KK Rače novi prvoligaš!

12.4. 2014, OŠ Rače

KK Kpš – KK Rače 80 : 83 (20:20, 19:14, 25:24, 16:25)

KK Kpš: Horvat 4, Ferme 6, Novak M. 6, Rus 7, Kotnik M. 10, Novak I. 10, Koprivc 12, Kotnik A. 12, Pogladič 13; Trener: Kotnik Robert
KK Rače: Majal, Gradišnik, Fingušt 2, Štumberger 9, Polšak 11, Repec 30, Bauman 31; Trener: Felbar Andrej

Sodnika: Maguša, Ledinek

Novi člani prvoligaške Parklove druščine so košarkarji Rač, ki so v razburljivi in do zadnjih sekund napeti povratni tekmi premagali ekipo KPŠ-ja. Gostje smo v Rače prišli po zmago, a so nam domačini že od prvih sekund naprej dajali vedeti, da smo na njihovem igrišču. Številne osebne napake in izvajani prosti meti na obeh straneh nakazujeta, da sta se ekipi dodobra “zgrabili”, daljše klopi pa gostje v igri petih proti štirim v zaključku tekme zaradi treh izključenih domačinov s petimi osebnimi napakami, ponovno nismo znali izkoristiti.

V prvo četrtino smo oboji krenili še dokaj rezervirano in z nekaj treme zaradi pomembnosti tekme, zato si tako eni kot drugi nismo uspeli priigrati prednosti. Gostje smo stavili na hitro igro, s katero smo želeli utrujati maloštevilne domačine, slednji pa so preko Baumana in Repca rutinirano polnili našo mrežico od blizu in daleč. Prevelika želja po hitrem zaključevanju napadov, slab odstotek meta iz igre in premnoge neizsiljene napake so preprečevali, da bi ob polčasu gostje vodili za več kot 5 točk.

Račani so v nadaljevanju še izraziteje igrali preko dveh, največ treh ključnih igralcev, gostje pa v premalo organizirani in raztrgani igri nismo našli potrebne mirnosti in taktnosti za vnovčenje kondicijske ter številčne premoči. Po treh četrtinah smo bili v 1. ligi sicer še vedno KPŠ-jevci in v zadnjo smo krenili odločeni rezultatsko prednost še povečati. Neuspešno, hkrati pa tudi v obrambi nismo našli rešitve niti za Repca pod košem niti za Baumana na zunanji liniji. Gostitelji so bili zaradi kratke klopi (igralo jih je zgolj 7) zadnji dve minuti prisiljeni odigrati s samo štirimi igralci, česar pa Ptujčani nismo znal kaznovati. Baumanova trojka je KPŠ od zahtevane zmage za več kot 2 točki (prva tekma 76:74 za Rače) dokončno oddaljila.

Nešportna poteza Repca nad Kotnik Alešem je v drugem polčasu nekoliko dvignila temperaturo v dvorani, davek pomembnosti tekme, ki smo se je oboji zavedali, pa je bila najbrž še kaka ostra beseda ali dejanje med in po tekmi. Gostiteljem čestitamo za povsem zasluženo zmago in jim želimo dobrih tekem tudi v prihodnje.

MR

1 odziv

  1. dLOOKman pravi:

    Dobra, moška, močna tekma. Malo nenavadna, a zato toliko bolj zanimiva. Tudi sam sem pripravil naš pogled na to srečanje, pa še malo zraven o pregledu sezone. Ker je tokrat pravica/dolžnost pripadla KPŠu, vas tukaj le pozovem na našo stran, kjer si lahko tisti, ki to želi, še kaj dodatno prebere. Vabljeni na http://www.sd-race.si .

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja