Napoved 3. kroga lige PARKL

PARKL-LOGO-CELOTEN-transparent-2-e1449839385812Napoved 3. kroga lige PARKL VZAJEMNA

Po 2. odigranem kolu, kjer smo lahko videli zelo zanimive tekme, predvsem med Adecco Oldstars : KŠ Miklavž, kjer so novinci pokazali zelo všečno in borbeno igro ter do zadnje minute iskali priključek in zmago nad izkušenimi Oldiči. V 2. krogu smo imeli kar dve PRESTAVLJENI tekmi, med ŠD Kidričevem ter KK Staršem in MB Vikingi ter KK Beltinci. Rezultate ostalih tekem, si lahko pogledate na PARKL strani (https://parkl.si/).  

Pod okriljem TEKMA KROGA smo izbrali dve tekmi in povprašali ključne akterje kaj pričakujejo od same tekme in napovedi za samo tekmo.

  1. liga PARKL

V 1. ligi  PARKL se bosta srečala stara znanca in rivala zadnjih par sezon Rams ter KK Adecco. Najprej nekaj statistike iz zanimive košarkarske zgodovine obeh ekip. Zadnja zmaga KK Adecca ima že kar dolgo brado. Zgodilo se je 12.1. 2017. Adecco je takrat slavil z 78:69. V drugem delu iste sezone, je bila boljša ekipa Rams-a. Na koncu ekipama ni uspel velik met in so prvenstvo osvojili MB Vikingi. Od že omenjene zmage Adeccovcev do danes, so bila odigrana 4 srečanja, vključno z finalom lanskega prvenstva. Vse je dobila ekipa Rams-a, ki je dominirala lansko sezono. Zanimiva je celotna statistika od sezone 2011/12, ko je ekipa Adecco vstopila v 1. ligo PARKL. Odigranih je bilo 18 uradnih tekem med ekipa in vsaka ima 9 zmag in 9 porazov v medsebojnih tekmah. Od tega so zadnja štiri srečanja, kot je že povedano, pripadla ekipi Ramsa. Med ekipama so bila odigrana tri velika finala. Ekipa Adecco je dobila 2, Rams pa lanskega. Odigrano je bilo eno polfinale med ekipama in ta je na F4 na Ptuju pripadel ekipi Adecco. Prav tako je Adecco v svojo korist odločil finale prvega odigranega pokala Parkl. V samem prvenstvu ima ekipa Rams boljši score. 

Napoved pred tekmo:

Težko je bilo kaj napovedat, saj smo se pred prvem krogu proti ŠD Kidričevem nekateri igralci prvič dobili in prvič žogo imeli v rokah po finalu v sezoni 2017/2018. Drugo tekmo proti KK Starše Čiro smo pokazali boljšo igro, vendar to še vedno ni na nivoju prejšnje sezone. Verjame pa, da bomo proti Adeccotu dali vse od sebe in pokazali všečno in borbeno igro, tako da vsi ljubitelji vabljeni! (Bogdan Simič igralec in predstavnik Rams-a)

Kar se tiče tekme v novi sezoni, jo Adecco-vci komaj čakamo. Stari rivali na igrišču, prijatelji ob igrišču in napete tekme med ekipama so tisti dejavniki, ki tekmo označujejo za derbi. Derbi si želimo zmagat in poskušali bomo negativno serijo 4 porazov spremeniti v petek. Ekipa je dobro štartala v prvenstvo in na tekmo se bomo dobro pripravili. Glede na dan (petek) verjamemo v dober obisk na 2. gimnaziji. Zagotovo bo tekma težka in trda. Ne pričakujem velike razlike v korist nobene od ekip. Zanimivo bo. (Damir Batisti, predstavnik KK Adeco)

Preostale tekem 2. korga 1. PARKL LIge Datum
Rams : KK Adecco 23.11.2018 ob 18:00 h 2. gimnazija Maribor
KK Starše : KK Ruše 23.11.2018 ob 20:20 h OŠ Starše
KK Beltinci : ŠD Kidričevo 24.11.2018 ob 20:20 h OŠ 1, Murska Sobota
MB Vikingi : KK Starše Čiro 24.11.2018 ob 20:20 h SŠ Gams

V 2. liga PARKL nas čaka zelo zanimiva tekam med KD NONA Sobota : ŠD Ptujska Gora,  soboto 24.11.2018 ob 16:00h na OŠ1 Murska Sobota.

Napoved pred tekmo:

Osebno težko karkoli napovedujem, saj ekip v ligi kot novinci, ne poznamo najbolje. Razen Sladkega Vrha, so nam ostale ekipe skoraj popolna neznanka. Zadovoljni smo z zmago v 1.krogu in verjamemo, da lahko to serijo tudi podaljšamo. Vemo kdo smo, kaj smo, predvsem pa kakšni so naši cilji in želje. Kljub temu vsakega nasprotnika v ligi jemljemo maksimalno resno s 100% pristopom. Mi se v tem trenutku moramo prilagoditi predvsem na nov sistem lige, sodniškega kriterija itd. Skratka, v prvem delu imamo 6 tekem in vsaka bo za nas pomembna v tem procesu privajanja na ligo PARKL. Verjamemo, da je to neka povsem druga ekipa Ptujske gore izpred nekaj sezon ko smo se pomerili v pokalu, kot lanski prvoligaš pa imajo ambicije verjetno podobne našim in krojiti vrh 2.lige PARKL. Obeta se zanimiva in napeta tekma na OŠ3 v Murski Soboti. Seveda vse ljubitelje košarke vabimo da si le to ogledajo v živo. (Tomaž Dundek, predstavnik in trener KD NONA Sobota)

Gorčani smo po izpadu iz prve lige PARKL to sezono ponovno med starimi znanci iz druge lige, kar pa ne moremo trditi za prihodnje nasprotnike iz Murske Sobote. Njihovih tekem v našem pokalnem tekmovanju nismo spremljali, tako da si njihovo moč predstavljamo na podlagi tekem odigranih z Beltincimi. Vsekakor bomo igrali na zmago in se že veselimo gostovanja v Prekmurju.(Gregor Vedlin, ŠD Ptujska Gora) 

Preostale tekem 2. korga 2. PARKL LIge Datum
KK Dornava : Adecco Oldstars 23.11.2018 ob 18:30 h Dornava
KD NONA Sobota : ŠD Ptujska Gora 24.11.2018 ob 16:00 h OŠ1, Murska SObota
KK Sladki Vrh : KK haloze 24.11.2018 ob 17:00 h OŠ Sladki Vrh

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja