KK Rače – ŠD Majšperk, 68 – 65

Rače, 6.2.201; Sodnika : Pirtovšek, Fajt

KK Rače: ŠD Majšperk  68:65 (19:8, 9:16, 17:28, 23:13)

KK Rače: Štumberger 11, Repec 22, Lukman, Gradišnik 5, Meglič M. 3, Meglič B. 13, Fingušt 4, Bobnarič 7, Hameršak 3

ŠD Majšperk: Zupanič 17, Vuk 10, Smolej, Ovčar 13, Čelan 8, Galun 11

Uff. Na knap je šlo.

Tokrat je bilo skoraj enako sodnikov kot nasprotnikov 😉 . Prijavljeno jih je bilo 6, igralo jih je 5, tekmo so končalli 4. Na drugi strani prav tako nepopolna ekipa Rač, a vendarle nekoliko daljša klop.

Pričakovali smo utrujenost stalne peterke, a v imenu celotne naše ekipe moram čestitati ekipi Majšperka na izjemni vztrajnosti, borbenosti in homogenosti včerajšnjih akterjev.

Pred tekmo gotovo nismo veljali za favorita ( vsaj sodeč po prvem gostovanju pri njih), a pogled na parket pred žvižgom Pirtovška in Fajta, je tehtnico obračal v našo korist.

Začelo se je borbeno na obeh straneh, nekaj zgrešenih metov, malo tipanja, cona pri gostih (ki smo se je letos na vseh tekmah že nekako navadili). 16:5 je napovedoval lažje nadaljevanje, a gostje se s tem niso strinjali. Brez popuščanja v coni, ki nam ni povzročala preveč težav; žal pa met ni in ni stekel. Če bi beležili statistiko, bi bila prav porazna. K sreči pa je skok ponovno bil naš. 1. 1/4 se je končala z 11 pikami prednosti, ki pa so jo v 2. četrtini gostje skoraj izničili. Žoga ni šla skozi obroč, pa da jo j…..

Odmor je gostom prišel bolj prav, želja in možnost po zmagi pa jih je pognala po igrišču in pri 33 je prišlo do izenačenja. Pa do njihovega vodstva. Pa celo do razlike +11 za majšperčane.

Domači smo res menjavali po načelu vsi igramo ( saj smo še v rekreacijski ligi, mar ne? ), gostje pa dalje v preži in coni. Seveda se je pri napadalnih akcijah pričela pojavljati utrujenost, a kaj ko to ni ostalo kaznovano.

6 minut do konca smo pričeli z zniževanjem rezultata. Najprej na 6, potem pa do konca po načelu vse ali nič. To je botrovalo tudi večjemu številu prekrškov v tem delu in 130 sek do konca nas je na igrišču ostalo 9. Galun je moral sesti ( še kdo bi lahko, a so vsi razen odličnega Zupaniča ostali pri 4 dosojenih faulih).

Domač presing je prevesil rezultat v našo korist in na koncu zelo željena zmaga domačinov za 3 pike.

Gostje so čez celotno tekmo igrali izjemno obrambo ( upam, da vas danes vse boli :)  ), v napadu pa nam vsilili svojo počasno igro, kar nas je dobro vrglo iz ritma in na to bomo v prihodnje bolj pozorni, da se nam ne bo več dogajalo.

Zdaj že kar razširjeno komentiranje sodniškega dela vam tokrat ne bo dalo zadoščenja po obiranju kosti, ker sta sodnika dobro in fer odsodila tekmo ( skupno druženje po tekmi pa verjetno tudi ne bo zanimalo KPK ).

spisal: Lukman

PS: Hvala @CiglarStanislav za obisk in twite.

3 odzivov

 1. LiMuBai pravi:

  A bom moral spet jaz napisati na kratko? 😀
  In spet lahko zapišem…tako kot sem napisal na twiterju 😉

  43sekund pred začetkom zadnje četrtine, je LiMuBai izrekel nekako takole:
  “Rače bodo zmagale, ker bo igralcev zmanjkalo Majšperku!” In lej ga zlomka..3dobre 3min pred koncem zadnje četrtine se je ravno to zgodilo, Galun out.
  Potem pa je šlo po mojih napovedih. Presing po celem igrišču, skoki v napadu, prestrežena žoga – razlika rasla.
  Brez zamere Lukman ampak, če bi Majšperk imel še enega igrača – bi še vedno stavil na vas, ampak bib ilo guuuusto! =)

 2. bostjan pravi:

  Sploh ne dvomim, da bo dLOOKman napisal super poročilo! Prav fino je, da se potrdi poslati strelce takoj, poročilo pa vseeno zahteva malo kreativnega premisleka, je ponavadi boljše, če “dvakrat vdihneš” preden ga pošlješ :)

  Glede tekme pa škoda za Majšperk. Eden mojih lepših spominov sega dolga leta nazaj, ko smo v Framu premagali Rače s 6 igralci. Vsaj zdi se mi tako… (res je že dolgo) Tisti 6 sem bil sam, tak da je bilo itak skoraj kot 5 :)

 3. dLOOKman pravi:

  Za 10 min sta me prehitela s komentiranjem 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja