Kidričevo – KPŠ, 74 – 55

4/1/2013, 20:30, Športna dvorana Kidričevo

ŠD Kidričevo – KPŠ  74 : 55 (16:11, 21:12, 19:15, 18:17)

Sodnika: Pirtovšek, Fajt

ŠDK: Vogrinc 4, Turk 14, Vujinović 11, Hojnik 3, Kovačič 2, Bek 12, Mesarič 21, Školnik 7, Bedrač

KPŠ: Rus 11, Ferme M. 8, Ferme P. 2, Novak M. 3, Koprivc 9, Kanlič, Horvat 12, Novak I. 5, Kramberger, Vrabl 3, Šomen 2

Po veselem decembru in novoletnih praznikih je problem živeti kaj šele odigrati tekmo. Ker smo bili oboji praznično ranjeni, je štela želja in ta je bila tokrat močnejša na strani ŠDK-ja. Ptujčani so sicer znani po hitri igri in dobrem šutu, a tega v Kidričevem niso znali pokazati. Sicer so fantje poizkušali, a to ni bilo podobno ničemur – Koprivc je zmetal vsaj 20 trojk, Novak je neuspešno prodiral med tri, Ferme se ni znašel pod košem, Rus in Horvat pa sta sicer imela voljo, a tega nista znala prenesti na soigralce.

Na drugi strani so Kidričani želeli potrditi pozitiven rezultat iz decembrskega Maribora in to jim je kljub težkim nogam tudi uspelo. Slavljenec Sevšek je v uvodu na parket poslal šahovsko uigrano petko M+M+M+A+T in ni se zmotil. Žoga je krožila, napad je stekel, obramba ni zaostajala, klop je vzpodbujala in po prvih 10 minutah je na semaforju pisalo 16:11 v korist domačih. Tudi menjave so se odlično vklopile in igral se je timski basket. To je lahko pomenilo le eno – večanje razlike. Dolgo so se Ptujčani sicer držali na -10, a so v želji po priključku počasi tonili tja do -20 (polčas -14); verjetno jim je zadnji žebelj v krsto zabil Vujinović z buzzer beater trico na koncu 3.četrtine za 18 razlike.

KPŠ je skozi tekmo poizkušal s 101 menjavo, a ključa do uspeha tokrat niso našli. Sodnika sta sicer odsodila par kislih, a na končni rezultat zagotovo nista vplivala. Na tribunah se je nabralo kar nekaj navijačev, ki so se posrečeno vključevali v potek tekme. KPŠ se je kljub zaostanku skozi celotno srečanje, izkazal za fer tekmeca, Atilla pa ima še vedno pizze in pivo.

Ocena:
#4 Vogrinc: Nočna mora playev
#5 Turk: Motor
#6 Vujinovič: Last dagger
#7 Hojnik: …izza truplega bloka
#8 Kovačič: je že pred tekmo imel dober filling
#9 Bek: Swoosh!
#10 Mesarič: Triple double – ftrgano koleno, 5 faulov, 21 pik
#12 Školnik: 3pt 11/0
#13 Bedrač: 5 ukradenih žog

Napisal: #5

2 odzivov

 1. LiMuBai pravi:

  Sem bil na tekmi, tako da lahko še svoj pogled na igro napišem.
  Sam sem mnenja, da sta dve ekipi v prvi ligi najbolj timski. In ravno te dve sem šel gledat. Ampak timsko so veliko veliko bolj igrali domačini. Na igro domačinov nimam pripomb. Dopadel se mi je igralec št.12 (Školnik glede na zgoraj napisano). Res je silil trice ampak njegovo vzpodbujanje ekipe – to pa je bila njegova velika dodana vrednost. Zelo se mi je dopadlo. Vzpodbujanje do konca. Al na klopi al v igri. Če ima ekipa takšnega igralca, ki vzpodbuja navkljub napakam – to je POHVALNO!
  Zdaj pa Ptujčani. Brez zamere celotni ekipi KPŠ-ja in tistemu, ki je vodil ekipo. Ne more Koprivc igrati toliko, če tako posiljuje mete. Al se boji rečt igralcu, da se naj umiri ali kaj? S tem se ubija ekipa, ko se jih štirje trudijo en pa solira. Tudi v obrambi je bil neverjetno ležeren. Ne krivim za poraz enega igralca ampak je pa imel velik vpliv na igro, pa če si priznate ali ne. Pohvalil bi Horvat – par napak ampak zrela igra. In še slišalo se ga je tu pa tam, ko je usmerjal in umirjal ekipo. Škoda, da ne more več igrati.
  Ptujčani so odigrali slabo tekmo in ne-ekipno. Netipično za njih. Upam, da so kaj odnesli od nje in jim želim vse dobro v naslednjih tekmah. Jaz sem jih namreč dal na F4 in še vedno verjamem, da je to dosegljiv cilj.

 2. bozicek pravi:

  Kaj pa ovi snajper.Verjetno sta si kaj v zlahti z vodjo ekipe ali pa velika prijatelja. Da meni en tako dela na igriscu,ga vtopim v bidonu za vodo ob minuti odmora.puba drugace zadane,ampak kosarka je ekipni Sport in ko ti ne gre se raje umakni in daj drugim priliko ali pa se meci na zobe v obrambi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja