Majšperk – Adecco Oldstars, 85 – 47

Majšperk, 15. 2. 2013;

Sodnika: Vute, Ledinek;

ŠD Majšperk – KK Adecco Oldstars, 85 : 47 (13:12, 29:8, 18:16, 25:11)

ŠD Majšperk: Vuk 7, Jazbec 24, Ovčar 11, Čelan 10, Korez 12, Galun 21;

Adecco Oldstars: Zemljič 6, Kaučič 16, Topolinjak 6, Battisti, Kraševec, Antonič, Bunta 4, Krebelj 7, Zupančič, Šketa 6, Radej 2;

Gostovanje Adecco Oldstarsov je bilo v Majšperku že prav težko pričakovano.  Gostje so namreč v decembru zadali prvi (nesrečni) poraz ekipi Majšperka. Od takrat dalje je Majšperk zabeležil le še eno zmago (res, da tisto najpomembnejo v lokalnem derbiju)

Žal je bil pogled na domačo polovico igrišča pred tekmo tisti klasični v zadnjem času –ogrevalo se je 6 igralcev, to pa je vseeno boljše kot 5, koliko se jih je zbralo pretekli teden v Račah. In bolje je potekala tudi tekma.

V uvodu tekme sta obe ekipi potrebovali nekaj časa, da sta stekla napada. Prvzaprav v 1. četrtini nista. Pri domačih dva koša iz igre in še ta pod obročem, ter 9 točk iz prostih metov. Gostje so bili nekoliko uspešnejši iz igre, zadeli tudi prvo trojko(Topolinjak). Vse skupaj na koncu ni bilo dovolj, da bi dobili 1. četrtino. 13:12 za domače je kazal semafor.

Pred nadaljevanjem so imeli oboji svojo računico. Gostje so verjeli, da se lahko z nekaj boljšo igro odlepijo, domači pa, da tako slabo več ne more iti. Prav so imeli domači. Natančnost domačih se je povečala, cona je delovala,  gostje so začeli izgubljati nepotrebne žoge in domača ekipa je vzela ponujeno.  Domači so bili uspešni iz nekaj protinapadov, zadeli tudi nekaj trojk. Pod košem pa so gostje že tako od začetka imeli največ težav. Domačini so s pridom uporabili še vse odbite žoge, ki so si jih priskakali ali pa so jim včasih (vsaj tako je izgledalo) tudi padle v roke.

Vmes se je končala 2. četrtina z rezultatom 29:8, ki je praktično že dala zmagovalca tekme. 22 točk je v drugem polčasu pač težko nadoknaditi.  V 3. četrtini se je sicer že zdelo, da se lahko stvari odpeljejo v drugo smer, ko je začel svojo mini serijo  Kaučič.  Na srečo domačih je bila serija res kratka in večjega vpliva na rezultat ni imela. Tudi conska postavitev gostov ni prestrašila domače ekipe.  Pred zadnjo četrtino je znašala prednost Majšperka 24 točk, najkasneje takrat je bilo obema ekipama jasno, da bo zadnja četrina le za kozmetične popravke in statistiko.

Nekaj minut pred koncem je sicer domačim zmanjkalo menjav zaradi pete osebne napake enega izmed igralcev, a bilo je prepozno da bi to kaj spremenilo dogajanje na igrišču.  Ko ti gre pač vzameš kar se ti ponuja in na koncu so domači še precej povečali razliko. Končni rezultat 85:47 niti ni pomemben. Račun s prve tekme je poravnan.

Vseeno čestitke gostom. 11 igralcev (vseeno smo pogrešali »našega« Grgeta), prav vzgleden športni pristop na tekmi in tudi po njej. Tudi za obisk naše domače Picerije Špajza jih moramo pohvaliti. Sam pa se jim zahvaljujem tudi za pivo :) in se že veselim zaključnega turnirja za katerega verjamem, da bo odlično organiziran.

BL

1 odziv

  1. Battisti pravi:

    He he he ..tekma je bila pravi auuuuchhhh za nas. Kr nekaj…no, pa saj bo. Kaj je ze rekel oni lik Martin ‘od topova’ v oni klasiki..’Bitka na Neretvi’?? Nekako takole..bit ce jos ratova i bit ce jos topova. Prevedeno..se vidimo v Majsperku..se kdaj, enkrat, spet..nekje :) juhej za basket in Spajzo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja