KPŠ – Pragersko, 75 – 66

KPŠ – KK Pragersko Wave block                                75 : 66 (24:18, 15:15, 13:17, 23:16)

KPŠ: Rus 8, Ferme M. 16, Pantzakis, Hrga, Kramberger, Koprivc 8, Sajko 13, Horvat 9, Kanlič 5, Novak I. 11, Novak M. 2, Šömen 2.

KK Pragersko Wave Block: Čelan, Miklavčič, Ravnihar 22, Žunko 1, Leskovar 12, Šešerko 6, Borkovič 10, Godec 10, Mohorko 5.

9.3.2013 ob 14:30 uri se je v Gimnaziji Ptuj začela predzadnja tekma rednega dela. Za člane domače ekipe pa je to bila tudi ključna tekma za morebiten pohod na Final 4 oziroma še pomembneje, za podaljšanje sezone Parkl vsaj še za dve dobri tekmi.

Domači smo zato v tekmo krenili odločno, gostje, ki so trdno zasidrani na drugem mestu lestvice, pa morda tudi zato nekoliko počasneje. Ni trajalo dolgo, ko so tudi oni segreli »motorje« in tako skoraj ujeli priključek ob koncu prve četrtine. V drugi četrtini se nobena od ekip ni uspela »odlepiti«.

Premor ob polčasu so boljše izkoristili borbeni gostje, saj so se v tretjo četrtino vrnili »na polno«. Pohvaliti je potrebno predvsem njihove hitre podaje znotraj rakete, preko katerih so vedno znova grozili prednosti domačih. Tako so se približali na samo točko zaostanka, na kar smo se odzvali domači in vrnili z enako mero v zadnji četrtini. Tako bi lahko zaključili, da se je tekma končala z razliko, kot je bila ustvarjena že v prvi četrtini. Če bi to vedeli že takrat .. 😉

Toliko o kronologiji tekme.

Dogodki, ki so morda bolj zanimivi in jih ob tem velja izpostaviti je prva tehnična napaka domače ekipe (neimenovani član) ter dober skok tako v napadu kot v obrambi. Nasprotna ekipa se je izkazala predvsem z agresivno obrambo, ki nam je nemalo težav povzročala že pri samem prenosu žoge, še posebej pa pri podajah v raketo, kar je botrovalo velikemu številu izgubljenih žog domače ekipe. Tukaj nam je prav prišel Novak M., ki je, če je bilo potrebno zadel tudi iz nemogočega položaja ob izteku napada in sniper Koprivc, ki pa je levji delež prispeval predvsem v obrambi. V zadnji četrtini, ko je met bil že na »psu«, pa je consko postavitev razbijal vedno nevarni Sajko.

Gostom čestitke za prikazano mero borbenosti in veliko uspeha na zaključnem turnirju Parkl!

1 odziv

  1. veteran pravi:

    Če je pa to bilo za tehnično ?! Potem bi kakšna ekipa iz okolice MB morala vsako tekmo dobiti 10 tehničnih. Ali pa mi 5.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja