Nič več oblačno v Kidričevem

ŠD KIDRIČEVO 59 : 56 Veseli oblački

ŠDK : Turk D, Turk S, Vujinovič M 14, Vujinovič D, Drevenšek 1, Bek 12, Mesarič 20, Dovečar, Novak 11, Sevšek 1 ;
Veseli oblački : Premuž 2 , Bujagič 1, Ribič 12, Pahljina 2, Kolmanič 3, Repina 2, Pantelič 2, Kaučič, Šulek, Marguč 10, Smaka 22;

Kidričevo 28.11.2014
Sodnika : Fajt, Pirtovšek ;
Gledalcev 20+

Že 3. kolo zapored smo Kidričani imeli privilegij domačina in s tem, jasno da, prednost domače dvorane. Kot je za letošnjo sezono to že tradicija, nas ob očitno ugodni uri srečanja ( 20.45), pride bodrit lepo število gledalcev za PARKL razmere.

Pred samim srečanje smo se v obeh moštvih še kako zavedali pomembnosti zmage nad nasprotnikom. Tako je bil vstop v srečanje resen z obeh strani, obramba trda in čvrsta kot se spodobi.

Tempo je bil za nas štarterje ubijalski, s prve roke lahko zatrdim, če pokrivaš Marguča, pazi se dveh ali treh blokad brez žoge in iztegnjenih komolcev, seveda vse v mejah normale in pravil igre.

Ves 1. polčas smo bili na razdalji dveh do treh točk, pa izenačenje, borba za vsako žogo. Ni bilo prostora za veliko napak, vsak skok za žogo je bil tist tapravi, žoga ni sama padla v roke.

Tempo smo »nabijali« eni in drugi. Pri gostih je Ribič lepo razigraval soigralce, Smaka dobival dvoboje pod košem, dolžna mu nista ostala niti naš Mesko in Miloš na domači napadalni polovici.

Mitjove besede ob polčasu, ki so merile na naše dolge obraze uperjene v tla, so očitno  zalegle, o tem pa malo kasneje. Še dobro da je naš kapetan tisti, ki vidi, kdaj se nam sistem ruši in nas zmoralizira, ko je to najbolj potrebno!

Veseli oblački torej rezultatsko odlično ob polčasu +7 !

Nov dogovor ob polčasu, nov plan, podobno kot na prejšnji tekmi. Alpi, ki mu vsi skupaj želimo, da se čim hitreje tudi v dresu vrne v našo postavo, pripomni besedo ali dve, stisk roke in že znan njegov »ajmo pubeci, mamo jih« nas povedejo v drug polčas. Trener Lenart Jordan, kot v slogu svojega priimka izmisli zmagovalno taktiko za nadaljevanje srečanja.

Odloči se za CONO ! Samo Turk je močno pritisnil desno zgoraj, oblački zgubijo žogo ali dve, do konca četrtine smo že skupaj, ob vstopu v zadnji del igre že vodimo.

Zadnja četrtina pa hja … saj letos ne znamo drugače, vsaj do zdaj ne. Na tesno ! Kar napeto je bilo, malenkost smo se oddaljili na prednost treh napadov, pa Smaka zadane trojko, v naslednjem napadu pokasiramo še eno ! Time out ! Par nespametnih potez z naše strani, nov time out ! V vseh približevanjih in izenačeni tekmi, smo mi Kidričani imeli to srečo, da so nas Veseli oblački na koncu vendarle predolgo lovili in je zmanjkalo toliko moči, da bi dosegli končni preobrat.

Izredno fer tekma, kjer se do konca ni vedelo, kdo bo potegnil krajšo. Tako se Kidričani veselimo druge zaporedne zmage, medtem ko Veseli oblački nadaljujejo z vedenjem, da bi tokrat lahko izvlekli več.

Še kak igralec več v rotaciji, boje rečeno v učinkovitosti na parketu, pa bi tehnica lahko prevesila v drugo smer.

V vsakem primeru čestitke gostom in jasno je, da bodo še zmagovali !

Hvala publiki, hvala sodnikoma, delo odlično opravljeno.

Do naslednjič pa PARKL pozdrav vsem !

Gregor S

P.S. Bi dodal še rezultate med četrtinami, pa je zapisnik v elektronski obliki nekoliko zamegljen, ali pa je to le rezultat proslavljanja v Atili, presodite sami.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja