Kidričevo do prve zmage

ŠD KIDRIČEVO 73 : 56 MCAPRO RAMS (17:16, 11 : 13, 28 : 6, 17:21)

ŠD KIDRIČEVO : Turk D, Turk S 2, Vujinovič M 11, Vujinovič D, Drevenšek, Bek 25, Mesarič 21, Dovečar2, Sevšek G 4, Novak I 6;
MCAPRO RAMS : Škobal, Zahaj 11, radovič, Ker 5, Pihlar 5, Goljović 21, Novak 4, Šabotič 9, Tadina, Ocepek 1, Hočevar;

Kidričevo 21.11.2014
Sodnika : Kereži, Močnik
Gledalcev 30

Megla nad dvorano v Kidričevem je dvigala zastor pred dvobojem 2. kroga PARKL lige, med domačini, ki smo se zavedali, da po porazu moramo najprej sami sebi dokazati, da zmoremo bolje in je za nami le slab igralski večer, ter v 1. krogu uspešnimi gosti MCAPRO RAMS, ki so za nameček še porazili šampione zadnjih dveh sezon.

Anketa na PARKL strani nam šumarjem ni dodeljevala velikih možnosti za zmagoslavje, podobnega mnenja so bili verjetno ponovno številni obiskovalci »ledene« dvorane, zbralo se jih je dobrih 30. Dovolim si sposodit besede Alpija, ki je seštel še vse čistilke in obiskovalce fitnesa in pridemo do številke 40.

Tekmo smo odločno in hitro odprli Kidričani in nakazali v kakšnem tempu bomo poiskušali voditi srečanje.

Na drugi strani Goljovič ni imel podobnega načrta in z umirjeno igro, s hrbtom proti košu, začel polnit naš koš . Rutina je prišla do izraza. S parimi skoki v napadu so gostje prihajali tudi do drugih, tretjih akcij v napadu in srečanje je bilo ves čas izenačeno. Žoga je lepo krožila pri Mariborčanih, medtem ko smo Kidričani nekoliko statično reševali težave, hiter prenos je bil edina bolj kombinatorna stvar našega napada v tem delu igre.

Ob polčasu nič odločenega, prednost točke MCAPRO RAMS (28:29).

Med glavnim odmorom, smo ŠDKevci ves čas porabili za pogovor med igralci, predvsem pa dogovor o nadaljevanju srečanja. Navodila našega trenerja Lenarta Jordana so zalegla, igralci smo stopili skupaj, žoga je krožila bolje, igra je postala hitrejša, napadi premišljeni in niso bili zaletavi. Poiskusili smo z igralci, ki so bili »vroči«, predvsem Mitja Bek je v tem delu igre zadel 4 trojke. Vse našteto pa je bilo izpeljano napram najpomembnejše in odločilne spremembe v naši igri, BOLJŠE OBRAMBE ! Agresivnost in skok sta bila dominanta faktorja, gostje se na naš ostrejši pristop niso uspeli privaditi. Ob odličnem zapiranju Mesariča in Vujinoviča, smo pridobili obrambni skok in hitro krenili v protinapade. Svoje smo dodali še zunanji igralci s sekanjem kakšne žoge, ustavil se je tudi met gostov.

Pred zadnjo četrtino, je ob prednosti domače ekipe 21 točk, vse skupaj delovalo že odločeno. Sami s takšnim prepričanjem nismo želeli kreniti v zadnji del igre, da se ne bi prehitro sprostili in dovolili približanje gostom.

MCAPROevci so vstopili odločno v četrtino, dosegli prvih 6 točk in nekoliko zapretili, pa vendar je bila razlika in naš pristop še na nivoju, ki ni dovolil come backa izkušene ekipe gostov. Dokaj mirno se je tekma pripeljala do konca v našo korist ob končnem rezultatu 73 : 56.

MCAPRO RAMS je pokopala naša hitra igra in dober strelski večer, pa najverjetneje kanček podcenjevanja.

Mi smo igrali svojo igro in ravno to je naša prednost. Kadar »zalaufa« naš stroj, nas je težko zaustavit. Dokaz, da zmoremo je prišel v pravem trenutku in je pravšen obliž na rano iz prvega kroga.

Naj Vas že sedaj povabim na našo že tretjo domačo tekmo, ki se bo odvijala v Petek 28.11 ob 20.45 uri, kadar gostimo ekipo Veselih oblačkov !

Do takrat pa parkl pozdrav.

Gregor S

1 odziv

  1. aktivni opazovalec pravi:

    https://www.facebook.com/events/1507732072847287/?ref_newsfeed_story_type=regular Vabljeni na 3.kolo Parkl lige v Kidričevo 28. 11. ob 20.45 … ŠDK : Veseli oblački !

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja