KK Rače – KK Črešnjevec 69 – 82

Fram, 12.12.2012; Sodnika: Pirtovšek, Ledinek;

KK Rače – KK Črešnjevec 69 : 82 (9:21, 19:23, 22:14, 19:24)

KK Rače: Fingušt 2, Štumberger 17, Begič 3, Lukman 3, Gradišnik 8, Meglič M. 3, Meglič B. 16, Jarc, Hameršak 17

KK Črešnjevec : Košir 8, Dolenc 3, Hauptman 19, Florjančič 32, Gajšt , Rozman, Kocjančič 17, Rajher, Kugl 3

Mislim, da so minila šele 3 leta , odkar je Ekipa Črešnjevca pristopila Ptujski amaterski regionalni košarkarski ligi, in spomin na njihov začetek je pri nas še vedno živ. Tudi takrat smo namreč igrali 2. ligi in na prvem gostovanju v njihovi dvorani smo ji visoko premagali. Takrat smo se malo spoznali, pomenili, jim zaželeli dosti uspehov v tekmovanju in zadovoljni z zmago po malem pozabili na njih.

A oni niso zaspali. Okrepili so ekipo, se še bolje organizirali in prišli k nam na tekmo. Pač revanša. In kakšna revanša je bila to. Florjančič nas je raztrgal s svojimi racionalnimi, nemogočimi, z vseh pozicij zadetimi meti.

In je prišla sreda, 12.12.12. 12 minut po 20.00 je Ledinek ob pomoči Pirtovška dal znak za zadnje 3 minute, 1. skok je pripadel Črešnjevcu in trend njihovih prvin se je kazal čez vso tekmo.

Najprej je padla, hja 3-jka, seveda. A ne Florjančiča, pač pa Hauptmana ( ki mi je mimogrede še nekaj ur pre zagotavljal, kako je zmatran, pa da mu ni, pa ….. 😉 ), ki je nakoncu pristal pri 19 pikah ob 3 trojkah. Pri 5:0 trojka moje malenkosti ( na koncu se nisem približal Hauptmanu ampak tukaj obstal ). Sledil pa je odgovor v obliki 15:0. Domači smo sicer nekako prebijali cono, imeli odprte mete, a zadevali le obroč.

Pri zadetih metih sta se mi v 1. četrtini pridružila le še čez celotno tekmo dobra Hameršek in Štumberger. Slednji je nekoliko popravil svoj skok, a četrtina se je končala pri 12. pikah prednosti gostov. OK. Glede na videno, ni bilo slabo za domače. A skrb je vseeno zbujalo, da ne moremo ustaviti njihovih – po mojem mnenju najboljših igralcev Hauptmana , Florjančiča in Kocjančiča. In skrb je bila upravičena, saj fantje niso popuščali in pridono polnili koš domačih ( na koncu je trojica zadela 68 !!! od njihovih 82 točk).

No v 2. četrtini je domača ekipa ubrala nek ritem, ki je bil dovolj le za zmanjšanje razlike po končani četrtini a še vedno 16 pik prednosti gostov ob polčasu ( mimogrede, v tem delu 4 različni igralci domačih zadanejo trojko, kar začne vlivati upanje za še boljše nadaljevanje).

3. četrtina se prične pri domačih s praktično enako četrtino kot na začetku tekme, le da je bila igra v obrambi tokrat mnogo boljša ( gostom smo dovolili le 14 točk ), pri domačih pa sta v tem delu prevladovala kapeta Meglič Boštjan in Gradišnik, katerima je s smojimi skoki in uspešnimi meti pomagal še Štumberger. Četrtina je bila dobljena za 8 točk. Gostje so prešli na mož-moža, vse karte so bile še v igri.

A kot rečeno. Trojica domačih ni popuščala, Prudružil se jim je še Košir, ki je na koncu poleg Florjančiča uspešno zadeval proste mete, ki so bili posledica večjega števila prekrškov, s katerimi smo poskušali ustaviti njihovo zadevanje iz igre. To je bil tudi razlog, da smo se štirje domači predčasno prisilno vsedli na klop ob igrišču.

Pri domačih je v tem delu bilo nekoliko premalo rotiranja igralcev s klopi, a verjamem, da je trener Felbar želel le najbolje, ko je začutil, da ekipa na parketu lahko pripravi presenečenje.

Poraz je na koncu omili Hameršak še z dvema zadetima 3-kama, a vseeno je bilo vse skupaj premalo za zmago Črešnjevca.

Da za poraz nista kriva zapisnikarja, še manj sodnika, smo po tekmi vedeli vsi v slačilnici. Pogovor in dogovor domačih pa je dal (vsaj meni osebno) dovolj upanja, da naša rekreativnost živi še naprej, da bomo nekatere napake popravili v dobro vseh in ostali skupaj. V Ptujski Amaterski Regionalni Košarkarski Ligi.

Pripravil: Lukman

3 odzivov

  1. Danč pravi:

    Ja očitno bo tekma med Rače… Dornavo derbi (derbi začelja 2 lige). Kak se vse spreminja…no moram pa reči da se že veselim te tekme…. se vidimo v letu 2013.

  2. bostjan pravi:

    Še eno poročilo, ki mi je zelo všeč! Vse bolj opažam, da so poročila nekaterih (kljub porazom) postala zelo kreativna in nič suhoparna. Drugi si pa lahko vzamete vzgled :) Tudi ta poročila so naredila ligo bolj zanimivo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja