ŠD Kidričevo – Vinag MCApro, 79 – 72

Tekma 11. kola – 1. liga;

Kidričevo 24.02.2012; Sodnika : Fajt, Grošelj ;

ŠD KIDRIČEVO – VINAG MCApro 79 : 72 (21:19, 21:16, 12:18, 25:19)

ŠD KIDRIČEVO : Vogrinc 2, Turk 4, Petek 9, Hojnik 5, Kačarevič 6, Bek 13, Mesarič 17, Luthar 15, Kovačič, Sevšek 8;

VINAG MCApro : Šeško, Ternjak 2, Stojkovič 13, Planinšec 3, Vrečko 9, Novak, Tadina, Lovše 10, Auer 13, Baltič 22 ;

Tekma med ŠDK in Vinagom bi že lahko ponudila določene odgovore o kandidatih za mesta na FINAL 4 . Tega so se zavedali tudi igralci in s temu primerno vnemo pričeli tekmo .

Sam začetek tekme je ponudil veliko število košev in za raven naše lige kar dobrim tempom . Nobena izmed ekip si ni zagotovila večje prednosti, Kidričani smo razliko kontrolirali na meji 5,6 točk vse do polčasa, kjer je razlika znašala še točko več (42:35).

Bek praktično ni stopil na igrišče do druge četrtine, nato pa poskrbel za 3 trojke in nas malce dvignil, dober strelski večer je na drugi strani z 10 točkami napovedal Baltič .

Vinag je ostreje napadel v obrambi v 3 četrtini, kar se jim je obrestovalo. Prisilili so nas v številne napake, žoge so končale v avtu , igra je vse preveč slonela na tapkanju in individualni igri, gostje pa so preko protinapadov in izsiljevanja osebnih napak prihajali do lahkih košev.

V zadnji del igre smo domačini vstopili s prednostjo koša. Tekma je tako postregla z zanimivim, ter napetim koncem vse do zadnje minute. Gostje so izkoristili premoč pod košem, pobrali veliko napadalnih skokov in nas spravili v težave z osebnimi napakami. Po nekaj vzetih minutah odmora, smo se Kidričani dogovorili za bolj strpno in bolj razgibano igro v napadu, žoga je zaokrožila po igrišču in lažje smo izdelali pot do koša . Začeli smo gristi tudi v obrambi , gostje pa so na določene trenutke zapadli v nervozo in tako slabše odreagirali. Ko je Turk v prodoru zaključil še pod prekrškom, je bilo srečanje pred 20 gledalci odločeno v korist gostiteljev FINAL 4!

Dokaj skromna , vendar zanimiva predstava obeh ekip, vsekakor dobra popestritev včerajšnjega petkovega večera! Obe ekipi ostajata resni kandidatki za mesta na zaključnem turnirju.

Še bo zanimivo !

Športen pozdrav, Gregor S.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja