Napovednik – 1. kolo

Težko pričakovan začetek je tukaj. Tekme 1. kola so lepo porazdeljene od srede do sobote, vsak dan dvojna izbira… in sledijo si v zanimivem ritmu (prva, druga, prva, druga liga)

LigaDatumUraEkipa 1RezultatEkipa 2
112.11.20.40Veseli Oblački76 : 45KK Rače
112.11.21.15MCA PRO Rams75 : 66KK Adecco MB
2B13.11.19.15TE ŠD Cirkovce66 : 36KK Ptujska Gora
2B13.11.19.50KK Pragersko91 : 71KK Črešnjevec
114.11.20.20KK Starše Čiro88 : 86KK Lenart
114.11.20.45ŠD Kidričevo73 : 84KK Ptuj
2A15.11.18.00KK Paloma:Bar Kaučič
2A15.11.20.00Adecco Oldstars:KK Starše

V sredo so na parketu prvoligaši. Čast otvoritve sezone pripada ekipama Veseli Oblački in KK Rače. Lani tretje uvrščena ekipa (Veseli Oblački = lanski NKBM) bo proti novincem favorit. Da bo zanimivost še večja, je novi dom bankirjev dvorana v Račah. Morda bo to dejstvo vzpodbudilo povratnike v prvo ligo, KK Rače.

Že sreda prinaša tudi derbi kroga med ekipama MCAPRO Rams – KK Adecco. Tekma je prestavljena vnaprej (iz sobote na sredo) zato ljubitelji košarke pozor. Nova je tudi lokacija domačih tekem ekipe MCAPRO Rams, Center Draš pod Pohorjem. Pogled na roster pravi, da je v obeh ekipah prišlo so nekaj igralskih sprememb. Komu se bodo prihodi in odhodi bolj poznali in kdo je v boljši formi v uvodu sezone? Forma je morda prav zaradi nastopanja v pokalu in veliko težkih tekem boljša na strani ekipe dvakratnih prvakov. Šlo bo predvsem za prestiž, drugih pomembnih odločitev prvi krog zagotovo še ne bo prinesel.

Četrtek bo v znamenju 2. lige. Odigrani bosta obe tekmi v skupini B. V Cirkovcah si bosta nasproti stala TED ŠD Cirkovce – ŠD Ptujska Gora. Tekma bo morda že pokazala  kakšen je domet ekipe Ptujska Gora, ki je v igralskem kadru naredila nekaj sprememb. Druga tekma bo na Pragerskem, KK Pragersko – KK Črešnjevec.  Zanimivo bo videti kako se bodo izkušeni Pragerčani zoperstavili hitrim gostom oz. obratno…

Petek je spet prvoligaški. V Kidričevem bo na sporedu zanimiv derbi ptujskega okoliša ŠD Kidričevo – KK Ptuj. Najbrž nas čaka lepa hitra košarka. V preteklih letih so domači prav v uvodu v sezono pustili preveč točk, da bi se lahko kasneje realno kosali za uvrstitev med prvo polovico. Morda bo tokrat drugače. Za KK Ptuj pa bo to krstni nastop v PARKL-u, čeprav pogled na igralski kader pove nekaj drugega. Izkušnje že imajo in znanje tudi. Ne bi si upal napovedovati favorita, “too close to call..”

V Staršah, kjer čast prve lige brani le še ekipa Čiro Starše prihaja v svoji prvi tekmi v tej konkurenci ekipa KK Lenart. Starše Čiro – KK Lenart. Še ena zanimiva tekma, a bi majhno prednost vseeno lahko pripisal domačim.

Za zaključek prvega tedna še sobotna 2. liga v skupini A. Debitantski nastop v PARKL bo doma doživela ekipa Palome. V goste in na dolgo pot prihaja ekipa Bar Kaučič. Druga sobotna tekma bo v mariborski dvorani 2. gimnazije. KK Adecco Oldstars – KK Starše. Morda bo to tista prava “drugoligaška uživancija” 1. kroga.

In vaše napovedi?

 

3 odzivov

 1. Stanislav pravi:

  Hmm…zanimivo kolo. Da se grem malo Nostradamusa vnaprej:
  Veseli Oblački : KK Rače -> Veseli Oblački +12
  MCA PRO Rams : KK Adecco MB -> Če bo popolna ekipa MCA, pol zmaga za +2
  TE ŠD Cirkovce : KK Ptujska Gora -> Pt.Gora oma letos zanimivo ekipo. +10 za njih
  KK Pragersko : KK Črešnjevec -> zna biti to najbolj “rutinirana” tekma, pa brez zamere Rok 😉 +15
  KK Starše Čiro : KK Lenart -> tu sem kar neodločen ampak dajem prednost Čirotu za +7
  ŠD Kidričevo : KK Ptuj -> sem gledal 3 tekme od KK-ja. Če so v polni postavi, znajo biti trn v peti. Ker je tekma v petek, so študentje doma. Tako da +10 za KK
  KK Paloma : Bar Kaučič -> Ne poznam še ekipe Paloma, zatorej +10 Kaučič
  Adecco Oldstars : KK Starše -> po podaljšku zmaga Oldičev zaradi daljše klopi 😉 +3

 2. bostjan pravi:

  Da ne boš edini, moje napovedi…
  Veseli Oblački : KK Rače -> Veseli Oblački zmagajo, a če bodo preveč veseli in manj resni ne bo ravno velike razlike :)
  MCA PRO Rams : KK Adecco MB -> Adecco je v boljši formi, ker je igral celo serijo pripravljalnih…. Adecco za 6
  TE ŠD Cirkovce : KK Ptujska Gora -> Cirkovce so lani del sezone odigrale zelo dobro, recimo da bo to dovolj za zmago nad PTG pri Majšperku 😉
  KK Pragersko : KK Črešnjevec -> za malo Pragersko, če ima Črešnjevec že popolno bekovsko linijo pol zna bit še kako veliko presenečenje. Napoved ostaja PRagersko .
  KK Starše Čiro : KK Lenart -> mladi so se lani veliko naučili, Čiro za +6
  ŠD Kidričevo : KK Ptuj -> najbolj težka napoved, tisti ki jim bolj šlo bodo zmagali… KK Ptuj recimo, ker Kidričevo slabo odpira sezone.
  KK Paloma : Bar Kaučič -> Paloma doma v prvi tekmi PARKL-a. Dovolj velika motivacija in želja, zmaga Palome za +10 (najmanj)
  Adecco Oldstars : KK Starše -> Oldstars za + 12 (Čas je že, da enkrat dobro odprejo sezono 😉

  Če sem prav preštel, sem tri napovedi kontriral šefu :)

 3. Stanislav pravi:

  Eno borbo sem dobil, vojne pa še ne! 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja