Napeta tekma v Cirkovcah

TED ŠD Cirkovce : KK Pragersko 65 : 67 (18:20, 15:8, 14:16, 18:23)

TED ŠD Cirkovce: Holc 21, Rojko 16, Majal 12, Drevenšek 7, Berič 5, Jagarinec 2, Pihler 2, Korez, Ladič.
Trener: Frengež
KK Pragersko: Ravnihar 26, Godec 14, Kozar 13, Šalamun 6, Jeršič 4, Rojko 4, Žunko, Weiksler, Prelog, Miklavčič, Čelan.
Trener: Borkovič

Sodnika. Kereži, Močnik.
Kraj: Dvorana OŠ Cirkovce

Cirkovčani so na derbiju želeli ohraniti domač parket kot neosvojljivo trdnjavo, kar pa je bil račun brez krčmarja.

Pragerčani so pokazali že na začetku, kljub temu da so v drugi ligi in s praktično isto zasedbo kot so osvajali kanto za kanto v ligi Parkl, želja po zmagah v njih še ni ugasnila.

Prvo četrtino so začeli silovito in že v 5. minuti prisilili domače v minuto odmora. To je pomagalo, saj so domači vzpostavili ravnotežje in na odmor odšli z dvema košema zaostanka.

Drugo četrtino so gostje začeli z povsem novo peterko, kar pa so Cirkovčani izkoristili v svoj prid in povedli ter dobili polčas za 5 točk. Tudi v tretji četrtini so domači še zadržali prednost treh točk kljub razpoloženima Ravniharju in Godcu.

V zadnji četrtini je gostom po tehnični napaki uspel preobrat, saj so domači izpeljali nekaj nervoznih napadov, ki jih niso uspešno zaključili. Kljub vodstvu ajznponarjev za 5 v zadnji minuti pa so domači imeli priložnost za vsaj podaljšek. Po trojki Holca so 4 sekunde do konca znižali le na dve točki zaostanka. Pragerčani so nato slabo podali izpod koša, vendar nezbrani domačini niso našli poti do obroča.

10 odzivov

 1. veteran pravi:

  Z GG je bilo zmeraj užitek igrat. Tudi zdaj, ko so že malo v letih. Tako, da se že veselimo povratne tekme.
  Hvala za odlično pogostitev po tekmi. Lepo poročilo, le ena napaka se je prikradla. Ne igra praktično ista ekipa kot lani. Letošnja je precej nižja in lažja.

 2. srna pravi:

  Tako je! Odlična tekma in še boljši tretji polčas! To so merila, ki bi nam morala biti iziv. 😉

 3. Sanje pravi:

  Praktično ista zasedba??? Še pred kratkim smo imeli 5 centrov (Godec, Drame, Leskovar, Mohorko in Novak). Ostal je le eden!!

  • srna pravi:

   Pa še to nešolan center! 😀

  • Gregor Medved pravi:

   No, glede na to kar sem gledal v prejsnjih sezonah so nosilci ostali. Godec, Kozar, Ravnihar, Šalamun, legendarna Jeršič in Čelan, nenazadnje mislim da tudi Borkovič še ni rekel zadnje na parketu. Po igralnih minutah pa drži da sem pozabil predvsem na duo Drame in Leskovar.

 4. C#10 pravi:

  Pa še kazen 10 EUR smo ekipa dobili, ker ni bilo poslanega poročila pravočasno. Čiro, nisi osamljen. Si kdo malo šteje koliko kazni so že razdelili letos in se kdo vpraša kam ta denar gre? Sam bom plačal pred naslednjo tekmo tudi osebno 10 EUR (so mi gospoda dali tehnično), vendar absolutno pričakujem potrdilo o plačilu s strani PARKL društva. Nič več ne gre danes iz levega v desni žep. Če želite neki “rekreacijski” red med in po tekmi, pa se držite pravil tudi pri pobiranju denarja iz žepov igralcev.

  • dLOOKman pravi:

   Potrebno bo razmisliti tudi o sankcijah vodstvu (vodji, vodjem, ?… ) lige. Marsikatero TN bi si že zaslužil(i) v letošnji sezoni… da se o lanski sploh ne menimo.

 5. C#10 pravi:

  veteran, od GG smo ostali še samo 4, pa še to sta dva bila “pritepenca” proti koncu “nepozabne ere”.
  Srna, kašen igrač bi to lahko bil, če bi bil “primerno” šolan? :) Tretja PARKL liga, ha?
  Dobra tekma, malo vroče krvi in besednih dvobojev (fizično več tak nismo sposobni nekih presežkov), pa brez zamere. Še se bomo srečali…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja