube centerske igre :) Dosegel je 10 točk v tej četrtini, od tega 5 zadetih prostih metov. Pomemben posel so naredilibankirji s tem, ko so uspeli zaustaviti Ravniharja, ki je do polčasa dosegel za njega skromni 2 točki, in hkrati ni uspel razigrati soigralcev. Na sploh igra ekipi iz Pragerskega ni stekla. Polčas 34:28 za NKBM.

Drugi polčas smo začeli malce rezervirano, saj sta imela Šijanec in Repina težave z osebnimi. Pragerčani so v tem delu tekme začutili, da bodo morali spremeniti svojo igro, če želijo ostati v igri za zmago. Prebudil se je Ravnihar, postal agresivnejši v napadu, dosegel nekaj košev in poskušal razigrati soigralce. Tako so se ob zaključku 3.četrtine gostje pibližali na 4 točke zaostanka (47:43 za NKBM), kar je obetalo zanimivo končnico.

Sklepni del tekme so bankirji kljub, 4. osebnim napakam Šijanca in Repine, začeli agresivno tako v napadu  kot v obrambi. Po zadeti trojki Šijanca in Marguča se je razlika spet gibala nekje na »varnih« 10 točk razlike. Precej težav nam je pod obročem povzročal Drame, ki je v tem delu dosegel 10 točk, in držal priključek z bankirji. Nekje 4 min do konca so Pragerčani v preveliki želji, da se približajo bankirjem, prejeli tehnično napako, ki jo je NKBM kaznovala z dvema zadetima prostima metoma in povišali vodstvo na 64:55. Ko je že kazalo, da so gostje zlomljeni je ekipa NKBM po nepotrebnem izgubila nekaj žog in gostje so znova začutili priložnost. Minuta in pol do konca pri rezultatu 66:60 so Pragerčani zapravili napad ter naredili 2 osebni napaki nad Šijancem, ki jez mirno roko »rablja« zadel  tri proste mete terzapečatil usodo ekipi iz Pragerskega.

Ekipa NKBM (v sposojenih dresih picerija Nona-Lenart) s 5. zaporedno zmago tako potrjuje, da je še vedno 1. banka v ptujsko-štajerski regiji. Čestitke tudi borbenim gostom za fair-play igro (verjetno komaj čakate povratno tekmo…tako kot vse ostale ekipe;)

Naslednja tekma ekipo NKBM že čaka v torek proti favorizirani ekipi KK Addeco, kjer bo, podobno kot na preostalih srečanjih, vse drugo kot njihova zmaga presenečenje 😉

#4 Bankir

2 odzivov

  1. nejco pravi:

    Tekmo ste meli v torek,poročilo pa je prišlo v petek.to bo minus pika…

  2. crazysanta pravi:

    nejco, vidim da ob nekih cudnih urah pises? Pusti askarija. skoncentriraj se na koline in pa seveda na torkov “derbi”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja