Ko legende ne morejo izgubiti

Legende PARKL – Sodniki lige PARKL (70 – 57)

12 : 11, 22 : 12, 10 : 22, 24 : 12

Lenart. 16.4.2016

Sodnika: Senekovič, Šket

Že nekaj let se pogovarjamo, da bi bilo zanimivo enkrat odigrati tekmo med predstavniki ekip ter sodniki naše lige. Nekateri igralci so si zelo želeli te tekme. Malo manj iz tekmovalnega naboja, malo več po tistem “milo za žajfo” 😀 . A ve se, da igranje na tej tekmi privilegij. Vsak ne more. Lahko pa marsikdo, ki pa ni hotel ali pa si je premislil v zadnjem trenutku. Obveznosti gor ali dol, nekatere legende smo se odločile, da moramo kljub manjku klopi, odigrati častno in seveda zmagovalno. Sodniki so imeli pa tudi svojo računico. Sprva smo mislile legende, da jih ne bo toliko. Na začetku je kazalo tako. Potem se je teh “črnih” (upam, da ne bo kakšne disciplinske kazni zaradi uporabe te besede 😉 ) kar nabralo. Polna klop jih je bila! Pa še lepo majice so si dali delati itd. Izgledali so bolj pripravljeni, bolj napaljeni. Naša ekipa se je začela segrevati komaj 5min pred tekmo! Ko si pogledal na drugo stran, njihovo segrevanje…in ko vidim PRVIČ v življenju, da teče pot po čelu Juhartu…pol veš…

Ajde, legende se vsedemo, kapetan pove, da je vrag vzel šalo! Cela liga bi nas zaje*avala, če to tekmo izgubimo. Tak, da pravilo številka 1 – tekmo zmagamo. Želja številka 2 – da z zmago, drugo leto sodniki sodijo za 5€ manj 😉 . No, to je letelo predvsem z moje strani. Kar hitro sta se tej želji pridružila Čelan in Čiro. Sodniki so se samo kislo smejali 😛 .

Ajde, da vpišemo prvi peterki in kdo je vse sedel.

Za legende smo v prvi peterki začeli: komisar (cap), Čiro, Alpi, Čelan in Mesko. Klop so greli Ciglar Primož, Jurančič Igor ter Gajštov Rok.

Sodniška peterka: delegator Močnik (cap), Kereži, Pirta N, Leskovar ter Marinovič. Klop so greli Pirtovšek M, Sok, Juhart, Zdravkovič in Germadnik.

Prva četrtina se je začela segrevnaju primerno. Sodniki povedli za 4-6 točk, mi pa na nuli. Neki mimo meti samo. Končno kapetan legend enkrat lepo vleti v prazen prostor, Alpi lepo poda…videti je bilo kot lepa akcija, z lepim polaganjem…a od nikogar ga treba, vleti kapetan sodnikov, sam delegat, in stisne domačemu kapetanu, samemu komisarju, res eno lepooo banano. To se ne dela!!! To je vse zdaj zabeleženo in pri pogajanju za sezono 2016/17 – ZAGOTOVO ne bo pozabljeno 😉 . Pa še Kereži se je odločil, da se bo preizkusil v čiščenju parketa oziroma odstranjevanju ostankov banane. Ja ja…le delajmo se norca…bomo videli, koliko bosta sodila drugo leto 😀 😀 . Da ne bo kdo drug še kakšne “ostanke” pobiral drugo leto! 😀

Naša igra je predvsem bazirala na skoku, sodniška na metu iz razdalje. Kar se nam je delno obrestovalo v prvi četrtini. Več točk smo dosegli iz prostih metov, kot iz igre (7 zadetih prostih metov, 3 mete za dve točki). Na drugi strani je Kereži nakazal, da zna to biti “njegov dan”. Zadel je prvo trojko (od šestih) in začuda tudi Pirtovšek Mario! V tej četrtini je bila dobro usklajena bratska naveza Drag…mislim Pirtovšek. Skupaj sta dosegla 6 točk od skupnih 11 v tej četrtini. Še dobro, da niso vodili statistike, ker bi mogoče igrala več skupaj. Saj sta – ampak premalo :P. Voda na naš mlin. Tako, se je ta četrtina končala z rezultatom 12 : 11.

No, pred drug četrtino smo se na klopi zmenili dve stvari. Čiro dobiva skoke, mi kontre oziroma naredimo varno razliko pred polčasom. In smo se tega držali. Vpisali smo se vsi med strelce razen Gajštovega Roka ter Jurančiča (ki je verjetno čutil pritisk iz občinstva, ker je to le njegov domač teren 😛 ). Pri sodnikih pa so bili samo trije strelci. Brata Pirtovšek s 4 točkami, ter Kereži z 8 točkami. Torej smo šli na polčas s kar zadovoljivo razliko + 13. Polčas: 36 : 23.

Polčas je tu. Mi sedimo, debatiramo, analiziramo, pijemo. Sodniki se segrevajo. “Pa od kod jim toliko volje, če so pa že izgubili” – si mislim. A nekak se oni niso strinjali s tem. Taktika je bila, da si prva peterka malo spočije in da igrajo celo četrtino menjave. Sedeli so kapetan, Mesko ter malo Čiro, malo Primož. Gajštu se je poznalo, da je bil utrujen še od prejšnjega dne in je res kooomaj odigral celo četrtino. Saj ne, da je izgubil 3-4 žoge zaporedoma ampak to nismo šteli :P. Sodniki so v minuti dve zmanjšali razliko in kapetan je bil prisiljen, da je vzel prvo minuto odmora na tekmi, takoj na začetku 3.četrtine. Tam….po 2.min igre. Lepo dečki se vsedemo, zadihamo…vemo, kje so napake. Lepo nazaj na igrišče in jih več ne počnemo. To smo se vse strinjali na klopi. A ne vem, kje se je potem ta misel izgubila takoj po vstopu na igrišče. Kot, da ne bi vzeli minute odmora. Sodniki so metali, skakali, zadevali…mi smo metali samo 😛 . Zadeli smo 10 košev, sodniki pa kar 22. In sodniki so šli v zadnjo četrtino z plus 1!  V tej četrtini se je nametal Močnik, ki je dal vseh svojih 9 točk v tekmi.

Ok, vrag je vzel šalo. Prva peterka nazaj v igro! Cilj je jasen. Kako do njega – enako. Čiro in Mesko zapreta koš, Alpi, jaz in Primož – kontre, hitra igra. V tej četrtini pa se je odprlo Alpiju. V tej četrtini je dal 13 točk od skupnih 24. Mesko 6 od 10. Takoj smo sodnikom dali vedeti, da je to to. Zmenili smo se, da zunanja liniji pokriva Kerežija in Močnika. Pirtovšek brothers ni bilo na igrišču in to je pomenilo nevarnost manj. In dobro nam je šlo. Stopili smo skupaj v pravem trenutku in pokazali, da ni bilo dvoma o zmagovalcu te tekme že od prve minute. Res smo imeli nekaj črnih minut ampak te so bile zgolj za občinstvo 😉 Mi smo vedeli, da legende ne morejo izgubiti. Močnik nula, Kerežiju nekak rata zadeti še dve trici, Pirtovšek Brothers vsaki po 2 točki. Premalo za legende. Tako smo legende zadnjo četrtino zmagali. Končni rezultat je bil na koncu 70 : 57.

Čestital bi sodnikom za igro in za izgled. Naši ekipi pa, da se je zbrala in odigrala to tekmo in ubranila čast lige. In skoraj sem pozabil – g.Čelanu, da je posodil drese (bojda veteranske…upam, da noče kaj povedati med vrsticami 😛 ).

Do naslednjič, lep pozdrav,

SC

Legende

1 odziv

  1. veteran pravi:

    Veteranski so bili zato, da smo bili počasnejši.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja