KK Adecco – NKBM, 86 – 52 *

Maribor; 24.11.2012;
Dvorana II. Gimnazije Maribor
Gledalcev:50
Sodnika: A. Juhart, Pirtovšek

KK Adecco Maribor : KK NKBM 86 : 52 (15:10, 17:15; 26:9, 28:18)

[highlight color=”eg. yellow, black”]Naknadna registracija tekme: KK Adecco Maribor : KK NKBM 20 : 0 zaradi igranja igralca v suspenzu[/highlight]

KK Adecco Maribor: Ocepek 8, Kolenič 10, J. Brolih 5, Ternjak 13, Miklavčič 5, Stojković 13, Želj 9, Glinik 10, Šerbinek 1, Kolac 4, Pantelić 7, Vedlin 1

KK Nova KBM: Djurič, Kavčič, Brodnjak 9, Repina 2, Marguč 7, Smaka 17, Šiganec 17, Madžarac

Pa smo dočakali. Novo sezono PARKL. Tokrat kar z trojno premiero. Prvič v ligi se je predstavila dvorana II. Gimnazije Maribor, prvic so se uradno tekme odigrale v Mariboru in prvi nastop ekipe NKBM v prvi ligi PARKL.

Ekipa Adecco Maribor, je že nekaj časa v tekmovalnem ritmu, a je kljub temu bila prisotna rahla nervoza pred tekmo in v slačilnici. Ta se je nato rahlo prenesla na igrišče v prvem polčasu in nas ovirala, da speljemo igro tako, kot so bile naše želje. V prvi četrtini so se Rok Smaka in soigralci NKBM konkretno postavili po robu in “fajtali” pod obema košema. Igralcem ekipe Adecca ni steklo v napadu, po petih zgrešenih “zicerjih” jih je moja malenkost na klopi prenehala šteti in vprašanje je bilo, kaj gre narobe?. Ritem igralcev NKBM smo tako prevzeli tudi v Adeccu in tekma ni bila nič kaj posebnega. Zgrešenih metov, napak pod košema in nervoze ni manjkalo. Igralca Adecca Želj s trojko in kapetan Ocepek z dvema prodoroma, sta nato prinesla nekaj prepotrebnega miru v ekipo in tako smo lahko tudi “športno” pričeli našo pot v PARKL sezoni 2012-2013. Šiganec v ekipi NKBM nas je presenetil, saj smo predvidevali, da največja nevarnost preti s strani igralcev Marguča in Smake. Slednji je kapetansko bodril svojo ekipo in v drugi četrtini aktiviral tudi Brodnjaka, ki je dodal 5 točk. V ekipi Adecca sta v drugi četrini dodala svojih 9 točk igralca Pantelič in Glinik in s tem poskrbela, da se je v rotaciji prvega polčasa na listo strelcev v Adeccu vpisalo že 7 igralcev. Trd in borben polčas, se je končal z rezultatom 32:25 za domače. Po nekaj ostrih besedah in novih napotkih, je v drug polčas vstopila “mentalno” :) drugacna ekipa Adecca. V tretji četrtini je bil rezultat kar 26:9 za domače. Prebudil se je Robi “little Piksi” Stojkovič, ki je v tej četrtini dosegel kar 11 točk od vseh svojih 13tih. Po dobri obrambi in skoku, je stekel tudi kontra napad in igralci NKBM niso našli protiukrepa takšni igri. Rotacija in daljša klop na igrišču opravi svoje in v zadnji četrtini je zato prav tako napaljena peterka Adecca še naprej neusmiljeno preganjala bankirje po terenu. Miki Miklavčič, Ternjak, Glinik in Kolac so dodali svoje točke in dosegli kar velik % danih točk “iz klopi”, kot bi rekli američani. Tudi Šerbinek in Vedlin sta se vpisala med strelce in tako je vseh 12 igralcev ekipe Adecco vpisalo točke v statistiko. Ekipi NKBM je v drugem polčasu malce “zmanjkalo”. Morda neuigranost, morda prekratka klop, vsekakor pa po nekaj kvalitetnih posameznikih v njihovih vrstah menim, da bodo marsikateri ekipi v ligi pošteno zmešali štrene. Končni rezultat 86:52 je na koncu nekako realna slika vsega, kar smo videli v premierni soboti na II. Gimnaziji.

In na koncu, če se malo pošalimo, Adecco je zaprl banko in pospravil ključe trezorja na varno. V torek nas čaka povratna tekma pokala SPAR proti prvoligašu Tajfunu iz Šentjurja. Visok zaostanek po prvi tekmi nikakor ne pomeni, da gremo pustit slab vtis na povratni. Imamo svoje cilje in izkušenejši smo za eno tekmo več z ekipo Tajfuna.

Vabljeni torej v torek ob 19h na II Gimnazijo, da nam zaploskate ob morebitni dobri akciji. V soboto 1.12. pa nas po dogovoru obeh ekip čaka izjemno napet obračun z ekipo KK Pragersko Wave block. Veliko je razlogov, da se tekma napove kot sobotni večerni blockbuster, ki bo zagotovo vreden ogleda.

Aktualne mestne oblasti na naši tekmi zagotovo ne boste videli, le košarko in dobro počutje.

GOTOF JE!

Damir Battisti

P.S. Slike s tekme si lahko pogledate na Olijevem blogu:

http://kkadecco.blogspot.com/2012/11/kk-adecco-kk-nkbm.html

 

 

14 odzivov

 1. Battisti pravi:

  Se opravicujem, ce je kaksen priimek pri gostih narobe napisan. Rok Smaka je odgovoren za seznam :):):).

 2. LiMuBai pravi:

  Djurič točno ja. On je špilal pri NKBM. Pa mi je bil nekam znani 😉

 3. LiMuBai pravi:

  Eh mislim KK Nova vas…ne morem editirati sporočila.

 4. nejco pravi:

  Se pa on ni igral.v trenerki je sedel zraven na klopi in nuti ni imel namena zaigrat.

 5. LiMuBai pravi:

  hehehehe, zdaj pa si me nasmejal nejco?
  Si bil na tekmi mogoče? Jaz nisem bil, pa vem, da je igral 😉
  Če je res samo sedel, pa ti dam dva dokaza:

  Dokaz 1: (številka dresa 4)
  http://4.bp.blogspot.com/-WftCGPY4vPc/ULE7cLHAoKI/AAAAAAAABvs/MWaPMtnZtvQ/s1600/KOL_1373.JPG

  Dokaz 2: (“sedenje na klopi”)
  http://2.bp.blogspot.com/-vcMO81CfXeU/ULE7nqgbmLI/AAAAAAAABw4/07ATL4_UGgQ/s1600/KOL_1423.JPG

  Hehe, hvala za smeh 😀

  • bostjan pravi:

   Mogoče pa je Nejco res mislil nekoga drugega in gre za nesporazum :) LiMuBai, če nisi bil na tekmi ne moreš vedeti vsega.

 6. LiMuBai pravi:

  Ja moje sporočilo je bilo:

  “Djurič točno ja. On je špilal pri NKBM. Pa mi je bil nekam znani ”

  Odgovor nejco:
  “Se pa on ni igral.v trenerki je sedel zraven na klopi in nuti ni imel namena zaigrat.”

  Tako, da dvomim malce..ampak možnosti obstajajo =)

 7. Battisti pravi:

  Vseeno, pohvala za nasega fotografa Olija :)

 8. nejco pravi:

  Hehe ja pa se boljs smešno oz. Žalostno je,da sem igral z njim:).se vidi,da ne moramo bit uigrani,če se imen med sabo ne poznamo,ker eni smo se prvič videli:)če je ze tak, te se kos razliko popravite na -20,da ne bomo ravno zadnji na lestvici;))

 9. GG#7 pravi:

  Če je tekma registrirana 20:0 za zeleno mizo za ekipo A, ali potem ekipa B dobi vseeno točko za poraz?

 10. LiMuBai pravi:

  “Ekipa, ki je suspendirana, izgubi tekmo z rezultatom 20: 0 in ne dobi točke.”

  Tako piše v 77.členu
  Bomo videli, kaj pravijo prvi med enakimi.

 11. fsafa pravi:

  vi pri adecotu niste zdravi.kako delate,kot da ste prvi klub maribora.pa vzdevke,pa drese pa oblačila ko v nba.

 12. marko pravi:

  bojše tak, kot pa da ma ekipa enkrat drese KK Maribor drugič pa KK Lenart

 13. Battisti pravi:

  Spalding je zakon. Sem pa se nasmejal pri zadnjem postu od Marka:)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja